Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тех та програм забезпечення.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
11.56 Mб
Скачать

3. Настроювання Панелі завдань

Елементами Панелі Завдань є:

  • Кнопка Пуск;

  • Панель Швидкого Запуску;

  • Робоча частина Панелі Завдань;

  • Індикаторна Панель (трей).

Основним елементом керування є кнопка Пуск.

Після натискання на цю кнопку з'являється основне меню Windows – Меню Кнопки Пуск Із цього меню ми можемо одержати доступ до будь-якої програми, установленої на даному комп'ютері й до всіх настроювань комп'ютера.

Саме меню так само можна набудовувати. Для цього необхідно вибрати пункт цього меню Настроювання й усередині нового вікна, що відкрилося, - пункт Панель завдань і меню Пуск. Із всіх можливих настроювань у цьому вікні найбільш важливими є наступні

Автоматично забирати з екрана – застосовується (ставиться галочка у квадратик щигликом лівої кнопки миші) тільки тоді, коли застосовуються монітори з невеликою діагоналлю – 14” і 15”, розмір видимої картинки на які невеликий і автоматично, що вбирається панель, завдань дозволяє використати більший простір екрана в корисних цілях.

Дрібні значки в головному меню – застосовується тоді, коли в меню Пуск установлюється велика кількість програм і їхньої піктограми – значки перестають міститися на екрані монітора. Із дрібними значками працювати зручніше.

Відображати годинники – дуже корисна функція, рекомендується завжди тримати включеним відображення годин у трее.

У цьому ж вікні (Панель завдань і меню Пуск) є закладка вікна, на якому написане – Додатково. Клацнувши на ній лівою кнопкою миші відкриється друга частина вікна У цій частині вікна багато настроювань. Розглянемо кнопку Очистити.

Натискання на цю кнопку видаляє посилання на документи на даному комп'ютері й очищає журнал переміщень по сторінках в Інтернет. Очищення потрібна для того, що б інші користувачі, що працюють із цим комп'ютером не могли простежити, з якими саме документами ви працювали.

Панель Швидкого Запуску.

Ця панель призначена для запуску найбільше часто використовуваних даним користувачем програм, які повинні бути завжди під рукою. Панель

Швидкого Запуску не можна плутати з Панеллю Інструментів (мал. 3.3.10) з комплекту програм MS Office, що виконує точно такої ж функції.

РИС. 3.3.10.

Можна додати будь-яку програму в Панель швидкого Запуску, просто виділивши значок програми на Робочому столі й перетягнувши його на Панель Швидкого Запуску, утримуючи натиснутої ліву кнопку миші. У меню, що з'явився, вибору вибрати: створити ярлик.

Ч

Рис. 3.3.11.

астина Панелі Завдань між Панеллю Швидкого Запуску й Індикаторною Панеллю служить для розміщення на ній згорнутих з Робочого стола вікон програм (мал. 3.3.11).

Якщо клацнути мишкою в цій частині Панелі Завдань і втримувати ліву кнопку миші, то можна перемістити Панель Завдань до кожної зі сторін екрана монітора. Так само можна змінювати ширину панелі завдань від мінімального значення - тонкої смужки внизу екрана до максимального - на половину екрана.

При щиглику на цій частині Панелі Завдань правою кнопкою миші – відкриється меню, з якого найбільше часто використаються пункти Вікна зверху вниз і Вікна ліворуч праворуч. Ці пункти дозволяють розташувати в зазначеному порядку ті вікна на робочому столі, які на сучасний момент не згорнуті на панелі завдань.

Так само можна згорнути взагалі всі вікна, відкривши поверхню робочого стола.

(Існує й спеціальна кнопка для цієї ж мети в Панелі Швидкого Запуску).

Остання, украй права частина Панелі ЗавданьІндикаторна Панель (“трэй”, мал. 3.3.12)

І

Рис. 3.3.12.

ндикаторна панель (трэй) служить для відображення службової інформації про працюючим у цей момент тільки тих програмах, користувачі яких визнали за необхідне це зробити. На відміну від Панелі Швидкого Запуску – у трэй не можна додавати значки по своєму власному бажанню (їх можна тільки сховати або видалити разом із працюючою програмою, для якої значок в “трэе” – лише індикатор). Значок у трэй може додати тільки програма в момент її установки (інсталяції) на даний комп'ютер.

При щиглику правою кнопкою на якому – або значку в трэе можна побачити контекстне меню - спеціальне меню, уміст якого міняється залежно від конкретної ситуації (контексту) і вибрати із цього меню потрібне нам дія (мал. 3.3.13).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]