Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_vkazivki_dlya_kontrolnikh.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
185.34 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

ІНСТИТУТ ПРАВА ТА ПСИХОЛОГІЇ

Кафедра цивільного права та процесу

НАПИСАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«ТРУДОВЕ ПРАВО»

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

для студентів другого та третього курсу Інституту права та психології

спеціальності 6.030401 «Правознавство»

Заочна форма навчання

Затверджено

на засіданні кафедри

цивільного права та процесу

Протокол №1 від 22 серпня 2012 року

Львів 2012

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

І ТЕМАТИКА ПИСЬМОВИХ РОБІТ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«Трудове право» для студентів 3-го курсу Інституту права та психології заочної форми навчання

Методичні вказівки і завдання для контрольних робіт

Студенти заочної форми навчання виконують контрольну роботу — висвітлюють теоретичні питання з курсу трудового права і розв'язують задачі.

Виконання контрольної роботи має на меті навчити студента самостійно використовувати знання, отримані з навчальної літератури, з аналізу нормативно-правових актів і застосовувати норми права під час вирішення конкретного трудового спору та більш глибоко вивчити основні теми курсу.

Написання роботи здійснюється на підставі погодженого з науковим керівником розгорнутого плану-конспекту роботи, який у стислому узагальненому вигляді відтворює основний зміст її складових частин (вступу, назви і змісту розділів чи глав, висновків).

При підготовці до написання роботи особлива увага звертається на забезпечення якості змістовної сторони викладу матеріалу: логічність і послідовність, повноту і репрезентативність, тобто широту використання нормативних та наукових джерел, загальну грамотність та відповідність стандартам і прийнятим правилам, список літератури і зміст додатків тощо.

Під час висвітлення теоретичного питання необхідно попередньо вивчити відповідний розділ у підручнику з курсу трудового права. Також необхідно звернутися до відповідного нормативно-правового акта. Передусім це — Кодекс законів про працю України (КЗпП), інші закони та підзаконні нормативно-правові акти України.

Під час розв'язання задач студент повинен з'ясувати її умови, які можуть стосуватися кількох тем курсу. Важливим У розв'язанні задачі є вміння студента сформулювати правові питання, які треба вирішити у практичному казусі. Ці питання необхідно назвати. Слід підібрати необхідні нормативні акти. Після цього — підготувати обґрунтовану відповідь із посиланням на відповідні норми, статті закону. Відповідь має бути конкретною, логічно побудованою та юридично грамотною. При цьому не варто обмежуватися цитуванням окремих статей законів, а вказати як саме слід їх тлумачити і застосовувати до конкретної ситуації. Обсяг роботи до 15 сторінок. Робота виконується від руки в зошиті.

У кінці контрольної роботи подається перелік використаних джерел.

Вибір варіанта має відповідати останній цифрі залікової книжки студента.

Контрольна робота має бути виконана і направлена для перевірки на кафедру до 10 грудня 2012 року. Студент, що не виконав контрольної роботи, або його робота не зарахована, не допускається до заліково-екзаменаційної сесії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]