Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕП / R_2.doc
Скачиваний:
71
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
971.78 Кб
Скачать

Стаття 15

Взаємовідносини із Загальним фондом для сировинних товарів

Стаття 16

Запрошення спостерігачів

Стаття 17

Кворум на засіданнях Ради

ГЛАВА V. АДМІНІСТРАТИВНИЙ КОМІТЕТ

Стаття 18

Склад Адміністративного комітету

1. Адміністративний комітет складається з 18 членів. Десять з них у принципі є десятьма учасниками, що вносять найбільші фінансові внески кожного року, і вісім членів обираються з решти учасників Ради.

2. Якщо один або кілька учасників з числа десяти учасників, що вносять найбільші фінансові внески кожного року, не хочуть бути автоматично призначеними до складу Адміністративного комітету, то кількість членів, яких не вистачає, заповнюють призначенням учасника або учасників, що вносять наступні за розмірами відповідні фінансові внески і бажають входити до його складу. Після того як таким чином будуть призначені ці десять членів Адміністративного комітету, решту вісім членів Комітету обирають з числа учасників Ради, що залишилась.

Стаття 19

Вибори в Адміністративний комітет

Стаття 20

Передання Радою своїх повноважень Адміністративному ко­мітету

1. Рада може спеціальною більшістю голосів передати Адміністративному комітету здійснення будь-яких або всіх своїх повноважень, за винятком таких:

а) місцезнаходження штаб-квартири Організації згідно з пунктом 2 Статті 3;

б) призначення Виконавчого директора та будь-якої вищої посадової особи згідно зі Статтею 23;

в) затвердження адміністративного бюджету та встановлення розміру внесків згідно зі Статтею 25;

г) будь-які звернення з проханням до Генерального секретаря Конференції Організації Об’єднаних Націй з торгівлі та розвитку про скликання конференції щодо проведення переговорів відповідно до пункту (2) Статті 35;

д) рекомендації про внесення поправки згідно зі Статтею 44;

е) продовження або припинення дії даної Угоди згідно зі Статтею 45.

2. Рада може в будь-який момент анулювати передання будь-якого повноваження Адміністративному комітету.

Стаття 21

Процедура голосування і прийняття рішень в Адміністративному комітеті

1. Кожний член Адміністративного комітету має право подавати ту кількість голосів, яка була ним одержана відповідно до положень Статті 19, і не може ділити ці голоси.

2. Будь-яке рішення, що приймає Адміністративний комітет, вимагає такої більшості голосів, якої було б потрібно Раді для прийняття цього рішення, і доводиться до відома Ради.

3. Будь-який учасник має право оскаржити у Раді будь-яке рішення Адміністративного комітету при додержанні таких умов, які Рада може передбачити у своїх правилах процедури.

Стаття 22

Кворум на засіданнях Адміністративного комітету

Кворум на будь-якому засіданні Адміністративного комітету становить присутність більше половини всіх членів Комітету, при якому члени повинні представляти якнайменше дві третини загальної кількості голосів усіх членів комітету.

ГЛАВА VI. ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР І ПЕРСОНАЛ

Стаття 23

Виконавчий директор і персонал

1. Рада призначає Виконавчого директора спеціальною більшістю голосів. Умови призначення Виконавчого директора встановлюються Радою.

2. Виконавчий директор є головною адміністративною посадовою особою Організації і несе відповідальність за виконання обов’язків, що на нього покладають, щодо здійснення положень даної Угоди.

3. Рада після консультацій з виконавчим директором призначає будь-яку вищу посадову особу спеціальною більшістю голосів на таких умовах, які він установить.

ГЛАВА VII. ФІНАНСИ

Стаття 24

Витрати

Стаття 25

Затвердження адміністративного бюджету та встановлення розмірів внесків учасників

Стаття 26

Сплата внесків

1. Учасники сплачують свої внески в адміністративний бюджет на кожний рік відповідно до своїх конституційних процедур. Внески в адміністративний бюджет на кожний рік мають бути сплачені у вільно конвертованих валютах у перший день відповідного року; внески учасників відносно до року, в якому вони приєднувались до Організації, мають бути сплачені на ту дату, коли вони стають учасниками.

Стаття 27

Ревізія та опублікування звітності

ГЛАВА VIII. ЗАГАЛЬНІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ УЧАСНИКІВ

Стаття 28

Зобов’язання учасників

Учасники зобов’язуються вжити заходів, що необхідні для виконання ними своїх зобов’язань щодо даної Угоди, і повною мірою співробіт­ничати один з одним у досягненні цілей даної Угоди.

Стаття 29

Норми, що регулюють умови праці

Стаття 30

Екологічні аспекти

Стаття 31

Фінансові зобов’язання учасників

ГЛАВА IX. ІНФОРМАЦІЯ І ДОСЛІДЖЕННЯ

Стаття 32

Інформація і дослідження

Стаття 33

Оцінка ринку, споживання та статистика

ГЛАВА X. ДОСЛІДЖЕННЯ І РОЗРОБКИ

Стаття 34

Дослідження і розробки

ГЛАВА XI. ПІДГОТОВКА НОВОЇ УГОДИ

Стаття 35

Підготовка нової угоди

1. Рада може вивчити можливість проведення переговорів з укладення нової міжнародної угоди з цукру, у тому числі можливої угоди з економічними положеннями, подати доповідь учасникам і дати такі рекомендації, які вона вважає необхідними.

2. Рада може, як тільки вона вважатиме за доцільне, направити прохання Генеральному секретарю Конференції Організації Об’єднаних Націй з торгівлі та розвитку про скликання конферен­ції щодо проведення переговорів.

ГЛАВА XII. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 36

Депозитарій

Стаття 37

Підписання

Стаття 38

Ратифікація, прийняття і затвердження

Стаття 39

Повідомлення про тимчасове застосування

Стаття 40

Набуття чинності

Стаття 41

Приєднання

Дана Угода відкрита для приєднання урядів усіх держав на умовах, установлених Радою. Після приєднання відповідна держава вважається включеною в додаток до даної Угоди із зазначенням кількості голосів, як передбачено умовами приєднання. Приєднання відбувається за умови здачі на зберігання депозитарію документа про приєднання.

Стаття 42

Вихід

1. Кожний учасник може вийти із даної Угоди в будь-який час після набуття чинності даної Угоди, надіславши депозитарію письмове повідомлення про вихід. Такий учасник одночасно у письмовій формі повідомляє Раду про прийняте рішення.

2. Вихід із даної Угоди, відповідно до цієї Статті, набуває чинності через 30 днів після одержання повідомлення депозитарієм.

Стаття 43

Порядок урегулювання розрахунків

Стаття 44

Поправки

Стаття 45

Строк, продовження і припинення дії Угоди

1. Дана Угода має чинність до 31 грудня 1995 року, коли її дія не буде продовжена відповідно до пункту (2) цієї Статті чи припинена раніше відповідно до пункту (3) цієї Статті.

2. Рада може спеціальною більшістю голосів продовжити дану Угоду після 31 грудня 1995 року на наступні періоди, які не перевищують у кожному випадку двох років. Кожний учасник, який не згодний з будь-яким таким продовженням даної Угоди, інформує про це Раду в письмовій формі і припиняє бути Стороною даної Угоди з початку періоду продовження.

Соседние файлы в папке МЕП