Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
донец / Хламота / Метод_ДП_050208_last.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
629.76 Кб
Скачать

4.8. Додатки

      1. Додатки до дипломної роботи (проекту) мають містити інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень згідно з обраною темою. Крім того, у додатки доцільно включати допоміжний матеріал, потрібний для повноти сприяння дипломної роботи (проекту):

  • реальні документи підприємства;

  • рекламні матеріали;

  • проміжні математичні доведення, формули, розрахунки;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • інструкції, методики, опис алгоритмів і програм розв’язування задач на ПК, що розроблені в процесі виконання дипломної роботи (проекту);

  • ілюстрації допоміжного характеру.

Додатки оформлюються як продовження дипломної роботи (проекту) і розміщуються у порядку посилань у тексті.

Додаток повинен мати заголовок, написаний або надрукований малими літерами з першої великої літери симетрично до тексту сторінки.

Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої літери друкується слово „Додаток А” і поряд – велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т. д. Єдиний додаток позначається як додаток А.

Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад: „А.2” – другий розділ додатка А; „В. 3.1” – перший підрозділ третього розділу додатка В.

Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: „рис. Д.1.2” – другий рисунок першого розділу додатка Д; „формула (А.1)” – перша формула додатка А.

V.Захист кваліфікаційної роботи магістра (спеціаліста)

5.1. Попередній захист та рецензування роботи

5.1.1. Допуск (недопуск) випускників до захисту дипломних робіт (проектів) здійснюється кафедрою логістики не пізніше ніж за два тижні до початку роботи ДЕК на підставі їх попереднього розгляду (перед захисту) в комісії, яка складається з науково-педагогічних працівників кафедри логістики і оформлюється на підставі рішення зазначеної комісії протоколом засідання кафедри логістики.

5.1.3. У випадку недопуску випускника до захисту дипломної роботи (проекту) випускова кафедра визначає можливість її (його) доопрацювання випускником у термін не пізніше ніж за три дні до початку роботи ДЕК з наступним повторним проведенням передзахистом.

5.1.4. За підсумками передзахисту на випусковій кафедри логістики дипломних робіт (проектів) видається розпорядження декана ФМЛ (директора ІЕМ) щодо допуску (не допуску) випускників до захисту, яке подається до навчально-методичного управління і доводиться до відома науково-педагогічних працівників та випускників не пізніше ніж за два дні до початку роботи ДЕК.

5.1.5. За рекомендацією випускової кафедри логістики на етапі передзахисту атестаційних робіт визначаються їх рецензенти, які мають бути фахівцями за даною тематикою. Список рецензентів дипломних робіт (проектів) затверджується розпорядженням декана ФМЛ (директором ІЕМ), яке доводиться до відома науково-педагогічних працівників та випускників не пізніше ніж за два тижні до початку роботи ДЕК.

Рецензент не може бути співробітником або науково-педагогічним працівником кафедри логістики.

5.1.6. Внутрішня рецензія на дипломну роботу (проект) повинна містити її (його) оцінку за 100-бальною та національною шкалами і шкалою ECTS (наприклад, 90/відмінно/А).

Негативна за національною шкалою оцінка рецензента не є підставою для відхилення дипломної роботи (проекту) від захисту.

5.1.7. Студент-випускник повинен додати до роботи зовнішню рецензію з організації, яка була об’єктом дослідження, завірений печаткою, в якому зазначається достовірність наведеної в роботі інформації, правдивість фактичних даних. Бажано, щоб у ньому були підтверджені актуальність теми для підприємства, самостійність автора дослідження, практична значущість аналітичного-рекомендаційного розділу та можливості і перспективи впровадження запропонованих рекомендацій.

Зовнішніми рецензентами можуть бути провідні спеціалісти, які працюють на підприємствах, наукових установах, викладачі інших вищих навчальних закладів.

Зовнішня рецензія має містити такі складові:

  • висновки щодо актуальності обраної теми, практичної значущості виконаної дипломної магістерської роботи (проекту);

  • характеристику повноти розкриття теми дипломної роботи (проекту), відповідність змісту роботи завданню;

  • висновки щодо використання у роботі сучасних методів дослідження, методичних підходів до вдосконалення діяльності підприємства згідно з напрямом теми дипломної роботи (проекту), щодо наявності елементів наукової новизни;

  • оцінку конкретних пропозицій, рекомендацій щодо вдосконалення управління певними аспектами діяльності, підвищення його ефективності;

  • оцінку загальних вражень від дипломної роботи (оформлення, стиль і грамотність викладення тощо);

  • висновок рецензента про відповідність якості виконаної дипломної роботи (проекту) до вимог, що висуваються до таких робіт, про можливість допущення її до захисту.

Соседние файлы в папке Хламота