Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
на захист / мій звіт.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
215.55 Кб
Скачать

14.04.14 – 18.04.14

Саме в цей чудовий весняний тиждень в мене розпочинається практика. Мене охопило незвичайне відчуття, адже раніше ніколи не доводилося викладати, я була звичайною студенткою, а зараз треба стати викладачем. За наказом, я з групою колег-одногрупників маю проходити педпрактику в своєму університеті, але одна справа бути в ролі студентки, а зовсім інша – самій проводити заняття.

Відразу пригадуються всі ті прийоми і засоби, які застосовують на своїх парах улюблені викладачі. Хвилююсь, адже не знаю, чи зможу зацікавити студентів і підтримувати дисципліну на парах. Саме в перший день моєї практики, з першої пари я починаю ставати в ролі викладача. Всі вказівки від свого викладача – предметника я отримала, також отримала необхідні матеріали – через Інтернет, і вже в понеділок провела перше заняття. Студенти з самого початку віднеслися до мене дружелюбно, і жодна хмаринка над нами не висіла, тільки сонечко було.

За цей тиждень я здійснила таку роботу:

- познайомилася зі студентами «своєї» групи. В групі 15 студентів, з яких 6 дівчат і 9 хлопців. Група є досить дружною і організованою. Всю мою діяльність я намагалася узгоджувати, як з викладачем, так і старостою групи, з метою уникннення інцидентів в подальшому.

- познайомилася з студентами другої підгрупи І-А групи. В моїй підгрупі були тільки одні хлопці. В цій підгрупі я провела лабораторне заняття з дисципліни «Інформатика та програмування» з теми: «Структури даних. Масиви». У вівторок я познайомилась з студентами першої підгрупи, але вже І-Б групи, у яких я теж викладала саме цю дисципліну. В цій підгрупі була тільки одна дівчина, яка виявилась дуже здібною.

- ознайомилась з навчальним планом «своєї» групи;

- провела практичне заняття з дисципліни «Електрика і магнетизм» у «своєї» групи (ІІ –А);

- відвідала заняття студентки-практикантки з атомної фізики в групі ІІІ – Б;

- провела два практичних заняття з дисципліни «Спецсемінар з фізичних основ інформатики» у IV – Б групі;

- провела лекційне заняття у першого курсу ( біологи) з теми «Основи термодинаміки».

Взагалі, неділя була вдалою. Я отримала насолоду від того, що викладала. А хіба це є не щастя?...Ні це щастя, особливо коли є взаємовіддача від студентів.

21.04.14 – 25.04.14

Цей тиждень розпочався цікаво. Понеділок був вихідним, так як у неділю було моє улюблене свято – Великдень. У понеділок я почала детально готовиться до пар, які я буду проводити на протязі тиждня. Настрій в мене був творчий і я хотіла студентам через прості речі показати та розказати складні речі.

За цей тиждень я здійснила таку роботу:

- провела лабораторне заняття з дисципліни «Інформатика та програмування» у першої підгрупи І-Б групи з теми: «Масиви»;

- відвідати заняття студента-практиканта з атомної фізики в групі ІІІ-А;

- провела практичне заняття з дисципліни « Електрика і магнетизм» у фізиків другого курсу та провела лабораторні заняття у біологів з молекулярної фізики;

- провела лекційне заняття з дисципліни «Спецсемінар з фізичних основ інформатики» з теми «Квантова інформація» у IV – Б групі;

- провела практичне заняття у біологів першого курсу з дисципліни «Фізика» з теми «Основи термодинаміки».

Закінчився тиждень водночас і радісною і сумною ноткою. Адже, пройшло рівно два тиждні з того часу, як почалася практика і зараз залишилось зовсім трошки до закінчення. А це навіює сум....

Соседние файлы в папке на захист