Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОБД 5 семестр.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
6.07 Mб
Скачать

Категорії властивостей

Подвійним натиском миші на області виділення форми викличте появу на екрані панелі властивостей форми (мал. 2).

Малюнок 2

На панелі властивостей є вкладки, що призначені для того, щоб поділити властивості на категорії. Для різноманітних об'єктів Access властивості будуть однакові, а число властивостей в кожній категорії буде змінюватись. Ось вид цих категорій:

  • Макет.Визначає, як повинні виглядати об'єкти. Прикладами є властивостіШирина,Кнопки размеров окна, Кнопки размеровіРисунок.

  • Данные.Визначає, яким чином Access використовує з об'єктом дані. ВластивістьИсточник записейформи говорить про те, що таблиця або запит використовуються в формі, тут же ви бачите властивостіФильтр,Порядок сортировкиі т. і. (мал. 3).

Малюнок 3

  • События.Дозволяють вам приписати певні команди різноманітним подіям, що відбуваються з об'єктом. Прикладом такої події може служити подія On-Click для будь-якої кнопки керування. Це означає, що коли ви натиснете на цій кнопці керування, Access виконає ту задачу, яку ви забажали виконати.

  • Другие. Всі інші властивості, які не потрапили в раніше перераховані категорії (мал. 4).

Малюнок 4

Зміна властивості Подпись

Щоб змінити значення властивості Подпись, натисніть на вкладці Макетпанелі властивостей. Ви побачите рядок властивостіПодписьвгорі на вкладці (мал.5).

Малюнок 5

Змініть значення властивостіПодпись,що знаходиться зараз наПроверка свойства подпись(мал. 5). В режимі форми, в рядку заголовку форми ви побачите те, що надрукували в полі властивостіПодпись(мал.6).

Малюнок 6

Зміна властивості Рисунок

Щоб змінити властивість Рисуноктреба зробити наступне:

1 Якщо панель властивостей ще не відкрита, відкрийте її подвійним натиском на області виділення форми. Після цього клацніть на вкладці Макетна панелі властивостей.

2 Знайдіть властивість Рисунок; встановіть там курсор. В кінці рядка властивості з'явиться кнопка будівника. На мал. 7 ви бачите початок шляху до того малюнку, що зараз використовується у властивостіРисунок.

Малюнок 7

3 Натисніть на кнопці будівника. Access відкриє діалогове вікно Выбор рисунка, що дозволяє вам вибрати потрібний графічний файл для фона своєї форми.

Малюнок 8

Є і інші властивості, що впливають на зовнішній вигляд графіки, це Тип рисунка,Масштабырисунка,Выравнивание рисунка іМозаичное заполнение.

Властивості Данные

Деякі з перерахованих в таблиці властивостей Данныедопомагають при роботі з формами.

Властивість

Опис

Источник записей

Властивість, яка визначає те, на чому грунтується форма

Разрешить изменение

Виберіть Да абоНет, щоб дозволити або заборонити користувачу змінювати інформацію в формі

Разрешить удаление

Виберіть Да абоНет, щоб дозволити або заборонити користувачу видалять записи

Разрешить добавление

Виберіть ДаабоНет, щоб дозволити або заборонити користувачу додавати нові записи