Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РНП УпрСоцВідп ВП 2014 (маг.).doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
312.83 Кб
Скачать

7. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

Впродовж вивчення даної дисципліни студент має виконати індивідуальні завдання з кожного змістового модуля та підготувати й доповісти за рефератом.

Індивідуальні завдання з кожного змістового модуля представляють собою аналітичні роботи, які передбачають вирішення конкретного практичного навчального завдання з використанням відомого, а також самостійно вивченого теоретичного матеріалу.

Виконання індивідуального завдання до змістового модуля 1 передбачено у вигляді аргументаційного есе, в якому, спираючись на логічно вибудовані факти, студент повинен переконливо викласти власну позицію із запропонованої теми. Це має відбутися за рахунок раціонального впливу, що спирається на факти, думки науковців, первинні джерела інформації, статистичні дані та ін., емоційного та етичного впливу тощо.

Виконання індивідуальних завдань до змістових модулів 2, 3 передбачає використання інноваційної активної технології навчання – ігрового проектування. Ігрове проектування – це ігрова імітаційна технологія, сутність якої полягає у розробці проекту із запропонованої теми в ігрових умовах, які максимально відтворюють реальність. Цей метод вирізняється високим ступенем поєднання індивідуальної та спільної роботи студентів.

Контроль виконання індивідуальних завдань з кожного змістового модуля відбувається на додаткових заняттях, графік яких розробляється і затверджується на початку семестру. Індивідуальні завдання надаються для перевірки викладачу у письмовій формі.

Реферат – це індивідуальне завдання, яке сприяє поглибленню і розширенню теоретичних знань студентів з окремих тем дисципліни, розвиває навички самостійної роботи з навчальною та науковою літературою. Кожен студент повинен підготувати реферат (для студентів денної форми навчання – за самостійно обраною темою із запропонованого переліку; для студентів заочної форми навчання – відповідно до порядку розташування ПІБ студентів у списку у журналі навчальної групи) обсягом 10-15 стор., в якому необхідно висвітлити сучасні наукові підходи до вирішення проблем, що розглядаються у рефераті. Перелік тем рефератів видається викладачем на початку семестру. При підготовці реферату слід користуватися консультаціями та методичними рекомендаціями викладача щодо структури та оформлення реферату.

Контроль підготовки реферату відбувається на консультаціях; для студентів денної форми навчання доповідь за рефератом проводиться на семінарському занятті та враховується як його захист; для студентів заочної форми навчання доповідь за рефератом проводиться на консультаціях до початку екзаменаційної сесії та враховується як його захист.

Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань і написання рефератів наведені у Методичних рекомендаціях для організації самостійної роботи студентів та виконання індивідуальних завдань.

8. Методи навчання

Методика викладання дисципліни «Управління соціальною відповідальністю виробничого підприємства» передбачає використання наступних методів навчання:

  • для організації і здійснення навчально-пізнавальної діяльності: читання лекцій; проведення семінарських занять; консультації з окремих (найбільш складних) питань курсу; самостійна робота студентів щодо вивчення матеріалу дисципліни в процесі підготовки до семінарських занять, тестування, виконання практичних завдань тощо;

  • для стимулювання і мотивації навчально-пізнавальної діяльності: використання інноваційної активної технології навчання – технології ігрового проектування при виконанні індивідуальних завдань;

  • для контролю і самоконтролю за ефективністю навчально-пізнавальної діяльності: проведення поточного контролю знань студентів у вигляді усного опитування, письмового експрес-опитування, виконання практичних завдань, обговорення проблемних питань; проведення для студентів денної форми навчання модульного контролю у вигляді тестування, модульного і підсумкового контролю (заліку) для студентів заочної форми навчання у вигляді комп’ютерного тестування.