Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект ЗУ Про поліцію.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
136.26 Кб
Скачать

Стаття 57. Відсторонення співробітника поліції від виконання службових обов’язків ( посади)

1. Співробітник поліції, щодо якого проводиться службове розслідування може бути відсторонений від виконання службових обов’язків у порядку, визначеному Дисциплінарним статутом поліції України, наказом особи прямого начальника, який має право призначати та звільняти даного співробітника з посади або наділений правом накладати дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади.

2. Співробітник поліції, щодо якого здійснюється кримінальне провадження може бути відсторонений від посади наказом прямого начальника, який має право призначати та звільняти даного співробітника з посади або наділений правом накладати дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади, на підставі рішення слідчого судді чи суду в порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством.

3. Відсторонення співробітника поліції від виконання службових обов’язків полягає у тимчасовому недопущенні працівника до виконання відповідних обов’язків за займаною посадою.

4. За особою, відстороненою від виконання службових обов’язків, зберігаються усі види грошового забезпечення, які були їй встановлені до відсторонення за винятком премії.

5. Співробітник поліції вважається відстороненим від виконання службових обов’язків з моменту видання відповідного наказу та до дня видання наказу про допуск до виконання службових обов’язків за займаною посадою.

У разі, якщо співробітника поліції, який був відсторонений від виконання службових обов’язків, був призначений на іншу посаду або звільнений зі служби в поліції до дня видання наказу про допуск до виконання службових обов’язків за займаною посадою, він вважається таким, що був відсторонений від виконання службових обов’язків за посадою до дня призначення на іншу посаду або звільнення зі служби в поліції.

6. Якщо співробітника поліції було відсторонено від виконання службових обов’язків на підставі рішення слідчого судді чи суду , вказаний співробітник може бути допущений до виконання службових обов’язків за займаною посадою або призначений на аналогічну рівнозначну, нижчу або вищу посаду лише після скасування рішення слідчого судді чи суду про відсторонення від посади.

Стаття 58. Особливості проходження служби співробітниками поліції під час перебування на виборних посадах

1. Співробітники поліції, які обрані народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим чи відповідної місцевої ради, сільським, селищним, міським головою прикомандировуються відповідно до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим або відповідного органу місцевого самоврядування на час виконання відповідних повноважень на постійній основі.

2. Прикомандирування співробітника поліції, якого обрано на посаду, зазначену в частині першій цієї статті, оформлюється наказами Міністра внутрішніх справ України.

3. Після закінчення строку або дострокового припинення депутатських повноважень депутат, сільський, селищний, міський голова, який є співробітником поліції, направляється у місячний строк у розпорядження Міністерства внутрішніх справ України для подальшого проходження служби в поліції.

До зазначеного строку направлення у розпорядження Міністерства внутрішніх справ України не включається час перебування співробітника поліції у відпустці, відрядженні, на лікуванні або під вартою.

4. Після повернення в розпорядження Міністерства внутрішніх справ України співробітники поліції призначаються на попередню посаду або іншу рівнозначну посаду з урахуванням рівня їх освіти, фізичної підготовки та стану здоров’я, але не нижчу за ту, яку вони займали на день видання наказу про їх прикомандирування до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування.

5. За прикомандированими до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим або органів місцевого самоврядування співробітниками поліції та членами їх сімей зберігаються всі гарантії та пільги, передбачені законом для даної категорії осіб. Виплата грошового забезпечення та надання інших видів забезпечення прикомандированим співробітникам поліції здійснюється у порядку та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.