Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
творчы.docx
Скачиваний:
54
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
76.97 Кб
Скачать

11. Змоделюйте план бесіди соціального педагога з сім’єю потенційних батьків-вихователів, які поки сумніваються щодо прийняття кінцевого рішення про створення дбст

12. Змоделюйте план бесіди соціального педагога з сім’єю, що бажає створити дбст, які уже мають власних дітей: сина 9 років та доньку 12.

1. Звідки ви дізналися про такий інститут виховання як ДБСТ? 2. Що ви знаєте про дитячі будинки сімейного типу? 3. Чому ви бажаєте створити ДБСТ? 4 . Прихід нової дитини в вашу сім'ю може мати великий вплив на тих дітей, які вже є в вашій сім'ї. . Перехід дитини до прийомної сім'ї - це період емоційного сум'яття та збентеження, що переживає і дитина, і члени родини

13. Розробіть тематику занять (12-14 зустрічей) для «Клубу батьків-вихователів дбст».

«Теплота сімейних відносин» «Актуальні питання виховання дітей в ДБСТ» «Виховання - велика справа: їм вирішується доля людини» «Сімейний код спілкування» «Моя відповідальність за дитину» «Методи формування сімейних традицій, цінностей, сімейної реліквії» «Проблеми та шляхи вирішення встановлення чи відновлення зв’язків з біологічною родиною прийомної дитини, дитини-вихованця» «Підтримка життєдіяльності прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу – збереження та розвиток виховного потенціалу» «Аспекти виховання дітей різних вікових категорій» «Соціально-психологічна робота з дітьми, які мають поведінкові відхилення» «СІМЕЙНЕ ДОЗВІЛЛЯ ЯК ФАКТОР ОПТИМІЗАЦІЇ ВИХОВНОЇ РОБОТИ В ДИТЯЧИХ БУДИНКАХ СІМЕЙНОГО ТИПУ» «Профілактика та подолання конфліктних ситуацій в ДБСТ»

14. Які українські народні виховні традиції можуть використовуватися батьками-вихователями дбст?

Батьки повинні залучати дітей до традицій, звичаїв, використовувати етнопедагогіку, тому вони повинні бути національно свідомими, палкими патріотами, стійкими громадянами України. Найбільше виховують гуманні сімейні стосунки (взаємоповага, взаємодопомога, тиха мова та делікатна інтонація у спілкуванні тощо). Родинні цінності —родичі, родовід, пам'ять про померлих.Потрібно враховувати такі якості, як здруженість, згуртованість, взаєморозуміння, взаємоповага, гармонійність потреб, інтересів і можливостей сім'ї. Виховання любові до рідного краю, поваги до батьків. Спільна тру­дова діяльність батьків і дітей. Дітей слід залучати до сімейної праці, вони повинні мати конкретні трудові обов'язки, адекватні їх віковим можливостям. дотримання певних сімейних правил (кожна річ має своє місце, прийшов з прогулянки — вимий руки та ін.). Домашній затишок облагороджує дітей.