Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕП / R_2.doc
Скачиваний:
71
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
971.78 Кб
Скачать

Організація Об’єднаних Націй Міжнародна угода з цукру 1992 року

Глава 1. Цілі

Стаття 1

Цілі Міжнародної угоди з цукру 1992 року (яка надалі буде називатись «дана Угода»), виходячи з положень резолюції 93 (IV), прийнятої Конференцією Організації Об’єднаних Націй з торгівлі і розвитку, такі:

а) забезпечувати розширення міжнародного співробітництва у сфері світового ринку цукру і пов’язаних з цим питань;

б) забезпечувати форум для міжурядових консультацій з питань цукру і шляхів поліпшення становища на світовому ринку цукру;

в) сприяти розвитку торгівлі шляхом збирання і надання інформації про стан на світовому ринку цукру та інших підсолоджуючих речовин;

г) сприяти підвищенню попиту на цукор, особливо для використання в нетрадиційних цілях.

Глава II. Визначення

Стаття 2

Визначення

ГЛАВА III. МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ З ЦУКРУ

Стаття 3

Продовження діяльності, штаб-квартира і структура Міжнародної організації з цукру

1. Міжнародна організація з цукру, заснована в рамках Міжнародної угоди з цукру 1968 року і збережена в рамках Міжнародних угод з цукру 1973, 1977, 1984 і 1987 років, продовжує свою діяльність з метою здійснення даної Угоди і контролю за її виконанням, при цьому склад учасників, повноваження і функції Організації визначаються дійсною Угодою.

2. Штаб-квартира знаходиться у Лондоні, якщо Рада спеціальною більшістю голосів не прийме іншого рішення.

3. Організація здійснює свої функції через Міжнародну раду з цукру, її Адміністративний комітет і її Виконавчого директора та персонал.

Стаття 4 Участь в Організації

Кожна Сторона даної Угоди є учасником Організації.

Стаття 5 Участь міжурядових організацій

Усяке посилання в даній Угоді на «уряд» чи «уряди» розглядається як таке, що включає посилання на Європейське економічне співтовариство і на будь-яку іншу міжурядову організацію, яка має повноваження стосовно ведення переговорів, укладання і застосування міжнародних угод, зокрема товарних угод. Відповідно будь-яке посилання у даній Угоді на її підписання, ратифікацію, прийняття чи затвердження, на повідомлення про її тимчасове застосування чи на приєднання до неї розглядається стосовно таких міжурядових організацій як таке, що включає посилання на підписання, ратифікацію, прийняття чи затвердження, на повідомлення про тимчасове застосування чи на приєднання з боку таких міжурядових організацій.

Стаття 6 Привілеї та імунітети

1. Організація є міжнародною юридичною особою.

2. Організація має право укладати договори, придбавати рухоме і нерухоме майно, розпоряджатись ним і порушувати справи у суді.

3. Статус, привілеї та імунітети Організації на території Об’єдна­ного Королівства продовжують регулюватись Угодою про штаб-квар­тиру між урядом Об’єднаного Королівства Великобританії і Північної Ірландії і Міжнародною організацією з цукру, підписаною в Лондоні 29 травня 1969 року, із такими поправками, які можуть бути необхідними для належного здійснення зазначеної Угоди...

Глава IV. Міжнародна рада з цукру

Стаття 7

Склад Міжнародної ради з цукру

1. Вищим органом Організації є Міжнародна рада з цукру, до складу якої входять всі учасники Організації.

2. Кожний учасник має в Раді одного представника і, якщо вважає за необхідне, одного чи кількох заступників представника. Учасник може, крім того, призначити одного чи кількох радників при своєму представникові чи заступниках представника.

Стаття 8

Повноваження і функції Ради

1. Рада має всі повноваження і виконує чи забезпечує виконання всіх функцій, які необхідні для впровадження в життя положень даної Угоди і продовження ліквідації фонду фінансування запасів, заснованого відповідно до Статті 49 Міжнародної угоди з цукру 1977 року, згідно з повноваженнями, які були передані Радою за цією угодою Раді з Міжнародної угоди з цукру 1984 року і Міжнародній угоді з цукру 1987 року відповідно до пункту (1) Статті 8 останніх.

2. Рада спеціальною більшістю голосів затверджує правила і положення, які необхідні для виконання положень даної Угоди і не суперечать їй, включаючи правила процедури Ради та її комітетів, Фінансові правила і правила про персонал Організації. Рада може передбачити у своїх правилах таку процедуру, на основі якої рішення з окремих питань можуть бути прийняті Радою без скликання засідання.

3. Рада веде документацію, яка необхідна для виконання нею функцій по цій Угоді, а також будь-яку іншу документацію, яку вона вважає необхідною.

4. Рада публікує річний звіт і будь-яку іншу інформацію, яку вона вважає необхідною.

Соседние файлы в папке МЕП