Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursak_variant_25_miy.docx
Скачиваний:
75
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
260.87 Кб
Скачать

Висновки

На підставі вище сказаного можна стверджувати, що діюча система організації обліку загальновиробничих витрат на підприємствах лісового господарства далеко не досконала, оскільки не враховує багатьох аспектів, що мають суттєвий вплив на формування собівартості продукції та послуг. Тому, уточнена класифікація складу загальновиробничих витрат створить передумови для більш правильного їх розподілу. Проаналізувавши, існуючу практику розподілу загальновиробничих витрат на підприємствах з надання послуг, можна зробити висновок, що застосування єдиної загальновиробничої бази розподілу накладних витрат призводить до неточного обчислення собівартості окремих видів послуг. Наявність достатньої оперативної інформації за різними видами, способами та характером робіт кожного підрозділу та витратами на різних етапах дозволяє якісно та системно нагромаджувати необхідну інформацію для прийняття управлінських рішень в управлінні господарською діяльністю підприємств з надання платних послуг.

В другому розділі сформовано калькуляцію витрат на виробництво продукції. На основі групування витрат ТзОВ «Альфа-комфорт» за елементами встановлено, що найбільшу частку у структурі витрат займають матеріальні витрати. Щоб знизити витрати матеріалів та сировини, необхідно знизити норми їхнього використання, скоротити відходи і втрати у процесі виробництва. Можна також запровадити безвідходні технології та повторно використовувати матеріали. Крім того можна закуповувати матеріали за більш дешевими цінами. У структурі витрат ТзОВ «Альфа-комфорт» значну частку займають витрати на оплату праці. Щоб їх зменшити можна звільнити деяких працівників, або зменшити їм заробітну плату.

Групування витрат ТзОВ «Альфа-комфорт» за способом віднесення до певних об’єктів обліку показало, що прямими витратами є витрати матеріалів та витрати на оплату праці, тобто прямі виробничі витрати. Оскільки, підприємство займається не тільки виробництвом продукції, а й її реалізацією, тобто в його управлінні знаходяться і магазини, де продаються меблі, то підприємство зазнає значних невиробничих, постійних витрат. Проте ці витрати є доцільними, адже попит покупців залежить від того наскільки ефективно розроблена реклама меблів або чи підприємство надає послуги із доставки продукції до споживача.

Групування витрат залежно від їх зміни від прийнятого управлінського рішення є дуже важливим, адже на основі цієї інформації керівникам легше управляти витратами, наприклад, знаючи які витрати є релевантні, а які не є релевантними, приймати рішення щодо зменшення тих чи інших витрат.

Групування операційних витрат ТзОВ «Альфа-комфорт» за статтями калькуляції показало, що фактично операційні витрати підприємства, які становлять 102674,5 грн складаються в основному з виробничих витрат, а саме 4074304,48 грн. Виробничі витрати складають виробничу собівартість продукції, на основі й якої визначають ціну реалізації одиниці продукції.

Визначення функції витрат є дуже важливим, адже використовуючи ці дані, підприємство може визначити той обсяг реалізації продукції, при якому покриються всі витрати.

Також у другому розділі сформовано бюджет фінансових результатів ТзОВ «Альфа-комфорт» за системою повних і змінних витрат.

На основі проведених розрахунків та побудованого графіка беззбитковості ТзОВ «Альфа-комфорт» встановлено, що при виробництві 86 одиниць продукції підприємство отримає дохід у розмірі 832905,95 грн.і таким чином повністю покриє всі витрати – і постійні, і змінні. Виробляючи 86 одиниць продукції підприємство покриває всі свої витрати. Якщо підприємство буде виробляти менше, ніж 86 штук, то тоді воно потрапить в зону збитку.

Запас міцності показує на скільки можна зменшити обсяг реалізації, щоб підприємство не зазнало збитку. В цьому випадку, наше підприємство може зменшити обсяг реалізації на 6555763,4 грн., щоб не попасти в зону збитку.

Також досліджено як зміниться очікуваний прибуток при зростанні доходу ТзОВ «Альфа-комфорт»на 14 % очікуваний прибуток підприємства становитиме 25665,57 грн. Це є дуже позитивним показником, що свідчить про ефективність діяльності підприємства та його рентабельність, а також позитивну перспективу зростання прибутку при збільшенні обсягу реалізації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]