Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_Mishn_Eko_Ind_Zawd_2010_2.doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
702.98 Кб
Скачать

Передмова

Пропоновані методичні вказівки призначені для виконання індивідуальних завдань та самостійної роботи студентів з курсів «Вступ до фаху «Міжнародна економіка», «Міжнародна економіка (частина І)» та «Міжнародна економіка (частина ІІ)». Структура методичних вказівок відображає основні питання, що стосуються міжнародних економічних процесів, засад та тенденцій розвитку міжнародної економіки.

Метою самостійної роботи та виконання індивідуальних завдань є закріплення теоретичних знань з відповідних курсів та отримання практичних навичок аналізу конкретних ситуацій на світовому ринку на основі релевантної статистичної інформації.

Специфіка дисциплін «Вступ до фаху «Міжнародна економіка», «Міжнародна економіка (частина І)» та «Міжнародна економіка (частина ІІ)» пролягає втому, що вони читаються студентам виключно базового напряму «Міжнародна економіка» причому протягом чотирьох семестрів. Таким чином, дотримання логічного взаємозв’язку між всіма індивідуальними завданнями, є основною метою авторів.

У першому семестрі студенти в межах курсу «Вступ до фаху «Міжнародна економіка» ознайомлюються з базовими поняттями міжнародної економіки і в процесі виконання індивідуального завдання повинні навчитися самостійно знаходити відповідну статистичну інформацію та здійснювати її первинний аналіз. Тому варіанти індивідуального завдання спрямовані на вузький товарний, галузевий, валютний чи сировинний ринок.

У другому семестрі студенти виконують курсову роботу, в процесі якої досліджують взаємозв’язки між групою країн в галузі торгівлі товаром.

Четвертий семестр в межах вивчення дисципліни «Міжнародна економіка (частина І)» завершується виконання індивідуального завдання, пов’язаного з дослідженням економіки конкретної країни. Складність завдання вже вища, адже студент повинен дослідити не тільки тенденції розвитку окремої економіки, а й від слідкувати її міжнародні економічні відносини та сформувати перспективи розвитку стосунків з Україною в частині торгівлі товаром, послугами, факторами виробництва, міжнародного науково-технічного співробітництва тощо.

У п’ятому семестрі вивчається дисципліна «Міжнародна економіка (частина ІІ)», яка завершує цикл індивідуальним завданням, пов’язаним з дослідженням міжнародної економічного проблеми регіонального чи глобального характеру. В процесі виконання цього індивідуального завдання студент повинен продемонструвати вміння робити економічні прогнози, вільно розбиратися в економічних категоріях, володіти знаннями міжнародного та внутрішнього законодавства, податкової системи відповідних країн тощо.

Методичні вказівки для виконання індивідуальних завдань та самостійної роботи студентів з курсів «Вступ до фаху «Міжнародна економіка», «Міжнародна економіка (частина І)» та «Міжнародна економіка (частина ІІ)» сформовані відповідно до робочих програм відповідних дисциплін і цілком відповідають нормативним документам МОН України в частині підготовки фахівців за базовим напрямом 6.030503 «Міжнародна економіка»).

При підготовці даних методичних вказівок використані матеріали з джерел, зазначених у списку літератури та офіційних урядових сайтів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]