Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_z_kurs_informatika2015.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
1.65 Mб
Скачать

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ СТАТИСТИКИ, ОБЛІКУ ТА АУДИТУ

Кіровоградський коледж статистики

Рег. № __________________

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи

З дисципліни

«Інформатика та комп’ютерна техніка

Для спеціальності

5.03050801

5.03050901

Фінанси і кредит

Бухгалтерський облік

Напрям підготовки

5.03050801

5.03050901

Фінанси і кредит

Бухгалтерський облік

Галузь знань

305

Економіка і підприємництво

Курс

ІІ

на основі базової середньої освіти

І

на основі повної середньої освіти

Семестр

4

на основі базової середньої освіти

2

на основі повної середньої освіти

Кіровоград 2014

Методичні вказівки для виконання курсової роботи з дисципліни "Інформатика та комп’ютерна техніка"

Укладач: Карчевська М.О. – викладач інформатики, комп’ютерної техніки та інформаційних систем Кіровоградського коледжу статистики.

Затверджено на засіданні циклової комісії загальноосвітніх дисциплін

серпня

2014р.

Протокол №__1__

Голова циклової комісії

Собінова Н.О.

ЗМІСТ

ВСТУП 4

1. Мета і організація виконання курсової роботи 5

2. Вимоги до оформлення текстового варіанту та презентації курсової роботи 6

3. ПОРЯДОК ЗАХИСТУ І КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ КУРСОВОЇ РОБОТИ 8

4. Структура курсової роботи 10

4. Тематика теоретичної частини курсової роботи 14

5. Приклад і методичні вказівки по оформленню практичної частини курсової роботи 16

6. Варіанти завдань для виконання практичної частини курсової роботи 22

Література 55

КУРСОВА РОБОТА 57

ВСТУП

Сучасний рівень технології обробки економічної інформації визначає необхідність вивчення студентами економічних спеціальностей дисципліни “Інформатика та комп’ютерна техніка”.

Дисципліна «Інформатика та комп’ютерна техніка» належить до нормативних навчальних програм природничо-гуманітарної підготовки молодших спеціалістів, що орієнтована на опанування студентами сучасних інформаційних технологій при розв’язуванні задач, пов’язаних з опрацюванням інформації, її пошуком, систематизацією, зберіганням у сучасному виробництві, науці, повсякденній практиці.

1.1. Мета дисципліни: набуття студентами знань щодо процесів перетворення, передавання та використання інформації, розкриття значення інформаційних процесів у формуванні сучасної системно-інформаційної картини світу, розкриття ролі інформаційних технологій і розвитку сучасного суспільства, вироблення практичних навичок свідомого і раціонального використання комп'ютерів

1.2. Основні знання, які здобувають студенти при вивченні дисципліни: базові знання про будову, принципи функціонування комп’ютера і види програмного забезпечення; системне програмне забезпечення: операційні системи, оболонки, утиліти; прикладне програмне забезпечення: редактори текстів, електронні таблиці, системи, керування базами даних, засоби комунікацій, сучасні інтернет-технології;

1.3. Сформовані компетенції, які здобувають студенти при вивченні дисципліни: розв’язання за допомогою комп’ютера задач, пов’язаних з майбутньою професійною діяльністю; ефективне використання персонального комп’ютера і робота в мережі; виконання дій з об’єктами операційної системи; використання текстового редактора для підготовки текстів та ділової документації; використання стандартного програмного забезпечення (електронні таблиці, системи керування базами даних тощо) для розв’язування типових економічних задач; використання можливостей комп’ютерних мереж і засобів телекомунікацій.

1.4. Перелік дисциплін, на яких базується дана дисципліна: вивчення курсу спирається на знання, здобуті в процесі вивчення навчальних дисциплін «Математика», «Фізика», «Інформатика».

Відповідно до навчального плану підготовки студенти всіх спеціальностей економічного напряму у процесі засвоєння дисципліни “Інформатика та комп’ютерна техніка” повинні опанувати теоретичні знання, засвоїти навички практичної роботи на персональному комп'ютері (ПК) і виконати курсову роботу. Отримані по даному предмету знання є основою для оволодіння дисциплінами “Інформаційні системи та технології бухгалтерського обліку”, “Інформаційні системи та технології в маркетингу”, “Інформаційні системи та технології у фінансах” та іншими дисциплінами спеціалізації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]