Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Звіт про практику

.docx
Скачиваний:
79
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
17.87 Кб
Скачать

Звіт

про проходження виробничої

педагогічної практики

студентки Коломийського інституту

ДВНЗ Прикарпатського національного університету

імені Василя Стефаника

Непийводи Надії Василівни

Я,Непийвода Надія Василівна,проходила виробничу педагогічну практику в Гвіздецькій загальноосвітній школі I-III ступенів,в другому класі,з 2 вересня по 25 листопада

2015 року.

За період педагогічної практики ознайомилася з умовами діяльності школи,педагогічним колективом,з роботою методичних об’єднань вчителів початкових класів,класних керівників,педагогічної ради.В процесі практики удосконалила вміння:

  • Розробляти поурочні і тематичні плани навчальних занять.

  • Планувати позакласну роботу на період практики.

  • Самостійно готувати і проводити уроки.

  • Формувати в учнів науковий світогляд,розвивати логічне мислення,культуру усної та писемної мови,інтерес до предметів,що вивчаються.

  • Проводити додаткові заняття зі школярами.

  • Розробляти дидактичний матеріал,відповідно до завдань та мети уроку.

  • Вести шкільну документацію(класний журнал,щоденники учнів).

  • Обєктивно оцінювати здобуті знання учнів(оцінювання словесне)..

За період практики орієнтувалася на кращий досвід вчителів школи,вчилася,збагачувала себе новими методами,формами,прийомами роботи у педагогічній практиці.

Після проведеного часу в школі,при безпосередній роботі з дітьми,підготовці до уроків,організації навчального процесу,наважуся зробити наступні висновки:перш за все,вважаю,що для вчителя,який хоче дивувати і зацікавлювати дітей кожного дня і кожного уроку,без сумнівів необхідно оволодіти комп’ютерними технологіями.

Насамперед,щоб виготовляти дидактичний матеріал відповідно до особливостей навчального процесу в класі,оскільки,навіть готові друковані таблиці для більшості предметів,часто не підходять за своїм змістом для вивчення або закріплення певних знань та умінь учнів окремого класу. Наприклад,я,відповідно до теми та завдань уроку,також до того,як сприймається учнями навчальний матеріал,з якими труднощами зустрічаються найчастіше,часто самостійно розробляла схеми і таблиці,різні ігрові ситуації з метою засвоєння учнями матеріалу.

Важливість володіння вчителем новітніми інформаційними технологіями також полягає в тому,що всі його напрацювання,які з’являються з часом,легко і зручно розповсюджувати на окремих носіях інформації.

Зручно користуватися компютером і при написанні конспектів.У процесі ведення уроку,для пояснення,закріплення або просто для поширення додаткової інформації,варто також використовувати компютерні можливості.

В даній школі я навчалася, тому жодних проблем з педагогічним колективом не виникло. Що стосується дітей, то також жодних значних проблем не було.

Але попри всі труднощі,педагогічна практика стала для мене тільки поштовхом для подолання нових завдань. Для подальшого вивчення всіх особливостей вчительської професії, для нових звершень і досягнень.

20.11.2015р. Непийвода Н.В.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]