Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
донец / Хламота / Метод_ДП_050208_last.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
629.76 Кб
Скачать

5.2. Подання роботи до дек

Атестаційна роботи повинна бути подана до ДЕК за два тижні до початку роботи ДЕК та містити наступні супровідні документи:

  • довідка від деканату про виконання студентом навчального плану та про одержані ним оцінки з теоретичних дисциплін, навчальних та виробничих практик;

  • повністю заповнена та завірена деканом ФМЛ (директором ІЕМ) залікова книжка;

  • дипломна робота (проект) студента, наочні матеріали, презентація (електронна версія);

  • письмовий відгук керівника дипломної роботи (проекту);

  • зовнішня рецензія на дипломну роботу;

  • рецензія на дипломну роботу (проект) провідного викладача інституту економіки та менеджменту (додаток К) ;

  • інші матеріали, які характеризують наукову і практичну цінність виконаної дипломної роботи (проекту) (довідки про впровадження пропозицій студента у практичну діяльність підприємства, видані статті студента з теми дипломної роботи (проекту) тощо).

5.3. Захист роботи у дек

5.3.1. Захист атестаційної роботи проводиться на відкритому засіданні ДЕК за участю не менше половини її складу.

5.3.2. На захист атестаційної роботи відводиться до 30 хвилин, враховуючи, що обсяг тексту доповіді має відповідати 12-15 хвилинам виступу.

Студент стисло доповідає комісії сутність проведеного дослідження, дає оцінку отриманим результатам, ілюструючи доповідь посиланням на наочні матеріали.

Наочні матеріали мають послідовно ілюструвати доповідь студента і забезпечувати повноту висвітлення всіх положень, які підлягають захисту.

Доповідь повинна містити наступні складові:

  • рапорт Голові та членам ДЕК про готовність студента до захисту;

  • коротке викладення мети, об’єкта та завдань дослідження;

  • коротке викладення найбільш важливих теоретичних положень проблеми, що ним досліджувалася;

  • основні результати аналізу виробничо-фінансової діяльності підприємства, що було об’єктом дослідження. Динаміка основних показників, виявлення основних тенденцій їх зміни, оцінка впливу на показники економічних, політичних, технологічних факторів. Аналіз основних бізнес-процесів, шляхи подальших досліджень;

  • коротке викладення основних теоретичних та практичних проектних розробок студента, обґрунтування проектних пропозицій та рекомендацій, представлення отриманих результатів роботи, оцінка ефективності проектних рішень;

  • рапорт про закінчення доповіді.

Під час захисту дипломної роботи (проекту) члени ДЕК, присутні на захисті викладачі, спеціалісти можуть задавати студентові запитання щодо змісту дипломної роботи (проекту). Відповіді студента мають бути конкретними, аргументованими і короткими.

Після відповіді студента на запитання оголошується відгук наукового керівника (або безпосередній виступ керівника) із стислою характеристикою діяльності випускника в процесі виконання дипломної роботи (проекту), ступеня самостійності при вирішенні поставлених завдань, його здібностей як майбутнього фахівця, можливості присвоєння кваліфікації тощо – до 1 хвилини.

Наступним етапом йде оголошення секретарем ДЕК рецензії на дипломну роботу – до 1 хвилини, а також відповіді випускника на зауваження керівника та рецензента – до 2-3 хвилин.

Закінчення захисту оголошується головою ДЕК та протоколюється секретарем комісії.

5.3.3. За результатами захисту дипломної роботи (проекту) на закритому засіданні ДЕК приймає рішення щодо оцінки захисту і роботи, про присвоєння фахівцю відповідної кваліфікації і про видачу йому диплома державного зразка.

Засідання ДЕК оформлюється протоколом, до якого вносяться відповідні оцінки за захист, записуються запитання членів ДЕК і присутніх на захисті, особисті думки членів ДЕК, зазначається одержаний освітній рівень, а також назва державного документа про освіту (диплом), який видається випускникові.

Протокол підписують голова і члени ДЕК, що брали участь у засіданні.

5.3.4 Підсумки захисту дипломних робіт (проектів) оголошуються в день проведення захисту після оформлення протоколу засідання ДЕК.

Соседние файлы в папке Хламота