Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике К-2.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
320 Кб
Скачать

8.2 Порядок формування фоп

1. Структурному підрозділу щомісяця встановлюється фонд оплати праці, що складається з основного й додаткового фондів оплати праці.

2.Основна заробітна плата визначається за фактично відпрацьований час на підставі табелю обліку робочого часу, норм виробітку за відрядними розцінками.

3. Сума додаткового фонду оплати праці визначається за результатами роботи структурних підрозділів за місяць. При коректуванні додаткового фонду оплати праці враховується: виконання плану виробництва або послуг, виконання або зниження собівартості продукції (дотримання кошторису витрат), дотримання лімітів і норм витрати сировини, напівфабрикатів й енергоресурсів, дотримання норм і правил з охорони праці, техніки безпеки й екології, дотримання виробничої й трудової дисципліни, утримання виробничих і побутових приміщень, закріпленої території в належному стані.

4. Додатковий фонд оплати праці знижується на суму, певну за аркушами тимчасової непрацездатності, з урахуванням коефіцієнту, що визначає питому вагу додаткового фонду в загальному фонді оплати праці.

5. При наявності нещасного випадку на виробництві додатковий фонд структурному підрозділу зменшується на суму відшкодування збитку.

6. При зниженні собівартості продукції або зниженні витрат за кошторисом на виробництво або утримання підрозділу сума додаткового ФОП збільшується на 1% за кожен відсоток зниження витрат, але не більше 10%. При невиконанні плану за собівартістю або збільшенням витрат за кошторисом на виробництво або утримання підрозділу, додатковий ФОП знижується на 1,2% за кожен відсоток збільшення витрат.

7. При визначенні додаткового ФОП ремонтному управлінню враховується виконання плану за номенклатурою замовлень, затвердженого технічним директором. За 1% невиконання плану за номенклатурою замовлень сума додаткового ФОП знижується на 0,5%.

8. Розміри виплати додаткової зарплати кожному працівнику встанов-люються залежно від рівня його кваліфікації, результатів роботи, ініціативи й наполегливості у виконанні покладених на нього обов'язків.

9. Розмір додаткової зарплати керівникам структурних підрозділів визначається керівниками їхніх служб і узгоджується з начальником управління з питань реструктуризації й корпоративних відносин.

10. Розмір додаткової зарплати окремому працівнику структурного підрозділу встановлюється керівником підрозділу з урахуванням думки безпосереднього керівника працівника й голови цехового комітету.

11. Працівникам, що не мають допуску до самостійної роботи й не здали кваліфікаційні іспити, додаткова зарплата не виплачується.

8.3 Порядок виплати додаткової зарплати

1. Підставою для визначення додаткового фонду оплати праці є:

- довідка планово-економічного управління про виконання плану виробництва продукції або послуг, виконання завдання за собівартістю (за попередній місяць);

- довідка планово-економічного відділу ремонтного управління про виконання плану виробництва за номенклатурою;

- довідка виробничого відділу про аварії, зупинки й ліміти;

- довідка відділу охорони праці про порушення правил з охороні праці і ТБ;

довідка відділу охорони природи й раціонального використання природних ресурсів про викиди в навколишнє середовище;

- довідка відділу головного енергетика про дотримання лімітів витрати енергоресурсів;

- відомість бухгалтерії про нарахування за аркушами тимчасової непрацездатності ;

- довідка начальника штабу ЦО про утримання закріпленої території.

Довідки подаються у ВОПіЗ до 20 числа поточного місяця.

2. Додаткова зарплата може зменшуватися, або не виплачуватися повністю за: виробничі недогляди в роботі, здійснення прогулу, поява в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, розкрадання майна.

3. Позбавлення додаткової зарплати оформлюється наказом із зазначенням причин, по цеху - для робітників і по підприємству - для ІТП і робітників.

4. Право зниження або позбавлення додаткової заробітної плати за порушення або недогляд в роботі, надається Голові Правління і його заступникам, директорам за напрямками та їхнім заступникам, начальнику управління з питань реструктуризації й корпоративних відносин, керівникам структурних підрозділів.

5. Працівникам, що проробили неповний місяць у зв'язку із призовом на службу в Українську Армію, переходом на іншу роботу, вступом у навчальний заклад, виходом на пенсію, звільненням зі скороченням штатів, з інших поважних причинах виплати додаткової зарплати проводяться за фактично відпрацьований час у даному обліком періоді.