Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом Пономаренко.docx
Скачиваний:
212
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.33 Mб
Скачать

3.1.4 Вибір і обґрунтування програмного забезпечення комп'ютерної мережі авіакомпанії

Будь-яка КМ може бути представлена у вигляді п'ятирівневої ієрархічної моделі. Верхній рівень утворює прикладне програмне забезпечення (ПЗ), наступний – платформене ПЗ, третій – операційні системи (ОС), четвертий і п'ятий, – апаратні засоби і корпоративна мережа.

У прикладний рівень входять системи управління ресурсами підприємства, підтримки ухвалення рішень, автоматизації проектно-конструкторскої діяльності, управління виробничим процесом і високорівневі засоби розробки додатків. Під додатком розуміється програмне забезпечення, яке безпосередньо потрібне користувачеві, наприклад бази даних, електронна пошта, електронний документообіг і так далі

Основу платформеного ПЗ складають системи управління базою даних (СУБД) – Data Base Management System і орієнтовані на певну архітектуру інструментальні засоби розробки додатків.

Як основна СУБД візьмемо Oracle, оскільки вона зарекомендувала себе як надійна, швидка, масштабованою і програмованою системою управління базою даних. Дозволяє розробляти додатки як рівня невеликої робочої групи, так і рівня величезного підприємства з тисячами користувачів, террабайтними базами, розміщеними в різних будівлях і навіть країнах. Засоби Oracle дозволяють надійно захистити ці дані, забезпечити їх цілісність і несуперечність. При підвищенні навантаження на додаток можна замінити сервер могутніший, додати ще один сервер, винести частину обробки в інший вузол і так далі Oracle підтримує всі основні стандарти [1]. За наслідками тестів в комбінації сервера HP і СУБД Oracle належать кращі результати продуктивності оперативної обробки транзакцій (OLTP) серед всіх одиночних систем під управлінням Linux і UNIX. Призначений для користувача інтерфейс розробляється за допомогою пакету Oracle Forms. Використовуватимемо сервер HP Proliant DL380 G5 Server (458562–421) зі встановленою операційною системою UNIX.

Основною обліковою програмою буде «1C: Управління виробничим підприємством 8» – це комплексне прикладне рішення, що охоплює основні контури управління і обліку на виробничому підприємстві. Рішення дозволяє організувати комплексну інформаційну систему, відповідну корпоративним, українським і міжнародним стандартам і забезпечуючу фінансово-господарську діяльність підприємства. Прикладне рішення створює єдиний інформаційний простір для відображення фінансово-господарської діяльності підприємства, охоплюючи основні бізнес-процеси. В той же час чіткий розмежовується доступ до відомостей, що зберігаються, а також можливості тих або інших дій залежно від статусу працівників. Забезпечена висока надійність і продуктивність прикладного рішення, масштабованість, побудова територіально розподілених систем, інтеграція з іншими інформаційними системами. Внутрішній устрій прикладного рішення повністю відкрито для вивчення і налаштування під специфічні потреби підприємства [2]. «1C: Управление виробничим підприємством 8» може використовуватися у ряді підрозділів і служб виробничих підприємств, включаючи дирекцію, відділ планування, відділ маркетингу, виробничі цехи, бухгалтерію, склад. Для реалізації роботи в 1С використовуватимемо сервер HP Proliant DL380 G5 Server (458562–421) зі встановленою MS SQL Server 2008 і операційною системою MS Windows Server 2008 Standard Edition

На FTP, WEB, DHCP серверах стоятиме операційна система Microsoft Windows 2008 Server.

На робочих станціях використовуватимемо операційну систему Windows 7 .

Як email-сервера використовуваний Microsoft Exchange Server 2007 – надійне і масштабоване рішення для обміну повідомленнями і спільної роботи, що дозволяє безпечно відправляти і одержувати листи як усередині організації, так і поза нею [3].

Як засіб управління, адміністрування і конфігурації налаштуваннями Інтернет використовуватимемо ISA 2006 (Internet Security and Acceleration Server 2006) Enterprise Edition. ISA Server 2006 є міжмережевим екраном з інтегрованими сервісами, який дозволяє захистити ІТ-середовище від погроз, що поступають через Інтернет, одночасно забезпечуючи користувачам швидкий і безпечний видалений доступ до додатків і даних [4].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]