Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
29
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
72.19 Кб
Скачать

Brief guidelines for the work of students on practical zanya t those

Originally performed input control knowledge through tests and oral answers, solving situational problems. Students begin to work independently with patients under the supervision of the teacher. Perform history taking, physicist and lne examination of patients with cancer of the kidney, bladder, ureter, learning and e are additional examination of patients. A leading syndromes detection, differentiation from other diseases and justification prior diagnosis at Law. Outline a treatment plan. During the test, each student conducts physical examination of the patient and Kal'ne (inspection, palpation of lymph nodes, abdomen, perk in shoyu, auscultation). During classes, students interpret laboratory data, st b trasonohrafichnyh endoscopic, radiological, cytological and patohistol at tech railway at research. In intensive care and resuscitation students learn principles of intensive care and supervision of critically ill patients. Work in Trans' I zuvalniy, operating. Next conducted final test. Summed up at dyatsya classes, announced the results at counter human knowledge and skills.

 

 

Process Map practical lessons

Number

Stages of a concept

H and HF and lnyy time

Textbooks

Place ln f ing classes

Mr. Means and learning

SOD and governmental

1

Determination of n con t o Primary role of knowledge

30 min

Tests op s t uvannya

Slides and would face, renth e nohramy

Reference to and mnata

2

Addressing Mr. and vchalnyh with a t e inthis we

4 h at dyny

Case patients and c tory diseases ro with ALG processing at rate g dia nostyky and medication in the bathroom

Stories about patients like leaves desig and Chen, CT-grams, MRI program, radiographs and we

Chamber Lane is bandaging, operating, training room, endoscope and ical room and no

3

Definition in s tern formed at the level of STI knowledge and skills. Summing pi d bag.

30 min

Tests op s t uvannya

Slides and would face, renth e nohramy, ci f we

Reference to and mnata

 

Due to the fact that the department conducted watershed and final con t role, as an example, give a few tests

 

Final test and control

Test number 1

Patient S., 39 years old, diagnosed with bladder cancer, confirmed histologist and metastable states considerably. Tumour invades mucosa, submucosa and muscular layers. Which shows the op is right?

A. Radical mastectomy + plastic bladder

B. Transurethral resection

C. Resection of Bladder

D. Cystectomy

E. Chemoradiation therapy

 

Test number 2

Patient S., 48 years old, bladder cancer grows into the surrounding tissue. In lymph nodes metastasis. What treatment is indicated?

A. Chemoradiotherapy

B. Cystectomy + limfodenektomiya

C. Resection of Bladder + lymphadenectomy

D. Transurethral resection + chemotherapy

E. Symptomatic treatment

 

Test number 3

Patient B., 30 years, clinical diagnosis - papilloma of the bladder. After transurethral resection histological conclusion: papilloma of malihn and tical. Your diagnosis?

A. Cancer of the bladder 1stage

B. Papilloma of malignancies

C. Papilloma

D. Cancer of the 2nd stage

E. Cancer in sito

 

Test number 4

Patient L., 40, of bladder tumors up to 1 cm in diameter. During histological examination HN zkodyferentsiyovanyy Ca. in sit u. Which shows the operation?

A. Cystectomy + plastic bladder

B. Resection of Bladder

C. Transurethral resection

D. Resection + radiotherapy

E. Resection + chemotherapy

 

Test number 5

Patient G., 45 years old, discovered cancer of the bladder, subtotal lesions blocking the ureters. Tumor fixed, fixed to the bone m logo and pelvis. What treatment pok and Zane?

A. Ureterokutaneoneostomiya + radiotherapy + chemotherapy

B. Radiation therapy + chemotherapy

C. Cystectomy + radiotherapy

D. Stenting ureters + radiotherapy + chemotherapy

E. Symptomatic treatment

 

Test number 6

Patient S., 48 years old, pelvic CT revealed a tumor of the right kidney. What is shown l and forging?

A. Radical resection nefrureterektomiya + mouth bladder.

B. Nephrectomy

C. Resection of the kidney

D. Radiotherapy

E. Chemotherapy

 

Test number 7

Patient B., 30 years old, a tumor of the right kidney with a single metastasis in the right lung. Which shows the treatment?

A. Palliative nephrectomy + + Immunochemotherapy lung resection.

B. Immunochemotherapy

C. Radiotherapy

D. Chemoradiotherapy

E. Symptomatic treatment

 

Test number 8

Patient L., 40 years old, up to 3 cm tumor in the right kidney. Multiple m e tastazy the lungs from 1 to 4 cm metastasis. What is the treatment strategy?

A. Palliative Immunochemotherapy

B. Palliative nephrectomy + Immunochemotherapy

C. Palliative radiotherapy

D. Symptomatic therapy

E. Palliative chemotherapy

 

Test number 9

Patient T., 58 years old, total hematuria. At cystoscopy pathology in with chovomu bladder is not found. The most likely diagnosis?

A. Kidney Cancer

B. Pyelonephritis

C. Paranefryt

D. Hemangioma of the kidney

E. Maldevelopment of one of the kidneys

 

Test number 10

Patient N., 43 years old, suspected tumor of the kidney. Which method of appendix at local research provides the most information?

A. CT

B. Ultrasound

C. Rheography

D. Excretory in rohrafiya

E. Retrograde in rohrafiya

 

Test number 11

Patient G., 56 years old during urination allocated clots in and stared into worms. The most likely diagnosis?

A. Kidney Cancer

B. Cancer of the bladder

C. Paranefryt

D. Pyelonephritis

E. Chronic cystitis

 

Test number 12

Patient M., 51, revealed maloruhome formation in the right flank would at KOVO abdomen, hematuria, recurrent constipation. The most likely diameter d noz?

A. A pair of jade

B. Cancer of the colon

C. For peritoneal tumor

D. Cancer of the right kidney

E. Coprostasia

 

Test number 13

Patient L., 54 years old, bladder tamponade. In the right upper quadrant and loruhome m th r ally formation. Diagnosis?

A. Cancer of the colon

B. Cancer of the bladder

C. Retroperitoneal tumor

D. Pyelonephritis

E. Kidney Cancer

 

Standards of answers: 1 - C, 2 - A, 3 - A, 4 - C, 5 - D, 6 - A, 7 - A, 8 - B, 9 - A, 10 - A, 11 - B, 12 - D , 13 - E.

 

Соседние файлы в папке Студентам