Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pravo_intel_vlasn.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
542.21 Кб
Скачать

6.Самостійна робота

з/п

Назва теми

Кількість

годин

цив. та госп.юст.

прокур. та слід

денна

заочна

денна

заочна

1

Основи інтелектуальної власності

4

4

2

4

2

Значення інтелектуальної власності

4

4

2

4

3

Загальні положення про право інтелектуальної власності

6

4

2

4

4

Правові аспекти права інтелектуальної власності

6

4

2

4

5

Міжнародне співробітництво у сфері інтелектуальної власності

4

6

2

6

6

Авторське право та суміжні права

6

6

4

6

7

Колективне управління авторським правом та суміжними правами

6

6

4

6

8

Право інтелектуальної власності в сфері Інтернет

6

6

4

6

9

Право інтелектуальної власності на винахід, корисну модель та промисловий зразок

8

8

4

8

10

Патентна документація та інформація

6

4

2

4

11

Правове регулювання засобів індивідуалізації учасників цивільного обороту, товарів і послуг

6

8

2

8

12

Право інтелектуальної власності на інші об'єкти інтелектуальної власності

8

8

4

8

13

Розпорядження майновими правами інтелектуальної власності

8

6

4

6

14

Охорона та захист прав інтелектуальної власності

6

6

2

6

Усього

84

80

22

80

Завдання для самостійної роботи

Тема 1-3.

Завдання 1. Порівняйте інститути права власності та права інтелектуальної власності.

Завдання 2.Класифікуйте законодавство про право інтелектуальної власності.

Завдання 3. Інженери Фельдман і Табаков спільно розробили новий пристрій для верстата, що відповідає ознакам винаходу. Фельдман умовив Табакова видати йому розписку, що той участі в роботі над винаходом не брав, а надавав тільки технічну допомогу. В свою чергу Фельдман дав Табакову розписку в тому, що після оформлення авторства на своє ім'я і отримання винагороди він виплатить Табакову 20% від отриманої суми. Однак, коли Фельдман одержав винагороду, Табаков почав вимагати виплати йому 50%. Фельдман відмовився виконувати цю вимогу, і Табаков звернувся до суду з позовом. Заперечуючи проти позову, Фельдман пред'явив розписку Табакова і погодився виконати свою обіцянку про виплату Табакову лише 20% винагороди.

Дайте правову характеристику даній ситуації.

Завдання 4. За договором комерційної концесії ТОВ "Веселка" надало приват­ному підприємцеві Фокіну виключне право на знак обслуговування. Договір був складений у простій письмовій формі і зареєстрований відом­ством, що здійснювало реєстрацію Фокіна як приватного підприємця. Приватний підприємець Зайченко, що використовував той же знак об­слуговування по ліцензії товариства, звернувся в суд з вимогою визнати договір комерційної концесії недійсним.

Яке рішення прийме суд?

Тема 4-7.

Завдання 1.Документально визначте, чи є ноу-хау і шоу-хау об'єктом права інтелектуальної власності.

Завдання 2.Дослідив законодавство, визначте порядок отримання патенту в Україні.

Завдання 3.Муніципальне підприємство "Комета" придбало в дизайнера Андрієнко невиняткову ліцензію на право використання промислового зраз­ка. За договором ліцензіат зобов'язувався сплатити ліцензіару однора­зово 560 тис. грн. і повернути всю передану йому документацію по зак­інченні терміну дії ліцензії (7 років). 5 років по тому після укладення ліцензійного договору підприємство в якості одного з засновників спільного російсько-французького підприємства "Болід" передало пра­во на використання промислового зразка в рахунок свого внеску в статутний капітал даного підприємства, створеного терміном на 10 років. Андрієнко визнала незаконними дії цього підприємства і зажадала відшкодування заподіяних їй збитків. Не одержавши відповіді на свій протест, Андрієнко звернулася з позовом у суд. При розгляді справи в суді з'ясувалося, що ліцензійний договір між Андрієнко і підприємством не був зареєстрований у встановленому порядку.

Завдання 4. Тривалий час виробничий кооператив поміщав на електроустатку­ванні, що випускається ним, (штепсельних вилках, розетках і ін.) словесне позначення "ЭЛТОК", узяте в рамку. Довідавшись про це, представник муніципального підприємства "Електролітний завод" зажадав припинення порушення приналежному заводові виключного права на зареєстрований ним і добре відомий споживачам товарний знак, вико­наний у виді взятого в окружність словесного позначення "ЭТОК". Од­ночасно власник товарного знаку зажадав по суду відшкодування заподіяних йому збитків. Заперечуючи проти вимог заводу, кооператив зая­вив, що використовуване ним позначення не збігається з зареєстрова­ним товарним знаком. Крім того, товарний знак зареєстрований тільки для електричних "трійників", що кооператив узагалі не випускає. При цьому кооператив погодився придбати в заводу виняткову ліцензію на право використання товарного знаку "ЭТОК". У процесі оформлення ліцензійного договору з'ясувалося, що з дня реєстрації товарного знаку пройшло 12 років.

Як, на вашу, думку треба вирішити цю суперечку?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]