Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕП / R_2.doc
Скачиваний:
71
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
971.78 Кб
Скачать

Стаття 9

Голова і заступник Голови Ради

Стаття 10

Сесії Ради

1. Рада, як правило, проводить одну чергову сесію щорічно.

2. Крім того, Рада збирається також на спеціальні сесії в усіх випадках, коли вона приймає рішення про це, або на прохання:

а) будь-яких п’яти учасників;

б) двох або більше учасників, які мають разом 250 голосів чи більше на підставі Статті 11, що передбачається у Статті 25.

3. Повідомлення про скликання сесій розсилається учасникам принаймні за 30 календарних днів до їх відкриття, за винятком екстрених випадків, коли таке повідомлення розсилається принаймні за 10 календарних днів до відкриття сесії.

4. Сесії проводяться у штаб-квартирі Організації, якщо Рада спеціальною більшістю голосів не приймає інше рішення. Якщо якийсь учасник пропонує Раді провести сесію не у штаб-квартирі Організації, а в іншому місці і Рада згодна так учинити, то такий учасник оплачує пов’язані з цим додаткові витрати.

Стаття 11

Розподіл голосів

1. З метою голосування по даній Угоді учасники мають у цілому 2000 голосів, які розподілені згідно з положеннями Статті 25.

2. У випадку тимчасового позбавлення учасника права голосу на підставі пункту 2 Статті 26 даної Угоди його голоси розподіляються між іншими учасниками відповідно до часток, як передбачається у Статті 25. Така ж процедура застосовується при відновленні учасником свого права голосу, тобто цього учасника включено у розподіл голосів.

Стаття 12

Процедура голосування у Раді

Стаття 13

Рішення Ради

1. Усі рішення і всі рекомендації Ради приймаються у принципі консенсусом. За відсутності консенсусу рішення та рекомен­дації приймаються простою більшістю голосів, якщо тільки даною Угодою не перед­бачається спеціальна більшість голосів.

2. При підрахунку кількості голосів, необхідної для прийняття Радою будь-якого рішення, голоси учасників, що утримались від голосування, не враховуються і ці учасники не вважаються «тими, що голосують» з метою визначень 4 чи 5 Статті 2 залежно від конкретного випадку. Якщо будь-який учасник використає положення Статті 12 і його голоси подано на засіданні Ради, то такий учасник з метою пункту 1 цієї Статті вважається присутнім і голосуючим.

3. Усі рішення Ради, прийняті відповідно до даної Угоди, є обов’яз­ковими для учасників.

Стаття 14 Співробітництво з іншими організаціями

1. Рада вживає будь-яких належних заходів для організації консультацій або співробітництва з Організацією Об’єднаних Націй та її органами, зокрема з Конференцією Організації Об’єднаних Націй з торгівлі та розвитку і з Продовольчою та сільськогосподарською організацією, а також іншими спеціалізованими установами Організації Об’єднаних Націй і міжурядовими організаціями в міру необхідності.

2. Ураховуючи особливу роль Конференції Організації Об’єднаних Націй з торгівлі та розвитку в міжнародній торгівлі сировинними товарами, Рада належним чином інформує Конференцію Організації Об’єдна­них Націй з торгівлі та розвитку про свою діяльність і програми роботи.

3. Рада може також вживати будь-яких необхідних заходів для підтримки ефективних контактів з міжнародними організаціями постачальників сировини для цукрової промисловості, торговельних фірм та виробників цукру.

Соседние файлы в папке МЕП