Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тренинг.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
7.46 Mб
Скачать

Варіант № 12

Міжнародні фінансові інститути поділяються на дві групи: всесвітні та регіональні. До всесвітніх відносяться Міжнародний валютний фонд (МВФ), група Світового банку та Банк міжнародних розрахунків. Регіональні створюються за континентальною ознакою: Європейський банк реконструкції та розвитку; Азіатський банк розвитку; Африканський банк розвитку; Міжамериканський банк розвитку та ін.

Другою за значенням у системі міжнародних фінансів є група Світового банку, яка включає до свого складу чотири міжнародні фінансові інститути: Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР); Міжнародну асоціацію розвитку; Міжнародну фінансову корпорацію та Агентство з гарантування багатосторонніх інвестицій.

У Європі в рамках ЄС функціонують Європейський інвестицій- ний банк, Європейський фонд валютного співробітництва і Євро- пейський банк реконструкції та розвитку.

Варіант № 13

Принцип єдності означає, що всі ланки бюджету в сукупності становлять єдиний (зведений, консолідований) бюджет, який складається і затверджується в загальному обсязі.

Принцип автономності означає, що кожний бюджет, що входить до складу бюджетної системи, є відносно відособленою самостійної ланкою.

Види бюджетів:

- центральні (загальнодержавні та центральні для членів федерації);

- місцеві (централізовані (обласні, районі, міські) і бюджети базового рівня (сіл, селищ, міст, міських районів).

Розмежування доходів і видатків між бюджетами є важливим елементом бюджетного устрою. Розмежування доходів може проводитись на основі двох методів.

Перший– закріплення доходів за кожним бюджетом у повній сумі чи за твердо фіксованими нормативами в умовах автономності кожного бюджету.

Другий методполягає у встановлені системи бюджетного регулювання в умовах єдності бюджету, тобто у проведенні відрахувань до бюджетів нижчих рівнів, виходячи з їх потреб.

Варіант № 14

Взаємовідносини між бюджетамиза напрямами поділяються навертикальні– між бюджетами різних рівнів, ігоризонтальні– між бюджетами одного рівня (в Україні тільки вертикальні).

Види взаємовідносин: регламентовані законодавчими та інструктивними документами; договірні – на підставі угоди між відповідними органами влади чи управління.

Форми взаємовідносин:

Субсидіювання – це виділення коштів з бюджетів вищого рівня бюджетам нижчого рівня.

Види субсидіювання: субсидії, субвенції, дотації.

Вилучення коштів – передача коштів з бюджетів нижчого рівня до бюджетів вищого рівня.

Взаємні розрахунки – передача коштів із одного бюджету до іншого у зв’язку з перерозподілом між ними доходів чи видатків після затвердження бюджету.

Бюджетні позички – тимчасова передача коштів з одного бюджету до іншого у зв’язку з виникненням тимчасового касового розриву – незбігання у часті фінансування видатків находження доходів. Форми: субсидіювання, бюджетні позички, вилучення коштів, взаємні розрахунки.

Варіант № 15

Державний кредит– сукупність економічних відносин між державою в особі його органів влади і керування, з одного боку, і фізичними і юридичними особами – з іншої, при яких держава виступає як кредитора, гаранта, позичальника.

Головна форма кредитних відносин – коли держава виступає як позичальник засобів. Рідше воно виступає як кредитор, надаючи позички юридичним і фізичним особам.

У тих випадках, коли держава бере на себе відповідальність за погашення чи позик інших зобов'язань, узятих фізичними і юридичними особами, воно є гарантом.

Як економічна категорія державний кредит знаходиться на стику двох видів грошових відносин – фінансів і кредиту і несе риси, як тих, так і інших.

Як ланку фінансової системи він обслуговує формування і використання централізованих грошових фондів держави, тобто державного бюджету і позабюджетних фондів усіх рівнів.