Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
наказ 312.doc
Скачиваний:
2626
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.47 Mб
Скачать

Зміна місця роботи

3.3.213. Якщо під час роботи автодрабини виникає необхідність переставити тільки вершину драбини до іншого вікна чи на інший поверх будівлі, то перед виконанням відповідних рухів необхідно, щоб на драбині не перебували люди.

3.3.214. Категорично забороняється провадити будь-які рухи драбини, доки на ній перебуває хоча б одна особа.

3.3.215. Зміна місця дії, пов'язана з переміщенням автодрабини, провадиться тільки в її похідному положенні.

3.3.216. Для перестановки автодрабини з одного місця дії на інше коліна драбини повинні бути повністю зсунуті, опущені й укладені на передню опорну стійку. Крім того, усі висунуті опори повинні бути підняті, а задні ресори розблоковані.

3.3.217. Тільки після приведення автодрабини в похідне положення можна провадити перестановку автомобіля на нове місце використання. Необхідно твердо пам'ятати, що не можна переставляти автодрабину з піднятими колінами чи опущеними опорами, оскільки пересування автодрабини в такому положенні призведе до пошкодження висувних опор і перекидання автодрабини.

Роботи з використанням ручного насоса автодрабини л-21

3.3.218. При несправності основної гідросистеми драбина в похідне положення приводиться з допомогою ручного насоса. Насос приводиться в дію спеціальною рукояткою, яка зберігається в задньому ящику платформи.

3.3.219. На передній стінці поворотної рами розташовані чотири крани перемикання. Під час роботи основного гідронасоса рукоятки всіх кранів повинні перебувати в положенні „МЕХАНИЧЕСКИЙ".

3.3.220. Для здійснення будь-якого руху від ручного насоса необхідно рукоятку відповідного крана повернути до упору в положення „РУЧНОЙ". Качанням рукоятки ручного насоса створити необхідний тиск. Після припинення руху для скидання тиску з агрегата і ручного насоса рукоятку цього крана і будь-якого сусіднього необхідно поставити в середнє положення, а через 1-2 секунди - в положення „МЕХАНИЧЕСКИЙ".

3.3.221. Поворот драбини здійснюється з допомогою спеціальної рукоятки, що одягається на вихідний кінець вала приводу повороту з правого боку поворотної рами. Керування підніманням і опусканням опор здійснюється кранами керування опорами, як і під час роботи основного гідронасоса.

3.3.222. Для здійснення бокового вирівнювання від ручного насоса необхідно ввімкнути відповідний електромагніт кнопкою на пульті керування або прямим натисканням на кнопку електромагніта.

3.3.223. Зважаючи на низьку продуктивність насоса, час усіх рухів збільшується порівняно з даними технічної характеристики в декілька разів.

Робота з аварійним приводом автодрабини ад-506 і ад-506в

3.3.224. При несправності основної гідросистеми або силової установки шасі приведення драбини в транспортне положення здійснюється з допомогою аварійного привода.

3.3.225. Для виконання будь-якого руху необхідно установкою пакетного вимикача, розташованого за кабіною водія, в положенні „НАСОС АВАРИЙНЬІЙ" ввімкнути аварійний привід і відповідною рукояткою виконати рух. Під час роботи аварійного приводу тиск у гідросистемі буде не більший за 12 МПа (12 кгс/см²).

3.3.226. Можливі порушення плавності рухів при зсуванні й опусканні колін драбини не є несправністю.

3.3.227. Під час роботи аварійним приводом тумблер увімкнення коробки відбору потужності повинен бути в положенні „ВКЛ", а двигун автомобіля вимкнений.

3.3.228. Увага: аварійний насос працює від додаткових акумуляторів.