Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА_магістри _ЧНУ_2014.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
407.55 Кб
Скачать

5.9.3.Кодування

Процес кодування полягає в створенні виконавчого додатка з моделей проектування. Кодування, як правило, включає не лише розробку виконавчого коду окремих елементів системи, та їх тестування, інтеграцію коду окремих елементів у код системи загалом.

5.9.4. Тестування

Тестування використовує критерій коректності виконавчого додатку для ідентифікації дефектів або для того, щоб показати мінімальний рівень прийнятності. Даний процес складається, як мінімум, з інтеграційного та валідаційного або системного тестування. Повинні бути розроблені та застосовані:

  1. тести для класів, які базуються на реалізації поведінки.

  2. тести для класів і малих кластерів класів, які часто утворюють шаблони, відповідальні за реалізацію конкретних зовнішніх або внутрішніх функцій.

  3. тести для великих кластерів класів або підсистем, що охоплюють архітектуру об’єктно-орієнтованого додатку.

  4. тести для об’єктно-орієнтованої системи загалом, що базується на її перевірці в робочому режимі.

Кожен із етапів супроводжується відповідними діаграмами UML та коментарями, які відображають зміст кожного із етапів та отримані результати.

5.10. П’ятий розділ (Реалізація та впровадження результатів)

В п’ятому розділі подають приклади впровадження створеної інформаційної системи. Подаються зображення інтерфейсу, вигляд вихідних даних, характеристики процесів, які використовують спроектований програмний продукт.

5.11. Висновки

В кінці кожного розділу міститься висновок до розділу. В кінці роботи міститься загальний висновок.

Викладають найважливіші наукові та практичні результати, одержані в даному розділі або в магістерська робота в цілому, які повинні містити формулювання розв'язаної наукової задачі, її значення для науки і практики. Далі формулюють висновки та рекомендації щодо наукового та практичного використання здобутих результатів. У першому пункті висновків коротко оцінюють стан питання. Далі у висновках розкривають методи вирішення поставленої в магістерська робота наукової задачі, їх практичний аналіз, порівняння з відомими розв'язаннями.

У висновках необхідно наголосити на якісних і кількісних показниках здобутих результатів, обґрунтувати достовірність результатів, викласти рекомендації щодо їх використання.

5.12. Список використаних джерел

При написанні магістерська робота здобувач повинен обов'язково посилатися на авторів і джерела, з яких запозичив матеріали або окремі результати. У разі використання запозиченого матеріалу без посилання на автора та джерело магістерська робота знімається з розгляду незалежно від стадії проходження.

Список використаних джерел слід формувати у порядку появи посилань у тексті.

5.13. Додатки

До додатків за необхідності доцільно включати допоміжний матеріал:

  • проміжні математичні доведення, формули та розрахунки;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • протоколи й акти випробувань, впровадження, розрахунки економічного ефекту;

  • інструкції та методики, опис алгоритмів і програм вирішення задач на ЕОМ, розроблених у магістерська робота ;

  • допоміжні ілюстрації.

За всі відомості, викладені в магістерська робота , порядок використання при підготовці фактичного матеріалу і іншої інформації, обґрунтованість і вірогідність висновків та положень, що захищаються, несе відповідальність безпосередньо магістрант – автор магістерська робота .