Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Теор_вер_ИЗ_1.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
225.79 Кб
Скачать

Варіант № 10

  1. Скільки існує шестизначних чисел, у яких на парних місцях стоять непарні цифри, якщо повторення цифр у числах припустимі?

  2. Кинуті дві гральні кості. Знайти ймовірність того, що сума очок, які випали на гранях – парна, причому на грані хоча б однієї кості випаде шістка.

  3. Монету підкидають шість разів. Знайти ймовірність того, що «герб» з’явиться не більше двох разів.

  4. У першій урні знаходиться сім коричневих і п’ять жовтих куль, у другий – вісім коричневих і шість жовтих куль, у третій – чотири коричневі і п’ять жовтих куль. З першої урни витягли навмання одну кулю і переклали в другу, потім із другої урни також навмання витягли одну кулю і переклали в третю. Після цього із третьої урни витягли одну кулю.

а) яка ймовірність того, що вона жовта?

б) знайти ймовірність того, що в третю урну переклали коричневу кулю.

  1. Банк здійснює кредитування 347 підприємств. Ймовірність повернення кредиту підприємством у середньому дорівнює 0,92. Знайти ймовірність того, що кредит повернуть від 200 до 300 підприємств, хоча б одне підприємство не поверне кредит, кількість неповернень кредиту складе 178.

Варіант № 11

  1. Скільки існує десятичних дробів, які складено із цифр 0, 1, 2, 4, 7, 9, якщо ціла і дробова частини містять по дві цифри і повторення цифр припустимі?

  2. Кинуті три гральні кості. Знайти ймовірність того, що а) на кожній з граней появиться число 5; б) на всіх гранях появиться однакове число.

  3. У лотереї 100 квитків, із них 20 виграшних. Яка ймовірність того, що серед семи квитків буде не більше одного виграшного?

  4. Службовець, що працює в місті, може вертатися додому або тунелем, або мостом через ріку. Якщо службовець їде тунелем, то в 75% він вертається додому до 1900, якщо ж він їде через міст, то тільки в 60% усіх випадків він вертається додому до 1900 . Однак остання дорога йому більше подобається і він обирає її в 70 % усіх випадків.

а) яка ймовірність того, що службовець вернувся з роботи додому після 1900?

б) службовець вернувся додому до 1900. Знайти ймовірності того, що він обрав міст або тунель.

  1. Телефонна станція обслуговує 520 абонентів. Ймовірність подзвонити на комутатор для будь-якого абонента протягом години складає 0,012. Яка ймовірність того, що протягом години подзвонять три абоненти; не більше чотирьох абонентів; хоча б один подзвонить?

Варіант № 12

  1. Скількома способами можна оббити сім стільців тканиною, якщо є тканини десяти різних кольорів і всі стільці повинні бути різного кольору; одного кольору; хоча б чотири з них повинні бути одного кольору?

  2. Ліфт в п’ятиповерховому будинку відправляється з трьома пасажирами, кожний з яких з однаковою ймовірністю виходить на любому поверсі, починаючи з третього. Знайти ймовірність того, що на кожному поверсі вийде не більше одного пасажира.

  3. Мисливець стріляє по цілі сім разів. Ймовірність влучення в мішень при одному пострілі дорівнює 0,7. Яка ймовірність того, що він уразить ціль не менше п’яти разів?

  4. З урни, яка містить три білих і дві чорних кулі, переклали дві кулі в урну з чотирма білими і п’ятьма чорними кулями.

а) яка ймовірність тепер вийняти білу кулю із другої урни?

б) з другої урни було витягнуто чорну кулю. Знайти ймовірність того, що в неї переклали різнокольорові кулі.

  1. Порцеляновий завод відправив на базу 10400 доброякісних виробів. Ймовірність того, що в дорозі виріб ушкодиться, дорівнює 0,0018. Знайти ймовірність того, що на базу прийдуть три ушкоджені вироби; хоча б один ушкоджений виріб. Знайти ймовірність найімовірнішого числа ушкоджених виробів.