Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом Пономаренко.docx
Скачиваний:
212
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.33 Mб
Скачать

1.1.2 Архітектура

За результатами обстеження необхідно вибрати архітектуру системи. Для корпоративних систем рекомендується архітектура клієнт/сервер. Архітектура клієнт/сервер надає технологію доступу кінцевого користувача до інформації в масштабах підприємства. Таким чином, архітектура клієнт/сервер дозволяє створити єдиний інформаційний простір, в якому кінцевий користувач має своєчасний і безперешкодний (але санкціонований) доступ до корпоративної інформації.

1.1.3Вибір субд

Інформаційне обстеження дозволяє вибрати апаратно-програмну реалізацію системи.

Вибір системи управління для корпоративної бази даних - один з ключових моментів в розробці інформаційної системи. На ринку України є присутніми практично усі СУБД, що належать до елітного класу, - Oracle, Informix, Sybase, Ingres. Питання, яку СУБД використати, можна вирішити тільки за результатами попереднього обстеження і отримання інформаційних моделей діяльності.

1.1.4Вибір системи автоматизації документообігу

Нерозбериха з документами (їх затримки, втрати, дублювання, довге переміщення від одного виконавця до іншого і так далі) - хвороблива проблема для будь-якої компанії. Тому система автоматизації документообігу, яка дозволяє автоматизувати ручні, рутинні операції, автоматично передавати і відстежувати переміщення документів усередині корпорації, контролювати виконання доручень, пов'язаних з документами і так далі, - одна з найважливіших складових інформаційної системи.

1.1.5 Вибирання програмних засобів для управління документами

Поява на ринку систем управління електронними документами - EDMS (Electronic Document Management Systems) викликане прагненням скоротити потік паперових документів і хоч би частково зменшити складнощі, що виникають у зв'язку з їх зберіганням, пошуком і обробкою. На відміну від документів на паперових носіях електронні документи забезпечують переваги при створенні, спільному використанні, пошуку, поширенні і зберіганні інформації. Системи EDMS реалізують введення, зберігання і пошук усіх типів електронних документів, як текстових, так і графічних. За допомогою систем цього класу можна організувати зберігання в електронному вигляді адміністративних і фінансових документів, факсів, технічної бібліотеки, зображень, тобто усіх документів, що входять в організацію і циркулюючих в ній.

1.1.6 Вибирання спеціалізованих прикладних програмних засобів

При усій описаній спільності кожна компанія має свою специфіку, яка визначається родом її діяльності. Вибирання спеціалізованих програмних засобів значною мірою залежить від цієї специфіки. Абсолютно для усіх компаній необхідно мати у складі інформаційної системи стандартний набір додатків, таких як текстові редактори, електронні таблиці, комунікаційні програми і так далі. Одним з критеріїв вибору подібних систем має бути можливість їх нескладної інтеграції в корпоративну інформаційну систему.

1.1.7 Системи підтримки ухвалення рішень

Необхідно відмітити спеціальний клас додатків - систем підтримка ухвалення рішень, що дозволяє моделювати правила і стратегії бізнесу і мати інтелектуальний доступ до неструктурованої інформації. Системи подібного класу грунтовані на технологіях штучного інтелекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]