Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КP.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
1.96 Mб
Скачать

Графічна частина (в одиницях формату а1)

Планіровка гнучкої виробничої системи, завантаження обладнання *

1*

Затискне верстатне пристосування*

0,5 - 1

Контрольне пристосування*

0,5 - 1

Циклограма руху інструмента для верстата зі ЧПУ*

1*

Планіровка РТК з циклограмою роботи робота*

1*

Разом

1,5 - 2

Примітка. Частини курсового проекту, позначені «*» є варіативними.

Рекомендована назва курсового проекту «Автоматизоване проектування технологічного процесу виготовлення деталі (номера і назви деталей)».

    1. Загальні вказівки по оформленню курсового проекту

Пояснювальна записка оформляється відповідно до ДСТУ 3008-95 на аркушах формату А4 (210 мм х 297 мм) на комп’ютері. Шрифт – TimesNewRoman, 14 пт., полуторний міжрядковий інтервал. Для виділення розділів і підрозділів використовується збільшення величини шрифту і абзацний інтервал. Крапка наприкінці заголовків не ставиться. Записи роблять з однієї сторони листа, при цьому залишають поля: верхнє і нижнє ‑ 20 мм, ліве – 25 мм, праве ‑ 15 мм.

Записка починається з титульного аркуша (приклад оформлення титульного аркуша даний у додатку А) і містить наступні структурні елементи:

Анотація(1 стор.) ‑ містить загальний опис проекту, основні аспекти роботи:

  • Тема курсового проекту.

  • Обсяг пояснювальної записки, графічної частини.

  • Короткий зміст курсового проекту.

  • Використання обчислювальної техніки при виконанні розрахунків.

  • Ключові слова.

У змістіперелічуються розділи і підрозділи пояснювальної записки з вказівкою сторінок, на яких вони розташовані.

Вступ1 - 2 стор., коротка характеристика виробництва й завдання, що стоять перед проектом.

Наступні за введенням розділи, підрозділи, пункти, підпункти повинні мати нумерацію арабськими цифрами, відділеними друг від друга крапками. Після останньої цифри крапка не ставиться. Пункти і підпункти можуть мати заголовки, розділи і підрозділи - повинні. Наприклад, «7.2.3 Визначення подачі» - третій пункт другого підрозділу сьомого розділу має заголовок "Визначення подачі". Розділ повинний починатися з нової сторінки, підрозділи продовжувати сторінку.

Висновки(1 - 2 стор.)

  • Завдання, вирішені в процесі виконання курсового проекту.

  • Новизна курсового проекту.

  • Які технологічні, економічні ефекти отримані і за рахунок чого.

  • За рахунок яких заходів вирішені екологічні питання.

  • Де можуть бути використані результати курсового проекту.

У переліку посилань вказується література, яка використовувалася при виконанні курсового проекту. Література нумерується арабськими цифрами і розташовується за абеткою або в послідовності посилань на неї в тексті пояснювальної записки.

Додаткиповинні мати заголовки. Додатки нумерують прописними літерами українського алфавіту. Наприклад,

«Додаток А. Технологічна документація»

Нумерація сторінок повинна бути наскрізною: першою сторінкою є титульний аркуш (на якому номер сторінки не ставиться), далі з другої сторінки йде послідовна нумерація. Номер ставиться в правому верхньому куті сторінки арабськими цифрами.

Рисунки і таблиці повинні мати номер і назву. Номер і назва рисунка розміщають під рисунком після слова "Рисунок". Номер і назва таблиці розміщають над таблицею після слова "Таблиця". Номер рисунка і таблиці складається з номера розділу і номера рисунку (таблиці) у даному розділі, через крапку, арабськими цифрами. Після номерів рисунків, таблиць крапка не ставиться а ставиться тире. Наприклад, «Рисунок 1.3 - Схема розміщення», «Таблиця 1.4 - Вихідні дані».

Формули центруються, символи набираються курсивом, цифри - ні. При необхідності формули нумеруються. Номер формули складається з номера розділу і номера формули у даному розділі, через крапку. Номер ставиться на одному рядку з формулою з правої сторони, в круглих дужках арабськими цифрами. Усі позначення, прийняті у формулі, повинні мати пояснення. Наприклад,

«Кз.о. = О / Р = 18 / 6 = 3, (1.2)

де О- кількість операцій;

Р- кількість робочих місць.»

Посилання на формули виділяють круглими дужками, наприклад, «у формулі (1.2)».

Посилання на літературні джерела виділяють квадратними дужками, наприклад, «коефіцієнт прийнятий згідно даних [7]».

Технологічна документація заповнюється автоматизованим способом. Приклади заповнення бланків маршрутної карти (МК), операційної карти (ОК) і карти ескізів (КЕ) дані в Додатках Б, В, Г.

Графічні роботи виконуються на комп’ютері і роздруковуються на аркуші креслярського паперу формату А1 (594 мм х 841 мм), або кратному. Кожне креслення повинне мати рамку і основний напис. Приклад заповнення основного напису креслення наведений у додатку Д.