Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetodRekomKaf_IS.doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
429.57 Кб
Скачать

4 Оформлення графічної частини випускних кваліфікаційних робіт

Випускні кваліфікаційні роботи повинні мати демонстраційні матеріали згідно із завданням на дипломування. Вони виконуються на форматах (здебільшого А4) та у вигляді електронної презентації за допомогою мультимедійного проектора. Бажана кількість слайдів (10-12). Слайди виконуються за допомогою презентаційного програмного забезпечення, такого як PowerPoint, OpenOffice Impress або інших з демонструванням на великому екрані. При цьому на слайдах слід розміщувати не більше 10-12 рядків розміром шрифту не менше, ніж 24. На першому слайді слід навести тему роботи, прізвище, ім'я та по батькові студента (повністю), на другому – мету та завдання, об’єкт та предмет дослідження. На останніх – висновки та рекомендації. Кожна одиниця демонстраційних матеріалів повинна мати змістовний заголовок та містити дані (формули, текст, блок–схеми, фотографії, таблиці тощо), які відображають зміст виконаної роботи та пояснювальної записки й супроводжують доповідь випускника при захисті. Обов’язкова вимога до демонстраційних матеріалів – чітке і зрозуміле зображення об’єкта демонстрації. При виконанні демонстраційних матеріалів у вигляді електронних файлів до пояснювальної записки додаються відповідні роздруковані матеріали на форматі, здебільшого А4 (допускається використання формату А3). На паперовому носії кожної одиниці демонстраційних матеріалів у правому нижньому куті проставляється основний напис згідно з ГОСТ 2.104–68. Допускається використання відповідного штампу, що є у кабінеті дипломного проектування. У разі нестачі місця на лицевій стороні формату для основного напису допускається його розташування у правому нижньому куті зворотної сторони формату. Приклад заповнення штампу наведено у Додатку М. Демонстраційні матеріали до кваліфікаційних робіт здаються до кабінету дипломного проектування разом із пояснювальною запискою та зберігаються там згідно з нормативами.

Перелік посилань

  1. Закон України «Про вищу освіту»

  2. Закон України «Про освіту»

  3. Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України 2 червня 1993 р., №161 та зареєстроване Міністерством юстиції України 23 листопада 1993 р., №173.

  4. ДСТУ3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення»

  5. ДСТУ 1.0-2003 «Національна стандартизація. Основні положення»

  6. Дсту 1.2-2003 «Національна стандартизація. Правила розроблення національних нормативних документів»

  7. ДСТУ 1.3-2004 «Національна стандартизація. Правила побудови, викладення, оформлення, погодження, прийняття та позначення технічних умов»

  8. ДСТУ 1.5-2004 «Національна стандартизація. Правила побудови, викладення, оформлення та вимоги до змісту нормативних документів»

  9. ДСТУ2. - ГОСТ 2.001-2000 «Єдина система конструкторської документації (ЕСКД). Загальні положення»

  10. ГОСТ 14.004-83 «Единая система технологической подготовки производства. Термины и определения основных понятий»

  11. ГОСТ 2.111 -68 «Единая система конструкторской документации. Нормоконтроль».

  12. ГОСТ 15.101-98 «Система разработки и постановки продукции на производство. Порядок выполнения научно-исследовательских работ»

  13. Організація виконання кваліфікаційних робіт у Національній металургійній академії України: Навч. посібник / В.П.Іващенко, А.К.Тараканов, А.М.Должанський та ін. – Дніпропетровськ: НМетАУ, 2008.– 74 с.

Додаток А

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]