Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MIJ_KURSOVIJ_25_12_15.docx
Скачиваний:
108
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.28 Mб
Скачать

Аудиторський висновок

щодо фінансової звітності

Публічного акціонерного товариства

«Львівський хлібозавод № 1»

 

 м. Львів                                                           «28» лютого  2015р.   

 

Адресат: Аудиторський висновок щодо фінансових звітів загального призначення адресується управлінському персоналу ПАТ «Львівський хлібозавод № 1», акціонерам ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» та Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

                   

 1. Основні відомості про аудиторську фірму

Товариство з обмеженою відповідальністю - Аудиторська фірма «Аудитсервіс» ідентифікаційний код за ЄДРПОУ-31137126 діє на підставі свідоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фірм та  аудиторів, які одноособово надають  аудиторські послуги  від 22.03.2005 р. №2248, продовжено до 28.04.2016р. Незалежний аудитор  Іванов В. В. Сертифікат АПУ від 12.06.1999 г. серія Б №000222, продовжений рішенням Комітету з питань сертифікації аудиторів №72 від 24.02.07 р.

            Товариство з обмеженою відповідальністю - Аудиторська фірма «Аудитсервіс»   знаходиться за адресою: м. Львiв, вул. А. Мельника, 8/1.

2. Основні відомості про умови договору на проведення аудиту

Незалежний аудитор - Аудиторська фірма «Аудитсервіс» провела аудиторську перевірку,  на підставі договору № 06/01-ГП від 21 січня 2015 року,  фінансових звітів Публічного акціонерного товариства»Львівський хлібозавод № 1», (в подальшому ПАТ «Львівський хлібозавод № 1»), що включають баланс станом на 31.12.2014р., звіт про фінансові результати за 2014 рік, а також опис важливих аспектів облікової політики.

Аудиторська перевірка здійснювалась відповідно до Законів України «Про  цінні папери  та фондовий ринок», «Про акціонерні  товариства», «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні»,  »Про аудиторську діяльність»,         »Про бухгалтерський облік та фінансову звітність»,Міжнародних  стандартів аудиту (далі МСА) 700,701,720, прийнятих Аудиторською палатою України в якості Національних стандартів аудиту та іншими нормативними документами, що регулюють питання надання  регулярної інформації емітентами цінних паперів і Національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

Відповідно до пункту 28 МСА 700 чинного з 31 грудня 2006 року прийнятого Аудиторською палатою України в якості Національних стандартів аудиту, управлінський персонал ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» несе відповідальність за підготовку та достовірне представлення цих фінансових звітів у відповідності до Положень (стандартів) фінансової звітності, які діють в Україні. Відповідальність управлінського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрішнього контролю стосовно підготовки та достовірного представлення фінансових звітів, які не містять суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилки; вибір та застосування відповідної облікової політики, а також облікових оцінок, які відповідають обставинам.

Аудитор відповідає за надання висновку щодо цих фінансових звітів на основі результатів аудиторської перевірки.

У відповідності до МСА № 530 здійснена вибіркова перевірка, яка є репрезентативною. Ці стандарти вимагають від нас дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиторської перевірки для отримання достатньої впевненості, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказів стосовно сум та розкриттів у фінансових звітах. Відбір процедур залежить від судження аудитора. До таких процедур входить і оцінка ризиків суттєвих викривлень фінансових звітів внаслідок шахрайства або помилок.

Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядає заходи внутрішнього контролю, що стосуються підготовки та достовірного представлення фінансових звітів з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю суб’єкта господарювання.

Аудит включає також оцінку відповідності використаної облікової політики, прийнятність облікових оцінок, зроблених управлінським персоналом, та загального представлення фінансових звітів.

Планування і проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних доказів відсутності суттєвих перекручень і помилок у фінансовій звітності ПАТ «Львівський хлібозавод № 1».

Аудиторська перевірка складалась з вивчення (шляхом тестування) доказів, які підтверджують показники в фінансовій звітності ПАТ «Львівський хлібозавод № 1», та оцінки бухгалтерського обліку і суттєвих оцінок, зроблених співробітниками ПАТ «Львівський хлібозавод № 1», а також оцінки загального представлення бухгалтерської звітності. На нашу думку, проведена аудиторська перевірка забезпечує розумну основу для аудиторського висновку.

Ми вважаємо, що отримали достатні та відповідні аудиторські докази для висловлення нашої думки.

        Ми не спостерігали за інвентаризацією запасів та інших активів ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» станом на 01.12.2014р., оскільки ця дата передувала нашому призначенню аудитором по перевірці фінансових звітів ПАТ «Львівський хлібозавод № 1». Через таке обмеження в часі проведення аудиторської перевірки, ми не можемо стверджувати, що в подальшому фінансова звітність ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» не буде коригуватися.