Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
менеджмент.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
175.62 Кб
Скачать

5. Задачі

Завдання 2

Охарактеризувати операційного менеджера організації як суб'єкта управління операціями, за місцем Вашої праці, зокрема:

  • зміст, характер і специфічні риси праці операційного менеджера організації;

  • цілі, функції та завдання операційного менеджера;

  • сфери та об'єкти управління операційного менеджера;

  • принципи та методи операційного менеджера;

  • сфери діяльності, цілі та завдання операційних менеджерів організації різних управлінських рівнів;

  • знання, вміння, навички та функціональні ролі операційного менеджера в організації.

Розв’язання

Повсякденна діяльність операційного менеджера організації на моєму підприємстві складається з регулювання ходу господарських процесів об'єкта управління (готелю) і виконання ним запланованих завдань та прийнятих рішень, а саме:

  • розробки оперативних планів та завдань;

  • організації виконання оперативних планів та завдань;

  • організації поточного контролю і регулювання ходу робіт.

Оперативні плани та завдання розробляють двох видів. Перший вид оперативних планів - це плани закупівлі товарів, закриття підприємств на ремонт, інвентаризацію, перевірок підприємств та ін. Складання такого роду планів відображає повсякденну поточну діяльність операційного менеджера протягом року.

Другий вид оперативних планів та завдань, що розробляється операційним менеджером на основі поточного аналізу діяльності готеля. Ці плани передбачають негайне втручання у хід господарських процесів з метою їх регулювання.

Другою складовою частиною роботи операційного менеджера є організація виконання оперативних планів та завдань. Цей етап починається з конкретизації оперативних планів у формі завдань окремим виконавцям. Конкретизація здійснюється по об'єктах, строках, операціях, відповідальних особах. Така конкретизація здійснюється менеджером на оперативній нараді працівників, оскільки ефективність виконання оперативних завдань багато в чому залежить від часу, який минув з моменту формулювання завдання до доведення його виконавцю.

У момент доведення завдання операційним менеджером виконавцю проводиться інструктивно-роз'яснювальна робота. Зміст інструктивно-роз'яснювальної роботи полягає в ознайомленні виконавця із загальною ситуацією і конкретно з питанням, яке доручається виконавцю, в націленні його на успішне виконання завдання, в переконанні його у важливості доручення.

При цьому менеджер створює необхідні умови для виконання оперативного завдання – дивиться чи можна поєднати його з раніше одержаними виконавцем завданнями чи скасувати деякі з них, якщо немає можливості виконати їх паралельно, забезпечити матеріальні умови для виконання завдання (наприклад, транспорт для поїздки виконавця в магазин та ін.).

Оперативне завдання видається у усній формі. Однак воно фіксується в спеціальному журналі.

Після одержання виконавцем оперативного завдання починається процес поточного контролю ходу виконання його. Метою поточного контролю оперативного завдання є негайна реакція операційного менеджера на відхилення, які було виявлено у ході господарського процесу. Для контролю виконання оперативного завдання в нашій організації застосовується особиста доповідь підлеглого та документальний контроль.

Методи операційного менеджера.

Організаційні методи. Суть їх полягає у тому, що перш ніж якась діяльність здійснюватиметься, вона повинна бути оптимально організована: спроектована, націлена, регламентована, нормована, забезпечена інструкціями, що фіксують правила виконання робіт і поведінки персоналу.

Серед організаційних методів операційного менеджера:

а) методи організаційного регламентування підприємства: статут, положення в підрозділах, посадові інструкції, правила внутрішнього розпорядку;

б) методи організаційного нормування: техніко-технологічні нормативи виробництва продукції,

в) методи організаційно-методичного інструктування - інструкції, технологічні карти, карти трудових процесів.

Адміністративні методи. Зводяться до відкритого примушення людей до тієї або іншої діяльності, або до створення можливостей для такого примушення. На практиці ці методи реалізуються у вигляді конкретних безальтернативних завдань з мінімальною самостійністю виконавця, унаслідок чого вся відповідальність покладається на менеджера, що віддає розпорядження.

Економічні методи. Економічні методи припускають непряму дію на об'єкт. Виконавцю встановлюються тільки цілі і загальна лінія поведінки, в рамках яких він самостійно шукає найпереважніші для нього шляхи їх досягнення. У основі цих методів лежить економічна зацікавленість працівника в результатах своєї праці (метод госпрозрахунку).

Соціально-психологічні методи:

  1. формування сприятливого морально-психологічного клімату в колективі, який сприяє до більшої віддачі при виконанні роботи завдяки підвищенню настрою людей;

  2. виявлення і розвиток індивідуальних здібностей кожного, які дозволяють забезпечити максимальну самореалізацію особи в операційному процесі.

Задача 27

Ґрунтуючись на даних виробничого менеджменту підприємства, розрахувати прибуток від реалізації продукції у плановому році за показниками, що наведені в табл. 1:

Таблиця 1 – Вихідні дані для розрахунку

Показники

Одиниці виміру

Звіт

План

Реалізована продукція

тис. грн.

2540

Збільшення обсягу реалізації за планом

тис. грн.

-

152

Собівартість продукції

тис. грн

2156

Зниження собівартості за планом

%

-

5

Оптова ціна 1 т продукції

грн.

140

142

Розв’язання

Планування - визначає перспективу розвитку операційної системи і її майбутній стан, обумовлює темпи, джерела, методи і форми розвитку операційної системи для досягнення наміченої мети у вигляді конкретних планових моделей (розрахунків), завдань і показників зі встановленням термінів виконання.

Складовою цієї функції є прогнозування - оцінка вірогідності характеру змін цілей або шляхів розвитку об'єкта управління, а також ресурсів і організаційних заходів, необхідних для досягнення очікуваних результатів

Ґрунтуючись на даних виробничого менеджменту підприємства визначимо обсяг реалізації та собівартість продукції у плановому році (табл. 2).

Таблиця 2 - Обсяг реалізації та собівартість продукції у плановому році

Показники

Одиниці виміру

Значення показників у плановому році

Реалізована продукція

тис. грн.

2692

Собівартість продукції

тис. грн.

2048,2

Оптова ціна 1 т продукції

грн.

142

Таким чином, можна сказати, що у плановому році буде реалізована продукція на 2692 тис. грн., при цьому собівартість реалізованою продукції складе 2048,2 тис. грн.

Виручка (прибуток) від реалізації продукції у плановому році буде дорівнювати:

П = 2692 – 2048,2 = 643,8 тис. грн.