Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplomna_Veremiyenko.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
112.28 Кб
Скачать

Висновки

«Імекс-ЛТД» – видавництво різностороннє, воно реалізує як свої проекти, так і втілює видавничу продукцію на замовлення, у видавництво можна спокійно звертатися із проханням створити книгу чи якийсь інший продукт. Висока якість гарантована.

На самому початку діяльності поліграфічного підприємства «Імекс-ЛТД» головним козирем, можна сказати навіть засобом для існування був друк бланків бухгалтерської звітності, то тепер це продукція для зовнішньої реклами, плакати, вивіски, таблички, вказівники й загалом найширший спектр друкованої і сувенірної рекламної продукції.

Загалом колектив поліграфічного підприємства «Імекс-ЛТД» – це колектив професіоналів високої проби. Це – майстри своєї справи, які завжди знаходять спільну мову і об’єднуються заради однієї мети – створення якісного видавничого продукту, неважливо, чи книги, чи магніту, чи блокнота. І само собою, це не залишається без матеріальної нагороди. Кожний фахівець, який бере участь у виготовленні друкованого видан­ня, має постійно удосконалювати методи своєї роботи, вивчати нові вимо­ги та рекомендації Держстандарту України та галузевих технічних коміте­тів, освоювати нові технології, аналізувати роботи своїх колег.

Головною метою діяльності будь-якого видавництва є підготовка і випуск друкованої продукції. Основу друкованої продукції складає сукупність різно­манітних за формою, змістом, зовнішнім виглядом, обсягом, характером ін­формації, структурою, періодичністю та призначенням видань. Ці характе­ристики лежать в основі поділу друкованих видань на види.

Зміст друкованої продукції визначає її зовнішню форму, а сукупність усіх характеристик дає змогу віднести до пев­ного виду. У процесі роботи над оформленням видання найістотнішими ознаками є зміст, цільове і читацьке призначення. Уміння відрізняти видову приналежність видавничої продукції є важливим для визначення місця дру­кованого видання (вони також називаються творами друку) у суспільному житті.

Щороку видавництво випускає у світ 30-50 найменувань книг.

За час їхньої видавничої діяльності найбільший тираж випущеної видавництвом книги склав п’ять тисяч примірників. Здебільшого, це тисяча екземплярів або ж півтисячі. Книга – це специфічний товар, на реалізацію усього її тиражу необхідно не менше п’яти років. І це стосується не тільки видавництва «Імекс- ЛТД», а й всіх видавництв взагалі.

Друкована продукція має багато спільних рис, але є й деякі ознаки, що відрізняють її від інших. Кожен вид друкованих видань має специфічну внутрішню та зовнішню структуру, яка є основою його оформлення. Недо­тримання певних норм і стандартів при створенні видавничої продукції призводить до того, що друкований продукт виходить неякісним, незруч­ним, самодіяльним і не відповідає вимогам читача. Для останніх важливи­ми є, крім відповідності заданій тематиці, такі показники видання, як фор­мат, читабельність, ілюстративність, обсяг, міцність, зручність пошуку. Саме такі вимоги читача і мають бути враховані під час перетворення ав­торського тексту в матеріальний продукт - друковане видання.

Видавництво проводить активну роботу по рекламуванню своєї видавничої продукції задля кращого її продажу. Вже декілька років поспіль «Імекс-ЛТД» єдине видавництво не тільки з Кіровограда, а й з Кіровоградської області бере участь у Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку.

Специфіка книговидання в тому, що робота над книгою займає чимало часу і може тривати дуже довго, але і результат не примушує себе чекати. А результатами можна назвати швидке розкуповування книг, визнання автора чи авторів і піднесення ще на вищий рівень авторитету видавництва.

Кіровоградське видавництво «Імекс-ЛТД» займається випуском у світ такої доволі специфічної видавничої продукції, як краєзнавчі видання.

Роль цих видань дуже велика. Вони не тільки дають змогу самовираження своїм авторам, а також дозволяють області піднятися на гідну планку серед інших регіонів, маючи документальне підтвердження свого існування.

Таким видання відводиться особливе місце у ніші книг. Вони являють собою окремий сегмент книговидавничого ринку. Звісно, вони потребують чималих затрат як часу, так і матеріальних, щоб мати змогу достойно представити рідну область.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]