Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Mova_S.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.14 Mб
Скачать

Лабораторна робота №3 Тема: Використання структур

Завдання

  1. Відомості про книги – це прізвище автора, назва, рік видання, вартість. Є вектор, елементи якого – відомості про книги. Встановити, чи є книги одного автора з однаковою назвою різних років видання. Надрукувати інформацію про ці книги.

  2. Інформація про автомобіль складається з номера, марки, року випуску, прізвища власника. В заданому списку автомобілів визначити і роздрукувати інформацію про вказані автомобілі. Якщо таких автомобілів немає, то повідомити про це. Визначити автомобілі, в номери яких входять цифри 1 і 9. Надрукувати інформацію про них у хронологічному порядку років випуску.

  3. Відомості про учня складаються з його прізвища, імені, домашньої адреси. Задано вектор, елементи якого – структури, що містять інформацію про учнів класу. Перевірити, чи є в класі однофамільці. Надрукувати інформацію про них.

  4. Інформація про автомобіль складається з номера, марки, року випуску прізвища власника. В заданому списку автомобілів визначити і роздрукувати інформацію про вказані автомобілі. Якщо таких автомобілів немає, то повідомити про це. Визначити автомобілі, номери яких складаються з 4 різних цифр.

  5. Відомості про книги – це прізвище автора, назва, рік видання. Є вектор, елементи якого – відомості про книги. Встановити всі книги в назві яких є деяке визначене слово.

  6. В таблиці задано інформацію про назву міста, кількість інститутів, чисельність населення, чисельність студентів. Впорядкувати таблицю по спаданню відношення кількості студентів до чисельності населення.

  7. Відомість про результати зимової сесії містить інформацію: прізвище та ініціали студента , номер групи, оцінки із 3-х предметів: а) математичного аналізу; б) алгебри; в) програмування. Написати програму, що вводить інформацію із відомості і друкує прізвища студентів, що вчаться на “4”, “5” та їхнє процентне співвідношення із іншими.

  8. Відомості про книги – це прізвище автора, назва, рік видання. Є вектор, елементи якого – відомості про книги. Встановити, яка книга найстаріша і яка наймолодша. Знайти книгу з самою довгою назвою.

  9. В множині точок АIв трьохвимірному просторі знайти пару точок з максимальною відстанню між ними ( використати структуру).

  10. Про ліки, які зберігаються на складі, відома інформація: назва, термін зберігання, дата випуску, кількість одиниць, вартість уцінки. Визначити, чи є ліки, для яких вже вийшов термін зберігання і підрахувати їх загальну вартість.

  11. Дано комплексне число z (пара дійсних чисел) і дійсне число . Підрахувати з точністюзначення комплексної функції. Для опису комплексного числа використати структуру.

  12. На складі зберігається продукція заводу. Про кожний вид продукції відомо: номер продукції, назва, кількість одиниць, дата випуску, вартість одиниці. Підрахувати вартість продукції, яка випущена в першому кварталі 1992р. і зберігається на складі.

  13. Відомості про книги – це прізвище автора, назва, рік видання. Є вектор, елементи якого – відомість про книги. Знайти всі книги, які видавалися в 1980 році і ім’я автора починається з літери “О”.

  14. На площині задані прямі у вигляді Ах+Ву+С=0. Знайти серед них перпендикулярні та паралельні. Використати структури.

  15. Площини задані коефіцієнтами рівнянь Ах+Ву+Сz+D=0. Впорядкувати їх за відстанями до заданої точки.

  16. У тривимірному просторі задані циліндрів. Знайти максимальну площу серед площ усіх циліндрів. Надрукувати інформацію про знайдений циліндр. У випадку, коли таких циліндрів декілька – вивести інформацію про всі. Для опису циліндру використати структуру.

  17. У тривимірному просторі задано рівняння nкуль. Знайти кулі, площа поверхні яких дорівнює об‘єму. Якщо такі кулі існують, то вивести їх параметри (номер, рівняння, площа, об‘єм). Інакше – надрукувати параметри куль, об‘єм яких більший від площі.

  18. У тривимірному просторі задано 2 прямі рівняннями ,, де– напрямний векторі – тої прямої, а – точка на прямій. Знайти рівняння трьох прямих, що проходять через відповідні точки перетину проекцій заданих прямих на координатні площини. Напрямний вектор шуканих прямих дорівнює векторному добутку векторів,. У випадку паралельності проекцій прямих видати відповідне повідомлення. Для збереження прямої використати структуру.

  19. На площині задані прямі у вигляді Ax+By+C=0. Знайти пару прямих, відстань між якими найближча до середньої. Для збереження прямої використати структуру.

  20. На площині задано nпрямокутників із сторонами паралельними осям координат. Знайти площу фігури, що накриває ці прямокутники. Для збереження прямокутника використати структуру.

  21. Задано многочлени ,. Знайти площікриволінійних трапецій, обмежених лінямиx=a,x=b, ,. Серед всіхвибрати максимальне і надрукувати відповідний многочлен. Для збереження многочлена використати структуру.

  22. Для заданих трикутників на площині порахувати їхню площу і надрукувати ті трикутники, які мають однаковий периметр. Для збереження трикутника використати структуру.

  23. Задано многочлени ,. Написати функції, що знаходять добуток і суму двох многочленів, похідну многочлена. Обчислити похідну різниці і суми всіх многочленів. Для збереження многочлена використати структуру.

  24. На площині задано nкіл рівняннями. Знайти кола, площа яких менша за довжину кола. Для збереження кола використати структуру.

  25. Для заданих трикутників на площині знайти рівняння описаних кіл. Для збереження трикутників і кіл використати структури.

  26. Анкета містить відомості про атестацію студентів групи: прізвище та ініціали, номер групи, атестацію (0 або 1) по кожному із п‘яти предметів. Отримати список студентів, відсортований за кількістю неатестованих предметів.

  27. Задано многочлени ,. Знайти площіфігур обертання, утворених обертанням ліній навколо осіОХобмежених лінямиx=a, x=b. Серед всіхвибрати найближче до середнього і надрукувати відповідний многочлен. Для збереження многочлена використати структуру.

  28. Площини задані коефіцієнтами рівнянь Ax+By+Cz+D=0. Знайти серед них перпендикулярні. Для збереження площини використати структуру.

  29. Кругові сектори кіл задано рівняннями кіл і кутами секторів. Знайти площі кругових секторів. Впорядкувати сектори за зростанням площ. Для збереження секторів використати структуру.

  30. Задано многочлени ,. Обчислити, де,­– комплексне. Для збереження многочлена використати структуру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]