Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
донец / Хламота / Метод_ДП_050208_last.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
629.76 Кб
Скачать

2.4. Підбір літератури і статистичних даних з тематики випускової роботи

2.4.1. Згідно із затвердженою темою науковий керівник до початку переддипломної практики допомагає студенту-дипломнику підібрати для вивчення орієнтований перелік літературних джерел, нормативно-правових документів та нових публікацій по теоретичним і практичним дослідженням в даному напрямку.

Вивчення літератури з обраної теми дослідження доцільно починати з новітніх джерел, оскільки вони висвітлюють останні досягнення науки. Інші літературні джерела вивчають у порядку, протилежному хронологічному.

Літературні джерела доцільно ретельно вивчати, при цьому слід обов'язково записувати прізвище та ініціали авторів, назву, місце видання та назву видавництва, рік видання, кількість сторінок у джерелі та номери необхідних сторінок.

Одночасно з вивченням літератури необхідно групувати та узагальнювати матеріали, зіставляти висновки та класифікувати їх для більш повного літературного огляду точки зору різних наукових шкіл.

2.4.2. Підчас проходження виробничої та переддипломної практик на підприємстві студент повинний зібрати статистичні дані для проведення аналізу виробничо-фінансової діяльності підприємства та виконати самостійні спостереження, хронометраж, опитування з проблеми, що досліджується.

2.5. Оформлення завдання на кваліфікаційну роботу

      1. Об’єкт дипломної роботи (проекту) є базою переддипломної практики. Перед початком практики оформляється завдання, в якому зазначаються реквізити автора, фіксуються тема і план, мета і завдання, графік виконання, а також термін подання готової роботи на кафедру.

      2. Дипломна робота (проект) має виконуватися студентом у повній відповідності до затверджених календарного плану та завдання. У випадках відставання від графіка студент зобов'язаний надати пояснення своєму науковому керівнику та завідувачу кафедри у письмовій формі.

    1. Підготовка дипломної роботи (проекту) до захисту

      1. У відповідності до календарних етапів студент має подавати роботу частинами на перегляд науковому керівникові та нормоконтролеру.

      2. Оформлена згідно з вимогами дипломна робота (проект), підписані студентом-дипломником та нормоконтролером, подаються у встановлений календарним планом термін науковому керівнику.

На завершену випускну роботу науковий керівник дає стислий відгук (див. додаток Б), в якому оцінює як якість виконання самої роботи, так і праці студента над нею, і робить висновок про можливість допуску дипломної роботи (проекту) до захисту в ДЕК.

      1. Під час підготовки до захисту студент має погодити зі своїм науковим керівником складену ним стислу доповідь щодо дипломної роботи (проекту) і підготовлені наочні матеріали (6-10 сторінок) з найважливішими ілюстративними матеріалами, оформленими у вигляді презентації в Microsoft PowerPoint (відповідно подана на кафедру в електронному вигляді) чи плакатів та у вигляді роздрукованого роздавального матеріалу (серед яких можливі фотографії, макети, рекламні проспекти тощо) для членів ДЕК.

      2. Підготовка дипломної роботи (проекту) до захисту включає проведення науковим керівником заслуховування доповіді студента-дипломника. Під час заслуховування в разі необхідності коректується доповідь захисту роботи. Науковий керівник та всі присутні при заслуховуванні мають право задавати питання, на які повинні отримувати короткі та змістовні відповіді доповідача. Це дозволяє науковому керівнику виявити можливі недоліки та надати студенту-дипломнику пропозиції та рекомендації щодо побудови доповіді та можливих відповідей для забезпечення більш якісної підготовки до передзахисту та подальшого захисту дипломної роботи (проекту) у ДЕК.

      3. Зброшурований у твердій палітурці рукопис завершеної дипломної роботи (проекту), який підписаний студентом, його науковим керівником та нормоконтролером, за наявності позитивної характеристики роботи у письмовому відгуку наукового керівника, студент подає завідувачу кафедри, який приймає рішення щодо дозволу до захисту і оформлює його.

Атестаційна робота випускника, яка допущена до захисту на випускній кафедрі логістики направляється на внутрішню та зовнішню рецензії.

Студент-дипломник самостійно оформлює бланк „Довідки про успішність”, куди в деканаті вносять інформацію про успішність (див. додаток В).

Після оформлення всіх супровідних документів студент-дипломник подає на випускну кафедру логістики повний пакет документів та атестаційну роботу, де реєструється і передається для прийняття остаточного рішення про її допуск до захисту у ДЕК.

Атестаційна робота повинна бути подана на кафедру з усім пакетом документів не пізніше ніж за два тижні до захисту.

      1. Завершальною процедурою допуску дипломної роботи (проекту) до захисту є проведення випусковою кафедрою логістики попереднього розгляду (перед захисту) дипломних робіт.

    1. Послідовність захисту дипломної роботи (проекту)

2.7.1. Захист дипломної роботи (проекту) відбувається на відкритому засіданні ДЕК, склад та термін роботи якої затверджує ректором Університету та повинний бути доведений до відома ДЕК, науково-педагогічних працівників та випускників не пізніше ніж за місяць до початку роботи комісії.

Розклад роботи ДЕК, сформований деканом ФМЛ (директором ІЕМ), доводиться до відома всіх членів ДЕК, науково-педагогічних працівників і випускників не пізніше ніж за місяць до початку роботи комісії.

2.7.2. На захист атестаційної роботи відводиться до 30 хвилин. Захист дипломної роботи (проекту) включає доповідь та відповіді студента-дипломника на запитання членів ДЕК та присутніх з теми атестаційної роботи.

2.7.3. Доповідь повинна відобразити: обґрунтування актуальності теми, мету і завдання роботи, основні результати аналізу матеріалів діючого підприємства і творчі розробки автора. Особливе місце має бути відведене обґрунтованим пропозиціям і рекомендаціям та оцінці їх ефективності.

2.7.4. Студент-дипломник здійснює захист дипломної роботи (проекту) державною мовою, за винятком випускників (у тому числі – громадян України), що проходили навчання в Університеті з повним викладанням навчальних дисциплін іноземними мовами.

2.7.5. Атестаційна робота оцінюється членами ДЕК на закритому засіданні.

Соседние файлы в папке Хламота