Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dohovir-kupivli-prodazh.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
113.66 Кб
Скачать
  1. Відповідальність сторін

    1. В разі невиконання або неналежного виконання однією із сторін умов даного договору, винна сторона несе відповідальність передбачену даним Договором, а з питань не врегульованих цим Договором – відповідно до чинного законодавства України.

    2. За порушення термінів оплати за цим Договором або оплати не в повному обсязі, якщо така прострочка складає більше 10 календарних днів, Покупець сплачує Продавцю пеню, у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми заборгованості за кожен день прострочки.

    3. За порушення Продавцем строків поставки товару, Продавець сплачує неустойку у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів за кожен затримки. Сторони узгодили, що на суму неустойки, передбаченої даним пунктом, Покупець має право зменшити суму, передбачену п. 2.2.2 цього Договору.

    4. У випадку неможливості поставити товар Продавець зобов’язаний невідкладно повідомити про це Покупця, повернути останньому предоплату, сплатити неустойку у розмірі 10 % від суми Договору та сплатити 30% за весь період користування коштами Покупця.

    5. Передбачені неустойки (штраф, пеня), що стягуються за порушення умов Договору комісії носять штрафний характер. Всі збитки, що спричинені винними діями підлягають відшкодуванню у повному розмірі не залежно від стягнутої неустойки (штрафу, пені).

    6. Сплата неустойки відбуватиметься протягом 10 (десяти) календарних днів з моменту одержання стороною, що порушила зобов’язання відповідного звернення від управленої сторони, якщо інший порядок не встановлений Договором.

    7. Сплата стороною визначених цим Договором та (або) чинним в Україні законодавством штрафних санкцій (неустойки, штрафу, пені) не звільняє її від обов'язку відшкодувати за вимогою іншої сторони збитки, завдані порушенням Договору (реальні збитки та (або) упущену вигоду) у повному обсязі, а відшкодування збитків не звільняє її від обов'язку сплатити за вимогою іншої сторони штрафні санкції у повному обсязі.

    8. Сплата стороною та (або) відшкодування збитків, завданих порушенням Договору, не звільняє її від обов'язку виконати цей Договір в натурі, якщо інше прямо не передбачено чинним в Україні законодавством.

    9. Строк позовної давності щодо стягнення неустойки складає 3 роки з моменту коли сторона дізналася або могла дізнатися про те, що її право порушено.

  1. Порядок вирішення спорів

    1. Усі спори, пов'язані із цим Договором, його укладанням або такі, що виникають в процесі виконання умов цього Договору, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами. Якщо спір неможливо вирішити шляхом переговорів, він вирішується в судовому за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору відповідно до чинного в Україні законодавства.

    2. Сторони визначають, що порядок претензійного врегулювання спорів за цим Договором не є обов’язковим для Сторін, а недотримання такого порядку не може бути підставою для відмови у зверненні до суду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]