Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом.doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
530.94 Кб
Скачать

Зміст Вступ………………………………………………………………..............6

  1. Теоретичні основи сутності витрат та обліку їх по підприємству…....…...........................................................................................

    1. Сутність витрат виробництва, їх роль та значення в роботі підприємства………………………............. ….................................................

    2. Формування загальновиробничих та адміністративних витрат, їх оціночні показники………................................................................................

    3. Облік загальновиробничих та адміністративних витрат .…….

2. Аналіз витрат в цілому по підприємству загально виробничих та адміністративних витрат по тов Карпатнафтохім”………………......

2.1 Характеристика ТОВ „Карпатнафтохім” та аналіз витрат в цілому по підприємству………..............................................................................................

2.2 Аналіз непрямих витрат по ТОВ „Карпатнафтохім”………………………………................................................

2.3 Виявлення резервів зниження загально виробничих та адміністративних витрат............................…..…………...................................

3. Аудит загальновиробничих та адміністративних витрат................

3.1. Мета та завдання аудиту загальновиробничих та адміністративних витрат ........................................................................................................................

3.2. Способи вивчення операцій з обліку загальновиробничих та адміністративних витрат діяльності підприємства ........................................

3.3. Перевірка правильності накопичення, розподілу та списання загальновиробничих та адміністративних витрат....................................

Висновки ………………………………………………...........................

Список використаної літератури…………………………...…………

Додатки……………………………………………………………………

ВСТУП

Узагальнюючим показників роботи підприємства, що акумулює всі витрати по виробництву та реалізації продукції є собівартість.

Кожна підприємницька структура завжди намагається отримати якомога більший дохід від своєї діяльності. А отже, прагне не тільки реалізувати свою продукцію за максимально високими цінами, але і скоротити свої витрати на виробництво та її реалізацію. Тому однією з важливих стратегій підприємства є мінімізація витрат виробництва.

Собівартість продукції — важливий економічний показник, який у великій мірі характеризує економічну ефективність виробництва. В ньому, мов у дзеркалі, відображаються результати господарської діяльності.

Аналізуючи рівень собівартості одиниці продукції, можна правильно розв'язати питання щодо доцільності вибору об'єктів підприємницької діяльності. Знаючи собівартість продукції, можна визначити рентабельність вироб­ництва за кожним видом економічної діяльності, кожного об'єкта господарювання, розмір прибутків. Від уміння правильно обчислювати, аналізувати собівартість продукції у великій мірі залежить рівень ефективності господарської діяльності та розвиток суб'єкта господарювання.

У собівартості продукції (робіт, послуг) знаходять відображення усі сторони роботи підприємства: рівень організації виробничого процесу, його технічна оснащеність, ступінь ефективності викорис­тання необоротних та оборотних активів, продуктивність праці, рівень організації матеріально-технічного постачання.

Від рівня використання матеріальних та трудових витрат, ефективності використання основних фондів залежить рівень собівартості продукції. Похідними показниками від собівартості є прибуток підприємства, показник рентабельності виробництва, рівень ціни на продукцію. Від рівня витрат на виробництво та реалізацію продукції залежить інвестиційна привабливість даної підприємницької структури. Звідси випливає значення собівартості продукції та актуальність обраної теми дипломної роботи.

Однією з важливих складових собівартості продукції є непрямі витрати або витрати на обслуговування і управління виробництвом. До таких витрат належать загальновиробничі та адміністративні витрати.

Загальновиробничі витрати - це витрати цехового характеру, пов’язані з утриманням цехових управлінських працівників та інші витрати.

Адміністративні витрати пов’язані з витратами, що проводяться в цілому по підприємству. До складу адміністративних витрат відносяться витрати, спря­мовані на обслуговування та управління підприємством

Метою дипломної роботи є проведення дослідження організації обліку загальновиробничих та адміністративних витрат, аналіз собівартості продукції та непрямих витрат, виявлення резервів покращення роботи підприємства та їх вплив на показники діяльності.

Предметом дослідження є комплекс теоретичних, методичних та практичних питань, пов’язаних з обліком витрат.

Об’єктом дипломної роботи виступає Товариство з обмеженою відповідальністю “Карпатнафтохім”.

У відповідності до визначеної мети і предмету дослідження в роботі сформовані такі основні завдання, що зумовлюють подальшу її структуру:

  1. Визначення економічної сутності, значення витрат та їх роль в діяльності підприємницьких структур.

  2. Визначення сутності непрямих витрати та оприділення їх оціночних показників.

  3. Проведення аналізу загальної суми витрат по підприємству та непрямих витрат. Виявлення основних резервів, що впливають на зниження витрат на обслуговування і управління виробництвом.

  4. Підведення підсумків дослідження і виявлення впливу резервів зниження витрат на собівартості в цілому на показники роботи підприємства.

Дипломна робота складається з вступу, трьох розділів, висновків, додатків та списку використаних джерел.

У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми дипломної роботи, визначена її мета, завдання, предмет та об’єкт дослідження, розкрита структура роботи і коротка характеристика розділів.

У першому розділі “Теоретичні основи сутності витрат та обліку їх по підприємству” розкрито суть та роль собівартості продукції в роботі підприємницьких структур, охарактеризовано види собівартості продукції, згідно з „Методичними рекомендаціями з формування собівартості продукції, робіт, послуг у промисловості”, затверджених наказом Державного комітету промислової політики України. Крім того, в першому розділі висвітлено сутність непрямих витрат, їх оціночні показники та облік загально виробничих та адміністративних витрат по підприємству.

У другому розділі “Аналіз витрат в цілому по підприємству, загально виробничих та адміністративних витрат по ТОВ „Карпатнафтохім” проведений аналіз основних техніко-економічних показників роботи підприємства, аналіз загальної суми витрат на виробництво, проаналізовано собівартість продукції за калькуляційними статтями, зроблено аналіз собівартості накладних витрат в цілому по підприємству.

У третьому розділі “Аудит загальновиробничих та адміністративних витрат” подано способи вивчення операцій з обліку загально виробничих та адміністративних витрат в діяльності ТОВ та методику перевірки правильності накопичення, розподілу та списання загальновиробничих та адміністративних витрат.

У висновках підведені підсумки дослідження, сформульовані шляхи та резерви зниження собівартості продукції.

Теоретичною та методичною базою дипломної роботи є теоретичні та прикладні розробки з бухгалтерського обліку, економіки підприємства, економічного аналізу, фінансів підприємства, викладені в працях Бутинця Ф.Ф., Коробова М.Я., Лемішівського В.І., Москалюка В.Є., Поддерьогіна А.М., Тарасенка В.М., Хом’яка Р.Л., , Чумаченка М.Г.

Дипломна робота грунтується на діючій законодавчій та нормативній базі, на звітах та бухгалтерській документації підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]