Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт практика.docx
Скачиваний:
151
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
33.95 Кб
Скачать

2.Робота по організації та здійсненню торгово-виробничої діяльності

Кулінарна продукція, що виробляється в кафе «Ромашкин дом», відповідає вимогам ДСТУ, ГОСТ, ОСТУ, Збірника рецептур блюд і кулінарних виробів, ТУ і виробляється по технологічних і техніко-технологічних картах при дотриманні санітарних правил.

Сировина, що поставляється в кафе, продукти і напівфабрикати відповідають вимогам нормативних документів, санітарним нормам і мають сертифікат відповідності або посвідчення якості.

Продукти тваринництва допускаються лише за наявності ветеринарних свідоцтв. Не допускаються продукти з минулим терміном придатності або що не відповідає вимогам нормативних документів.

Послідовність технологічного процесу приготування продукції, режими механічної і теплової обробки продовольчої сировини, температурний режим відповідають вимогам санітарних правил, технологічних карт, збірок рецептур блюд і кулінарних виробів. Кулінарна продукція і використовувані для її приготування швидкопсувні продукти зберігаються в холодильниках з дотриманням санітарних норм, що діють.

Щодня в кафе здійснюється контроль за якістю продукції, що випускається. Якщо в ході контролю виявиться продукція, що не відповідає вимогам безпеки споживачів, то вона не допускається до реалізації.

При реалізації готової продукції дотримується температурний режим подачі блюд.

Не допускається до реалізації готова продукція, що залишилася відучора.

Весь персонал кафе при виробництві і реалізації продукції дотримує правила особистої гігієни і відповідно до правил, що діють, проходять медогляд.

До виробничого персоналу відносяться категорії працівників підприємства, зайнятих виробництвом кулінарної продукції: завідувач виробництвом, кухар-бригадир, кухар, кухонний робітник.

При встановленні вимог до виробничого персоналу враховуються наступні категорії оцінки:

- рівень професійної підготовки і кваліфікації, в т.ч. теоретичні знання і уміння застосовувати їх на практиці;

- здібність до організації виробничої діяльності (для зав. виробництвом, кухаря-бригадира);

- знання керівних галузевих документів, що стосуються професійної діяльності;

- знання і дотримання професійної етики поведінки.

Виробничий персонал кафе «Ромашкин дом» має спеціальну освіту, або пройшли професійну підготовку на виробництві з метою отримання знань, навиків і кваліфікації для виконання конкретних функцій.

Продукція кафе «Ромашкин дом» відпускається за замовленням споживачів відповідно до чека.

Висновки і пропозиції

Отже, пройшовши виробничу практику на базі кафе «Ромашкин дом» можна зробити висновок, що така практика є джерелом накопичення практичного досвіду роботи по вибраній спеціальності та закріплення теоретичних знань. Вона відіграє важливу роль у підготовці спеціалістів високого рівня.Під час виробничої практики було проведено дослідження об’єкта, його структури та функцій, ознайомлення з технологічними процесами надання послуг харчування,обслуговування клієнтів і надання допомоги персоналу закладу. Для подальшого розвитку даного підприємства потрібно завжди удосконалювати процес обслуговування споживачів.

Отже, удосконалення процесу обслуговування споживачiв на пiдприємствах харчування можливо за рахунок:   1. Підвищення якості продукції та встановлення контролю якості продукції. Для цього можна запропонувати такі заходи:  -застосування нетрадиційної сировини;  - застосування нових технологій обробки сировини та приготування страв і кулінарної продукції;  -використання нового обладнання, в тому числі засобів малої механізації;  -введення у виробництво нових видів страв;  -постійне слідкування за життєвим циклом страв і послуг.   2. Розширення асортименту страв та послуг, що можливо за рахунок виробництва нових страв з нової сировини, організації дієтичного харчування.   3. При розробці заходів по удосконаленню діяльності підприємства необхідно приділити значну увагу трудовому потенціалу, що можливо за рахунок:  -підвищення кваліфікації працівників їдальні;  -удосконалення трудової дисципліни;  -підвищення культури обслуговування;  -створення сприятливих умов для працівників їдальні.   4. Застосування реклами. Реклама підприємства - має пряме відношення до діяльності підприємства. Для цього необхідно:  -налагодити рекламну кампанію, розробити рекламний бюджет;  -ввести в дію внутрішню рекламу;  -максимально наблизити рекламу до споживачів.  Отже, всі приведені вище напрямки удосконалення виробничо-торгової діяльності підприємства, мають велике значення для подальшого розвитку пiдприємств харчування, підвищення прибутковості та рентабельності; покращення соціально-психологічного стану трудового колективу та споживачів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]