Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА по К.Д..docx
Скачиваний:
150
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
234.87 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

В даній курсовій роботі, яка написана на матеріалах магазину «Продукти – 27» ТОВ «АТБ маркету" проведене грунтовне дослідження щодо ролі комерційної діяльності у забезпеченні доведення товарів до покупців. Глибоко проаналізовані етапи організації роздрібної торгівлі споживчими товарами. За результатами дослідження і аналізу бачимо, що підприємство працює ефективно, виконує задачі, поставлені перед собою. Насамперед – задоволення потреб споживачів та забезпечення прибуткової діяльності.

Дане підприємство має потужно матеріально – технологічну базу укомплектований штат працівників,пропонує широкий асортимент товару, використовує активні методи продажу та має великий потенціал для виконання поставленої мети і одержання прибутку.

Аналізуючи швидкість реалізації товарів у магазині «Продукти – 27» ТОВ «АТБ маркеті» складаються рейтинги підприємств, що поставляють найбільше число ходових товарів і на основі цих рейтингів приймається рішення з яким підприємством можна працювати по передоплаті, по  факту чи в міру реалізації, і в якій черговості робити їм оплату.

В нелегкій економічній ситуації магазин «Продукти – 27» ТОВ «АТБ маркет» знаходить можливості розширення своєї діяльності шляхом збільшення торгових об'єктів та асортименту товарів. Товари, які реалізовуються в магазині підприємства є конкурентоздатними відносно якості та ціни. Також організація постачання безпосередньо від товаровиробників, або їхніх дистриб'ютерів та дилерів. Проте, підприємство не є взірцем комерційної структури, де глибоко вивчається споживчий попит населення, аналізується ринок на якому вони працюють, проводиться активно рекламна кампанія. На нього впливають як закономірність, при ринкових відносинах, різні зовнішні так і внутрішні фактори.

Господарські зв'язки між постачальниками і покупцями – важлива функція комерційної діяльності. Такі зв'язки відображають не тільки суто комерційні, й економічні, організаційні, адміністративно-правові, фінансові відносини, що складаються між учасниками торгових операцій.

Тому торговому підприємству потрібно вивчати асортимент конкурентів звертати увагу на їх недоліки і створювати у себе оптимально можливий асор­тимент з врахуванням цих недоліків. Необхідно враховувати кількість торгових об'єктів з аналогічним асортиментом на певній території, щоб торгівля цими товарами не була зайвою.

При формуванні асортименту слід враховувати наявність спеціалізованих магазинів на цільовому ринку . Товари в одиничному асортименті не будуть користуватися попитом, а споживачі будуть віддавати перевагу спеціалізованим магазинам, де асортимент значно більший.