Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розdіл 3 (Відновлено).doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.1 Mб
Скачать

Розрахунок щомісячних витрат на зміст інтернет -магазину

Назва

Сума, грн.

Зарплата програміста

2800

Зарплата кур’єра

350

Транспортні витрати кур’єра

470

Електроенергія

270

Хостинг

400

Інтернет

115

Інші витрати

150

Разом:

4555

Одноразові витрати на створення і впровадження проекту інтернет-магазину наведені в таблиці 3.16.

Річний економічний ефект від розробки і впровадження інтернет-магазина складе:

Е = П - К * Е н = 82200 - 57150 * 0,15 = 73628 грн.

Розрахунковий коефіцієнт ефективності капітальних вкладень:

Е р = П / К = 82200/57150 = 14,9

Е р> Е н, це означає, що капітальні витрати можна вважати доцільними.

Термін окупності проекту:

Т = К / П = 57150/82200 = 0,70 року або 1 місяць.

Таблиця 3.16

Одноразові витрати на створення і впровадження проекту інтернет- магазину

№п / п

Витрати проекту

Вартість,грн.

1

Сервер HP ProLiant DL380 модель 407549-421

31200

2

СУБД MySQL версії 4.1

6000

3

Ноутбук 3 шт.

12000

4

Розробка сайту

3500

5

Послуги Web-дизайнера

4450

Разом:

57150

Наведені розрахунки ефективності показують, що подальше впровадження інтернет-магазину економічно обгрунтовано, проект має відносно короткий термін окупності, і буде сприяти збільшенню обсягу прибутку. До 2015 року компанія припускає, що понад 90% замовлень будуть оброблятися за допомогою інтернет-магазину.

У висновку можна сказати, що точні показники ефективності від впровадження інтернет-магазину будуть отримані тільки після розробки і повного його впровадження.

Очікуваний економічний результат від впровадження інтернет - магазину ТзОВ «УкрГеоДор» складе -  73628 тис. грн.

Висновки

В даній дипломній роботі було здійснено теоретичне узагальнення та практичне вирішення проблеми управління збутовою діяльністю підприємства ТзОВ «УкрГеоДор» на підставі чого можна зробити такі висновки.

Збутова діяльність - це система організації просування продукції, орієнтована на задоволення потреб покупців і одержання прибутку на основі формування попиту і стимулювання збуту.

Управління збутовою діяльністю підприємства в умовах загострення конкуренції на ринках збуту, збільшення витрат, пов’язаних із реалізацією, зберіганням та просуванням товарів, а також підвищення вимог споживачів для вітчизняних виробників є одним з найпріорітетніших завдань. Від ефективності вирішення цього завдання і буде залежати результат діяльності цілого підприємства.

В умовах загострення конкурентної боротьби як на внутрішніх так і на зовнішніх ринках, має приділятись значна увага до потенційного клієнта. Для того щоб утримати споживача підприємствам постійно потрібно удосконалювати товар, сприяти розвитку свого бренду, формуванню позитивного іміджу серед споживачів, здійснювати ефективне управління політикою просування та збуту продукції, що забезпечить зростання попиту на продукцію, до чого і прагне кожне підприємство у ринковій економіці.

Зростання ефективності функціонування підприємства в сучасних умовах неможливе без розробки і аналізування збутової діяльності підприємства. Ефективність збутової діяльності підприємства можуть характеризувати різні види стимулювання. Найважливішим видом буде той, який максимально наближений до споживача.

Завдання маркетингу полягає в пошуку постійних переваг над конкурентами шляхом задоволення бажань споживача. Для того, щоб якнайкраще організацувати товарний рух від виробника продукції до споживача потрібно застосовувати різноманітні засоби стимулювання збуту. Найефективніші засоби стимулювання збуту на цільовому ринку: реклама товару, використовування товарного знаку і технічне обслуговування проданої продукції.

Отже, проведений аналіз збутової діяльності підприємства ТзОВ “УкрГеоДор» говорить, що ринок, на якому функціонує підприємство, є не є перспективним, оскільки протягом останніх років спостерігається динамічне зменшення його обсягів. Така ситуація негативно відображається на діяльності досліджуваного підприємства, оскільки воно не може нарощувати обсяги реалізації продукції, і збільшувати свою частку на ринку геосинтетичних матеріалів України.

ТзОВ «УкрГеоДор» в 2003р. з метою налагодження вітчизняного виробництва геосинтетичних матеріалів запропонувало на ринок будівельних матеріалів України сучасний продукт для об’ємного армування ґрунту – георешітку ГЕОДОР власного виробництва.

Підприємство займається виготовлення геосинтетичних матеріалів, продукції з поліетилену і поліпропілену, також укріпленням берегів та русел річок, схилів, геоландшафтів, армуванням слабих грунтів. Воно може здійснювати комерційні операції, вести оптову, роздрібну, комісійну і виїзну торгівлю. Займається пошуком, розвідкою і розробкою родовищ мінеральних вод, обслуговуванням свердловин, організовує повний цикл по розливу мінеральних вод та інших напитків;

Одним із найважливіших напрямів удосконалення управління збутовою діяльністю є оцінка ефективності всіх заходів по доведенню продукції до споживачів. Концепція маркетингового управління підприємством передбачає обґрунтований вибір ефективних каналів збуту своєї продукції і використання гнучкої системи товароруху, при якій виробник самостійно вибирає один із альтернативних шляхів виведення товарів на ринок.

Всі ці шляхи покращення збутової політики доцільно застосовувати на підприємстві навіть тоді, коли значних проблем зі збутовою системою не спостерігається.

Одним із найновіших методів стимулювання збуту є відкриття інтернет-магазинів продукції оптом чи вроздріб, що допомагає позбавитись багатьох проблем, що виникають в збутовій системі підприємства. Інтернет-магазини мають свої як позитивні так і негативні сторони. До переваг відносять: економія часу, низькі ціни, безкоштовна доставка, свобода вибору, психологічний комфорт, зручність оплати, анонімність. До недоліків Інтернет-магазину відносять: недосконала система доставки, незручна система оплати, складна система замовлення, нестабільний асортимент, необхідність реєстрації, проблема віртуальності, невиконання вибору замовлення, втрата замовлення.

Типовий варіант Інтернет-магазину складається з наступних функціональних частин: каталог товарів, пошукова система, корзина, реєстраційна форма, форма відправки замовлення.

Internet-торгівля продає товар за допомогою електронних технологій. Вона передбачає замовлення, оплату та доставку товарів або послуг. Створення магазину в Інтернет–просторі сприятиме просуванню бренду компанії, дозволить наблизити товар до покупця, а також зберегти конкурентоспроможний рівень цін на ринку.

Збут засобів виробництва відрізняється від збуту споживчих товарів і характеризується відносно невеликим числом обізнаних споживачів, тісними стосунками підприємств-виробників і споживачів, безпосередньою формою угоди і ціноутворенням з фіксованою нормою прибутку. У цьому випадку не можна розраховувати на завоювання відповідної частки ринку без відвідування постійних споживачів, які зазвичай володіють великими знаннями про продукцію та її використання.

За допомогою використання методів економіко-математичного моделювання, зокрема прогнозування обсягів випуску продукції підприємства на наступні роки за допомогою трендових моделей на основі даних минулих років, було визначене приблизне значення обсягу випуску продукції підприємством на 2014 рік. Здійснення такого прогнозу має велике значення, оскільки, знаючи даний показник, можна з певним припущенням порахувати прогнозовані прибутки, прорахувати ризики чи проаналізувати прогнозований попит.

Економічно обгрунтовавши ефективність подальшого впровадження інтернет-магазину, проект має відносно короткий термін окупності, і буде сприяти збільшенню обсягу прибутку. Отже, збутова діяльність підприємства відіграє дуже важливу роль у діяльності підприємства. Саме завдяки вдало організованій збутовій діяльності можна забезпечити 60% успіх компанії.