Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
53
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
292.35 Кб
Скачать

Дорожньо-кліматичні зони

Ґрунт, що використовується для насипу

Мінімальне піднесення низу дорожнього одягу над рівнем води і поверхнею землі для доріг, розташованих в дорожньо-кліматичних зонах, м

II

III

IV

Пісок середній і дрібний, супісок легкий крупний

Пісок пилуватий, супісок легкий

Супісок пилуватий і важкий пилуватий, суглинок легкий, легкий пилуватий і важкий пилуватий

Суглинок важкий, глини

Примітка. В чисельнику наведено піднесення низу дорожнього одягу над рівнем ґрунтових або тривалого (більше 30 діб) стояння поверхневих вод, у знаменнику – піднесення низу дорожнього одягу над поверхнею землі на ділянках з незабезпеченим поверхневим стоком або над рівнем короткочасного (менше 30 діб) стояння поверхневих вод.

На переломах поздовжнього профілю траси автодороги, в яких алгебраїчна різниця суміжних ухилів ∆і = і1і2 > 3 % і бісектриса кута більше 0,05 м, передбачають вертикальні криві.

Випуклі криві влаштовують для забезпечення плавного переходу з одного ухилу до іншого і покращення умов видимості на автодорозі, ввігнуті криві – для пом’якшення товчка на ввігнутому профілі траси.

3. Заключна частина ________ хв.

Підвести підсумки практичного заняття. Відмітити дисципліну під час заняття. Перевірити обсяг виконаної роботи, відмітити самостійність виконання завдання. Підкреслити важливість і відповідальність військового інженера за якісну і своєчасну розробку проектних рішень щодо підготовки під’їзної дороги до польового аеродрому та організацію її будівництва вході інженерно-аеродромного забезпечення бойових дій авіації.

14

Соседние файлы в папке ВІП ВАД