Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetodRekomKaf_IS.doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
429.57 Кб
Скачать

2 Організація дипломного проектування

Кваліфікаційні роботи студентів, на підставі захисту яких ДЕК присвоює відповідну кваліфікацію фахівця, повинні бути оригінальними. Вони не повинні будуватися тільки на відтворенні існуючих рішень і відомих результатів досліджень.

Дипломне проектування повинно наближатися до реального. Реальна кваліфікаційна робота може бути виконана за замовленням підприємств і проектних організацій тощо. У такому разі є раціональним виконання комплексних кваліфікаційних робіт студентами декількох спеціальностей. Комплексними вважаються роботи, які виконуються групою в складі не менше трьох студентів. Під час виконання комплексних кваліфікаційних робіт кожний студент має свою тему як частину загальної роботи і розроблює більш детально, ніж у звичайній роботі, одне з питань комплексної проблеми.

Зміст кваліфікаційних робіт, а також перелік і обсяги їх розділів (частин) визначаються випускаючою кафедрою. Наявність, зміст і обсяги окремих частин пояснювальної записки і графічної частини комплексних кваліфікаційних робіт можуть з пропозиції керівників проектів коригуватися відповідними випускаючими кафедрами.

Завдання на кваліфікаційну роботу розробляє керівник згідно із затвердженими наказом по академії темою дипломної роботи і базою переддипломної практики для кожного студента окремо. Завдання оформляється на спеціальному бланку з обох боків аркуша (додаток Б). У завданні вказується термін закінчення роботи.

Згідно з темою кваліфікаційної роботи керівник практики розробляє детальне індивідуальне завдання на збирання під час переддипломної практики матеріалів, необхідних для виконання дипломної роботи.

Календарний план підготовки випускної роботи студент-дипломник складає під керівництвом керівника на весь період дипломного проектування. План затверджує завідувач випускаючої кафедри. У календарному плані визначаються терміни і черговість виконання всіх розділів кваліфікаційної роботи, закінчення і захисту проекту або роботи у ДЕК.

Правильність і своєчасність виконання розділів кваліфікаційної роботи керівник дипломного проектування перевіряє під час консультацій.

За рішенням випускаючої кафедри студенти можуть виконувати під час переддипломної практики окремі розділи пояснювальної записки кваліфікаційної роботи. Ці вимоги включаються до програми практики.

Виконання кваліфікаційної роботи рекомендується здійснювати у такій послідовності:

Перший етап включає виявлення проблеми, обґрунтування її актуальності та визначення рівня її розробленості; вибір об’єкта, предмета, визначення мети і завдань дослідження.

Другий етап передбачає накопичення необхідної наукової інформації, пошук літературних та інших джерел за темою дослідження, їх вивчення та аналіз; уточнення напрямів дослідження під кутом зору його мети.

Третій етап включає відпрацювання гіпотези та теоретичних передумов дослідження, визначення наукового завдання.

Четвертий етап включає обробку, аналіз та опис результатів експериментального дослідження, яке включає аспекти щодо комерціалізації об’єкта дослідження.

П'ятий етап – написання тексту кваліфікаційної роботи, оформлення вступу та формулювання висновків кваліфікаційної роботи, перелік використаних джерел інформації, додатків, підготовка графічної частини та демонстраційних матеріалів.

На шостому етапі передбачається обговорення результатів дослідження на випускній кафедрі (передзахист).

Сьомий етап – підготовка до захисту і захист кваліфікаційної роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]