Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЕТ ПО ПРАКТИКЕ ЗМІСТ - копияvvv.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
221.11 Кб
Скачать

5 Специфікація устаткування

1. Лущення чураків на верстаті 3VKKT-66/L6.

2. Рубання шпону на лінії рубання і вкладення шпону ФП-226.

3. Лущення чураків на верстаті 4YM 1680/L65.

4. Рубка шпону на ножницях AYL1800.

5. Вкладання в стопи на вакуумному стопоукладчику YPAF 1850-1800/2.

6. Сушки шпону в газовій сушарці СРГ-25М.

7. Прирубка сухого кускового шпону на гільйотинних ножицях НГ-18, НГ-28.

8. Латання шпону на шпонолатальному верстаті ПШ-2.

9. Ребросклеювання шпону на ручному пристрої Kuper KHL 1/2.

10. Пресування фанери марки ФК на пресі П-714-Б.

6 Характеристика будівлі та основних виробничих приміщень

Ділянка на якій передбачено будування цеху з виробництва фанери з річною потужністю 25 тис м3/рік буде розміщено на промисловому майданчику в м. Києві.

Строк служби будівлі - 50-100 років, що відповідає другому ступеню довічності. По ступеню займистості - важко запальний. Цех має другий ступень вогнестійкості, він характеризується тим, що будівля і всі конструктивні; елементи неспалимі; покриття важко спалиме. Всі ці характеристики відносяться до будівлі другого класу капітальності.

Виробничий цех за пожежонебезпекою відноситься до категорії В відповідно зі СНиП 2.01.02-85.

Будівля цеху одноповерхова в осях «А-Е» і «3-19» (згідно кресленню План фанерного цеху) , та двоповерхова, в частині, що відведена під побутові приміщення ( в осях «А-Е», і «2-3»), п’яти прогонова (3 прогони по 12м, 2 прогони по 9м), прямокутна в плані з розмірами в осях 108х54м. Висота поверху у виробничих приміщеннях до низу кров’яних балок - 4,1...5,95м, у побутових приміщеннях-3,0м.

У конструктивному відношенні будівля являє собою несучу систему з рамним каркасом в якому регелі - металеві балки, а колони збірні залізобетонні поперечним перерізом 400х400 мм. В якості регелів виступають металеві балки з прокатного профілю у вигляді двотаврів №40,50,55,60, як спарених так і поодиноких.

Сітка колон каркаса 6х12м; 6х9м. Просторова стійкість будівлі забезпечується защемленням колон в фундаментах та їх спільною роботою з

диском покриття.

Сполучення регелів з колонами жорстке.

Фундаменти під колони - монолітні залізобетонні стовпчасті старанного типу; під шлакобетонні та цегляні стіни - стрічкові мілкого закладання. Основою фундаментів є пісок мілкий, середньої щільності.

Покриття цеху створене металевими балками з двотаврів, на які укладені збірні залізобетонні ребристі плити покриття розміром 6,0х1,5м і 6,0х3,0м. Кров’яні балки змонтовані з кроком 6,0м. В середньому прогоні (осі «В-Г») влаштований аераційно-світловий ліхтар. Поверху панелей світлового ліхтаря укладене покриття з профнастілу по металевих балках з прокатного профілю.

Стінове огородження - зовнішні фасадні стіни із шлакобетону товщиною 400мм (на окремих ділянках стін зустрічається цегляна кладка), оштукатурена. Внутрішні стіни - цегляні товщиною 380 мм та шлакобетонні.

Покрівля двосхила, рулонна з руберойду, утеплена фібролітом з неорганізованим зовнішнім відводом атмосферних опадів.

Підлога в цеху асфальтна двошарова. Нижній шар товщиною 30 мм з бетону марки 300, а верхній шар товщиною 20 мм , у побутових приміщеннях цеху підлога дерев'яна або вкрита лінолеумом. У санвузлах та душових кабінах стіни та підлога викладені кахлем.

Для верхнього освітлення робочих місць, та для природної вентиляції будівля має ліхтар П-подібної форми з вертикальним вікнами і зовнішнім водовідводом.

Двері зовнішні та внутрішні щитові, розпапші, розмірами 2300х1100мм.

Ворота розпапші, металічні (сталевий каркас), двостулкові розміром 4,8x5,4 м.

Вікна у цеху сталеві, засклення подвійне у вигляді суцільної горизонтальної смуги різної довжини. Для кріплення скла використовують створи. Вікна глухі розмірами 1500х3000 мм серії ПР-05-50 .

Виробничі особливості:

- Загальна площа земельної ділянки-11.24 Га

- Загальна виробнича площа-17407 м2

- Площа складських приміщень-4256 м2

- Площа ділянки складання технологічної сировини-8225 м2

Є розвинуті інженерно технологічні комунікації і власні котельні для цеху ДВП і фанери. Підприємство знаходиться в межах міста на перетині автомобільних доріг є під'їзна залізнична колія. Зі складу комбінату продукція вивозиться залізничним та автомобільним транспортом, а з портів Іллічівська та Одеси морським шляхом.

Виробництво забезпечене автоматичними технологічними комплексами для функціонального системного контролю і управління виробничими процесами. В минулому комбінат мав важливе значення, виготовляючи фанеру для народного господарства та на експорт. Зараз основна продукція комбінату - плита деревоволокниста, фанера клеєна, меблі та шпон лущений.

Нині загальна кількість працівників складає майже 600 чоловік. Штат працівників - стабільний, укомплектований робітниками, які мають відповідну підготовку. Спеціалісти з вищою освітою, спеціалісти та робітники вищої кваліфікації складають 56% працівників. З робітниками постійно проводяться навчання, де вони підвищують свою кваліфікацію, опановують нову техніку та технологію.

Окрім основних виробничих цехів, на підприємстві є ремонтні цехи і служби, своя котельня, успішно працює дільниця лазерної технології, де висококваліфіковані майстри виготовляють високохудожні вироби з деревини і фанери. Швидкими темпами на комбінаті розвивається дільниця з виготовлення меблів на замовлення споживачів.

Велика увага на комбінаті надається створенню соціальної сфери: працює медпункт, магазин, їдальня, навчальний клас, святкова зала, у цехах є кімнати відпочинку та прийому їжі. Особливо важливо те, що комбінат будує житло для своїх працівників. Так в 2004 році працівникам підприємства було надано 64 квартири.

Підприємство знаходиться в межах міста на перетині автомобільних доріг, є під'їзна залізнична колія.

Зі складу комбінату продукція вивозиться залізничним та автомобільним транспортом, а з портів Іллічівська та Одеси - морським шляхом. Для транспортування плити однакового розміру за довжиною, шириною і товщиною пакуються в пакети та обв'язуються металевими стрічками.