Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gnypa_otchet2003.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
425.47 Кб
Скачать

3 Визначення вимог до якості певної групи товарів і її відповідності вимогам стандартів та іншої нормативної документації

3.1 Оцінка нормативної документації

Всі супермаркети і виробничі цехи мережі «Сільпо» в обов'язковому порядку мають дозвільну документацію на здійснення діяльності. Всі товари обов'язково мають супровідну документацію: посвідчення якості, сертифікат відповідності, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи, ветеринарні свідоцтва і протоколи дослідження ГМО.

При прийомі товарів на склад уважно перевіряються супровідні документи, відповідність транспорту санітарно-гігієнічним вимогам, маркування та відповідність документації продукції, що фактично надійшла. Для кожного виду продуктів, під чуйним керівництвом фахівців, розроблено спеціальну інструкцію щодо умов зберігання і транспортування і відбувається ретельне стеження, щоб рядові співробітники дотримувалися її.

Жорстко контролюються терміни придатності, показники якості, умови складування товарів. Регулярно перевіряється кожна товарна категорія згідно з її видовими характеристиками. Проводиться нагляд за дотримуванням температурних режимів, необхідних для зберігання кожного виду товарів. Дирекція уважно стежить за тим, щоб до супермаркету щодня надходило стільки товарів, скільки там традиційно реалізовується протягом дня. Це дозволяє спрощувати процедуру контролю термінів придатності і завжди пропонувати тільки найсвіжіші продукти. Неліквідна (невідповідна встановленим вимогам) продукція негайно знімається з реалізації.

Достатність і ефективність системи внутрішнього контролю і якість дотримання внутрішньо системних стандартів і вимог регулярно перевіряється службою внутрішнього аудиту. Спроможність виробників пропонувати продукцію необхідної (високої) якості та забезпечувати безперервний контроль продукції на всіх етапах її виробництва визначається за результатами аудиту. Вимоги до виробників базуються на основі найжорсткіших світових стандартів, IFS та BRC. Для отримання легітимних результатів аудиту залучаються аудитори з багаторічним досвідом, зареєстровані в міжнародному реєстрі сертифікованих аудиторів. Виробники, які на основі тендеру отримують право виробляти продукцію для ВТМ Fozzy, проходять щорічні наглядові аудити, що мають обов’язково свідчити про розвиток та удосконалення виробничих потужностей. Регулярно проводяться лабораторні випробування та дегустаційні перевірки продукції.

Для контролю виготовленої продукції «Сільпо» співпрацює з акредитованими, незаангажованими лабораторіями, які самостійно проводять відбір зразків продукції в торгівельних мережах Fozzy Group та досліджують їх. Результати лабораторних досліджень піддаються ретельному аналізу та слугують підставою для постійного удосконалення продукції. Підтримується зворотній зв'язок із споживачами.

Транспорт, який доставляє продукцію на склади або до супермаркетів, обов'язково перевіряється згідно санітарно-гігієнічним критеріям і можливості підтримки потрібної температури при транспортуванні товарів;

Якість продуктів на полицях супермаркетів – одне з найбільш пріоритетних завдань «Сільпо». Тут прагнуть запропонувати максимально широкий асортимент продуктів гарантовано безпечної якості.

Для цього створено Службу контролю якості – департамент, який розробляє внутрішні стандарти якості і контролює якість продуктів харчування на всіх етапах – виробництво, транспортування, зберігання – до появи товарів на полицях магазинів.

Програма зовнішнього аудиту постачальників дозволяє оцінювати можливість підприємств проводити продукцію відповідно до вимог нормативної документації і законодавчої бази України. Враховувати, чи використовуються при їх виготовленні дозволені у виробництві компоненти. При цьому рівень виробництва постачальників відповідає прийнятим в Україні і даній галузі стандартам.

Пріоритетними постачальниками для «Сільпо» є виробники, що впровадили у себе міжнародні системи управління якістю, орієнтовані на клієнта і такі, що поставили собі високу планку виробничої культури.

Дуже важливий етап контролю – транспортування продуктів і стандарти роботи складських приміщень. На цьому відрізку проводиться контроль умов зберігання товарів на складах, контроль оборотності і ротації товарів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]