Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЕТ ПО ПРАКТИКЕ ЗМІСТ - копияvvv.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
221.11 Кб
Скачать

10 Права та обов'язки технолога, майстра, начальника зміни

    1. Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції щодо покращення роботи, пов’язаної, що передбачені інструкцією.

    2. В межах своєї компетенції повідомляти керівництву підприємства про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.

    3. Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні ним посадових обов’язків.

Начальник зміни:

1) Забезпечує виконання виробничих завдань.

2) Забезпечує нормальний режим роботи засобів, закріплених за зміною.

3) Здійснює контроль за виконанням технологічного процесу та якістю роботи засобів.

4) Аналізує роботу засобів, з’ясовує причину аварій та пошкоджень, здійснює заходи щодо усунення аварій та пошкоджень.

5) Здійснює контроль за виконанням ремонтно-відновлюючих робіт під час ліквідації аварій та пошкоджень.

6) Веде оперативно-технічну документацію.

7) Здійснює контроль за додержанням працівниками виробничої та трудової дисципліни, правил охорони праці,протипожежної безпеки та охорони навколишнього середовища.

Права начальника зміни:

  1. Має право ознайомитись з проектами рішень керівництва підприємства, що стосується його діяльності.

  2. Брати участь в обговоренні питань, що стосується виконання його обов’язків.

  3. Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції щодо покращення роботи, пов’язаних з обов’язками начальника зміни.

  4. В межах своєї компетенції повідомити керівництво про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.

Обов’язки майстра:

Майстер клеєвого відділення цеху фанерного виробництва:

1) Здійснює керівництво виробничо-господарською діяльністю клеїльним, обрізочним, сортувальним відділеннями цеху фанерного виробництва.

2) Забезпечує виконання планових завдань по виготовленню фанери клеєної, ефективну експлуатацію та збереження устаткування, технологічної оснастки, енергетичного господарства будівель, споруд.

3) Організує підготовку виробництва, забезпечує розміщення робітників і бригад, контролює додержання технологічних процесів, оперативно виявляє і ліквідує причини їх порушень.

4) Вживає заходів з оперативного взаємного узгодження роботи клеєвого відділення цеху фанерного виробництва з діяльністю сушильного, сортувального, шпонопочиночного, прирубувального відділень цеху фанерного виробництва та лабораторією щодо своєчасного забезпечення його шпоном та клеями відповідної якості для виробництва фанери.

5) Перевіряє якість шпону та клеїв, що подаються в цех на переробку, здійснює заходи щодо запобігання браку.

6) Впроваджує передові методи і прийоми праці, суміщення професії, організує атестацію і раціоналізацію робочих місць.

7) Забезпечує виконання робітниками норм виробітку, ритмічну роботу дільниць, ефективне використання виробничих площ, устаткування оргтехніки, оснащення та інструменту.

8) Здійснює формування бригад, розробляє, координує їх діяльність.

9) Установлює і своєчасно доводить виробничі завдання бригадам і окремим робітникам відповідно до затверджених планів і графіків виробництва.

10) Здійснює контроль за дотриманням та виконанням правил та нормативних актів з охорони праці і техніки безпеки на робочих місцях.

11) Проводить виробничий інструктаж робітників, заходи, які забезпечують виконання правил охорони праці, виробничої санітарії, технічної експлуатації устаткування та інструменту, а також контроль за їх дотриманням.

12) Вносить пропозиції щодо присвоєння розрядів робітникам, бере участь у тарифікації робіт і присвоєнні кваліфікаційних розрядів робітникам дільниці.

Права майстра:

Майстер клеєвого відділення цеху фанерного виробництва має право:

1) Домагатися від керівництва цеху фанерного виробництва (інших керівників) сприяння у виконанні обов’язків, передбачених цією посадовою інструкцією.

2) Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства.

3) В межах своєї компетенції підписувати та візувати документи.

4) Вносити на розгляд свого безпосереднього керівника пропозиції щодо покращення діяльності цеху.

5) Давати обов’язкові для виконання вказівки підпорядкованим йому працівникам з питань виробничої діяльності та здійснювати контроль за їх виконанням.

6) Переміщати робітників у зв’язку з виробничою необхідністю.

7) Призупиняти виконання робіт на несправному обладнанні, при використанні сировини та матеріалів неналежної якості до усунення вказаних недоліків.

8) У відповідності з правилами внутрішнього трудового розпорядку накладати дисциплінарні стягнення на робітників за порушення трудової і виробничої дисципліни, правил охорони праці.

9) Давати пропозиції начальнику фанерного виробництва - директору про преміювання працівників (зниження розміру премії або зняття повністю за упущення в роботі).