Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
на захист / мій звіт.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
215.55 Кб
Скачать

28.04.14 – 02.05.14

На третьому тижні практики я відчувала себе досить комфортно. Незважаючи на те, що до кожного заняття необхідно було ретельно готуватися, я зрозуміла, що мені подобається моя практика. Цього тижня я зробила наступний обсяг роботи:

- так як на минулому тижні через свято випадала пара у фізиків першогу курсу групи А, то в цей понеділок я провела з ними дві пари з дисципліни «Інформатика та програмування». Мені дуже була довподоби взаємовіддача студентів, наче молоко для душі;

- провела практичне заняття з дисципліни «Спецсемінар з фізичних основ інформатики» у IV – Б групі;

- провела лабораторне заняття з дисципліни «Інформатика та програмування» у першої підгрупи І-Б групи;

- провела кураторську годину у «своєї» групи (ІІ –А);

- провела практичне заняття з дисципліни « Електрика і магнетизм» у фізиків другого курсу та провела лабораторні заняття у біологів з молекулярної фізики;

- відвідала лабораторне заняття студента-практиканта з оптики в групі І-Б(екологи).

На цьому тижні були тільки три робочі дні, тому що попереду нас очікували травневі свята. Всі були в очікуванні свята, тому кінець робочого тижня порадував гарним настроєм студентів і викладачів.

05.05.14 – 08.05.14

Це останній тиждень моєї педагогічної практики, тому я намагалась зробити все те, що не встигла впродовж минулих тижнів. Цей тиждень, немовби кінець казки, в головній ролі якої була я. Невдовзі мені доведеться повернутися до студентських буднів та самій напружено попрацювати, щоб здати сесію.

Хоча мені і не хотілося, я попрощалася зі студентами і побажала їм успіхів у подадьшому житті і навчанні. Вони подякували мені за проведені у них пари, попросили повести в них заняття «будь – ласка, можно ще!», сказали, що в мене добре виходить. Це була найвища оцінка моєї діяльності! Впродовж цього тижня я зробила наступне:

- розпочала підготову звітів з педагогіко – психологічної практики;

- провела лекційне заняття у другого курсу (біологи) з дисципліни «Фізика», а саме з ядерної фізики;

- провела лабораторне заняття з дисципліни «Інформатика та програмування» у першої підгрупи І-Б групи і у другої підгрупи І-А групи;

- провела практичне заняття з дисципліни « Електрика і магнетизм» у фізиків другого курсу та провела лабораторні заняття у біологів з молекулярної фізики;

- завершила підготовку звітів по психолого-педагогічній практиці.

Все, моя практика завершилась. Але коли одні двері закриваються, відкриваються інші. І я надіюсь, ні я впевнена, що вони будуть кращі, ніж попередні: «...І кожен фініш - це по суті старт...».

Cпостереження й аналіз заняття у вищому навчальному закладі

  1. Практичне заняття з атомної фізики, фізика ІІІ-А група, 22.04.14.

  2. Шемшур Наталія Миколаївна

  3. Спитать!?

  4. Організаційна структура заняття: заняття розпочалося своєчасно, викладач вітається із студентами, які вітають його, встаючи, потім активізовувалась увага студентів, вони діставали зошити з конспектами лекцій, з практичними роботами, дошка була вимита, ганчірка чиста і волога.

  5. Санітарно-гігієнічні умови для проведення заняття: перед початком заняття аудиторія була провітрена, світловий режими залишався в межах норми, був дотриманий тепловий режим в кімнаті; парти і стільці відповідали віковим особливостям студентів, студенти були психологічно готові до проведення даного заняття.

  6. Заняття мало чітку структуру, викладач зрозуміло сформулював свої вимоги до студентів, структура заняття відповідала вимогам навчального закладу.

  7. Викладач реалізував на занятті такі принципи навчання, як: науковість, лаконічність, зрозумілість, доступність, систематичність послідовність, наочність.

  8. Викладач використав на практичному занятті такі методи навчання, як: пояснення, бесіда, систематизація, проблемне навчання за допомогою задачі, контроль знань.

  9. Викладач реалізував самостійну пізнавальну діяльність студентів шляхом проведення самостіної роботи та усного опитування по теоретичному матеріалу.

  10. Особливості оцінки навчальної діяльності студентів: викладач проводив оцінювання студентів шляхом розв’язування біля дошки фізичних задач, це все відбувалось об’єктивно відповідно до рівня знань кожного студента.

  11. Поведінка викладача на занятті: викладач умів керувати студентським колективом, організував студентів на навчальну роботу, зовнішність викладача відповідала вимогам навчального закладу, викладач протягом всього заняття перебував на ногах, активно використовував жести і міміку, культура педагогічного мовлення, тон спілкування викладача були на високому рівні.

  12. Результати заняття: викладач досяг мети заняття, якість знань студентів була перевірена контрольною підсумковою роботою, були отримані непогані оцінки.

Соседние файлы в папке на захист