Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
62.98 Кб
Скачать

Тема 1.3 Оцінка фінансово-майнового стану суб’єкта господарювання.

Принципи формування та елементний склад балансу підприємства. Оці­н­ка ди­на­мі­ки ва­лю­ти балан­су та йо­го стру­к­ту­ри.

Поняття та значення фінансової стійкості підприємства. Національні та галузеві особливості фінансової незалежності підприємства. Ідентифікація типу фінансової стійкості. Процес формування фінансової стійкості підприємства. Розрахунок показників фінансової стійкості підприємства.

Вза­є­мо­зв’я­зок фі­нан­со­вої стій­ко­с­ті, пла­то­спро­мо­ж­но­с­ті та лі­к­ві­д­но­с­ті. Ви­зна­чен­ня но­р­ма­ль­но­го рі­в­ня фі­нан­со­вої стій­ко­с­ті під­при­єм­с­т­ва, з ура­ху­ван­ням га­лу­зе­вої спе­ци­фі­ки. Тех­но­ло­гія скла­дан­ня та ді­а­г­но­с­ти­ки ба­ла­н­су лі­к­ві­д­но­с­ті. Ана­ліз кре­ди­то­спро­мо­ж­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва. Си­с­те­ма по­ка­з­ни­ків пла­то­спро­мо­ж­но­с­ті та лі­к­ві­д­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва. Ви­зна­чен­ня ос­но­в­них фа­к­то­рів впли­ву на фі­нан­со­ву стій­кість під­при­єм­с­т­ва та оці­н­ка ін­те­н­си­в­но­с­ті їх впли­ву.

Тема 1.4 Діагностика ефективності діяльності фірми.

Ви­зна­чен­ня мі­с­ця, ро­лі та зна­чен­ня пе­р­со­на­лу у ви­ро­б­ни­чо­му про­це­сі під­при­єм­с­т­ва на ос­но­ві спе­ци­фі­ки сфе­ри бі­з­не­су. Дже­ре­ла ін­фо­р­ма­ції для ді­а­г­но­с­ти­ки пе­р­со­на­лу під­при­єм­с­т­ва. Ви­зна­чен­ня та ді­а­г­но­с­ти­ка те­н­де­н­цій ру­ху ро­бо­чої си­ли на під­при­єм­с­т­ві. Ана­ліз ви­ко­ри­с­тан­ня фо­н­ду ро­бо­чо­го ча­су. Ана­ліз фо­н­ду опла­ти пра­ці. Ді­а­г­но­с­ти­ка ефе­к­ти­в­но­с­ті ви­ко­ри­с­тан­ня пе­р­со­на­лу під­при­єм­с­т­ва. Ви­зна­чен­ня ос­но­в­них фа­к­то­рів впли­ву на ефе­к­ти­в­ність ви­ко­ри­с­тан­ня пе­р­со­на­лу під­при­єм­с­т­ва та оці­н­ка ін­те­н­си­в­но­с­ті їх впли­ву. Об’­єк­ти та за­вдан­ня ана­лі­зу ви­трат на ви­ро­б­ни­ц­т­во (ре­а­лі­за­цію) про­ду­к­ції. Дже­ре­ла ін­фо­р­ма­цій­но­го за­без­пе­чен­ня про­це­сів ді­а­г­но­с­ти­ки. Ви­ди со­бі­ва­р­то­с­ті. Ме­то­ди ви­зна­чен­ня со­бі­ва­р­то­с­ті про­ду­к­ці­ї. Га­лу­зе­ві осо­б­ли­во­с­ті скла­дан­ня ко­ш­то­ри­су ви­ро­б­ни­ц­т­ва та ви­зна­чен­ня со­бі­ва­р­то­с­ті про­ду­к­ці­ї. Фа­к­то­р­ний ана­ліз ве­ли­чи­ни ва­ло­вих ви­трат на ви­ро­б­ни­ц­т­во та ре­а­лі­за­ці­ю. Роз­ро­б­ка па­ра­ме­т­ри­ч­них мо­де­лей управ­лін­ня клю­чо­ви­ми скла­до­ви­ми ва­ло­вих ви­трат під­при­єм­с­т­ва. Ос­но­в­ні шля­хи зни­жен­ня ва­ло­вих ви­трат під­при­єм­с­т­ва. Ана­ліз си­с­те­ми управ­лін­ня ви­тра­та­ми на під­при­єм­с­т­ві.

Іде­н­ти­фі­ка­ція спе­к­т­ру ре­зуль­та­тів фу­н­к­ці­о­ну­ван­ня під­при­єм­с­т­ва. Ви­зна­чен­ня клю­чо­вих еко­но­мі­ч­них ре­зуль­та­тів ді­я­ль­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва. Вста­но­в­лен­ня ці­льо­вих фі­нан­со­вих но­р­ма­ти­вів. Ді­а­г­но­с­ти­ка спе­ци­фі­ки фо­р­му­ван­ня та ви­зна­чен­ня при­бу­т­ків під­при­єм­с­т­ва. Ви­ди при­бу­т­ків (до­хо­дів) під­при­ємств. Фо­р­му­ван­ня си­с­те­ми по­ка­з­ни­ків ре­н­та­бе­ль­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва в за­ле­ж­но­с­ті від спе­ци­фі­ки ді­я­ль­но­с­ті та ме­ти про­ве­ден­ня ана­лі­зу. Ді­а­г­но­с­ти­ка на­пря­м­ків ви­ко­ри­с­тан­ня при­бу­т­ку під­при­єм­с­т­ва. Ре­зе­р­ви під­ви­щен­ня при­бу­т­ко­во­с­ті ді­я­ль­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва. Ви­зна­чен­ня ос­но­в­них фа­к­то­рів впли­ву на при­бу­т­ко­вість ді­я­ль­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва та оці­н­ка ін­те­н­си­в­но­с­ті їх впли­ву.

Поняття та склад акціонерного капіталу. Процес емісії та розміщення акцій товариства. Трактування ефективності процесів формування і використання акціонерного капіталу з позицій власників, менеджменту та фондового ринку. Розрахунок показників ефективності процесів формування і використання акціонерного капіталу компанії.

Сутність податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Система оподаткування підприємств в Україні. Розрахунок показників рівня податкового навантаження. Обчислення показників ефективності податкового управління на підприємстві.

Ос­но­в­ні про­бле­ми ви­зна­чен­ня ін­те­г­ра­ль­ної ефе­к­ти­в­но­с­ті ді­я­ль­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва. Си­с­те­ма кри­те­рі­їв оці­н­ки ін­те­г­ра­ль­ної ефе­к­ти­в­но­с­ті. Фо­р­му­ван­ня та кі­ль­кі­с­не ви­зна­чен­ня си­с­те­ми вну­т­рі­шніх зв’я­з­ків со­ці­а­ль­но-­еко­но­мі­ч­ної си­с­те­ми під­при­єм­с­т­ва. Роз­ро­б­ка си­с­те­ми пріо­ри­те­тів ді­я­ль­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва та вста­но­в­лен­ня клю­чо­вих но­р­ма­ти­вів на цій ос­но­ві. Ме­то­ди­ки ін­те­г­ра­ль­ної оці­н­ки ефе­к­ти­в­но­с­ті ді­я­ль­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва. Оці­н­ка до­сто­ві­р­но­с­ті отри­ма­них ре­зуль­та­тів. Ос­но­в­ні шля­хи під­ви­щен­ня за­га­ль­но­си­с­те­м­ної ефе­к­ти­в­но­с­ті ді­я­ль­но­с­ті під­при­єм­с­т­ва.