Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект ЗУ Про поліцію.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
136.26 Кб
Скачать

Стаття 44. Присяга працівника поліції

1. Особа, яка вступає на службу до поліції, складає Присягу на вірність Українському народові наступного змісту:

Я, (прізвище, ім’я та по батькові), вступаючи на службу до поліції України, складаю Присягу і урочисто клянуся завжди залишатися відданим народові України, суворо дотримуватися її Конституції та законодавства, бути гуманним, чесним, сумлінним і дисциплінованим працівником, зберігати державну і службову таємницю.

Я присягаю з високою відповідальністю виконувати свій службовий обов’язок, вимоги статутів і наказів, постійно вдосконалювати професійну майстерність та підвищувати рівень культури, всіляко сприяти зміцненню авторитету поліції.

Клянуся мужньо і рішуче, не шкодуючи своїх сил і життя, боротися із злочинністю, захищати від протиправних посягань життя, здоров’я, права й свободи громадян, державний устрій і громадський порядок.

Якщо ж я порушу цю Присягу, то хай мене покарають за всією суворістю Закону.

2. Порядок складання Присяги встановлюється Міністерством внутрішніх справ України.

Стаття 45. Строки, на які укладаються контракти

1. Контракт про проходження служби укладається:

з співробітниками поліції, прийнятими на посади рядового складу, – строком на 3 роки;

з співробітниками поліції, прийнятими на посади молодшого начальницького складу, – строком на 5 років;

з курсантами вищих навчальних закладів поліції після закінчення цих навчальних закладів про проходження служби на посадах середнього, старшого начальницького складу – строком на 5 років;

з особами середнього, старшого, вищого начальницького складу – строком на 5 років.

2. Контракт про навчання укладається з курсантами вищих навчальних закладів поліції на час їх навчання у цих навчальних закладах.

3. Новий контракт про проходження служби в поліції укладається з співробітниками поліції, які проходять службу на посадах рядового складу, – строком на 3 роки, з співробітниками поліції, які проходять службу на посадах начальницького складу, – строком на 5 років, про що уповноваженими посадовими особами, зазначеними в статті 43 цього Закону, видається наказ.

4. Строк останнього контракту про проходження служби в поліції визначається часом, який залишився до досягнення співробітником поліції граничного віку перебування на службі, або строком, на який його залишено на службі понад граничний вік.

Стаття 46. Обчислення строку проходження служби за контрактом та набрання контрактом чинності

1. Строк проходження служби за контрактом обчислюється повними роками, крім випадку, коли контракт укладається з співробітником поліції строком до досягнення ним граничного віку перебування на службі.

2. Строк контракту про проходження служби обчислюється з дня набрання ним чинності.

3. Контракт про проходження служби набирає чинності:

із громадянами, вперше прийнятими на службу до поліції, – з дня підписання контракту і видання наказу про прийняття на службу;

з курсантами, які закінчили вищі навчальні заклади поліції, – з дня присвоєння спеціального звання середнього начальницького складу поліції.

3. Контракт про навчання набирає чинності з дня його укладення.

4. Новий контракт з співробітником поліції про проходження служби набирає чинності з дня, наступного за днем закінчення строку дії попереднього контракту.

5. Про дату набрання чинності контрактом у першому та другому його примірниках робиться відповідний запис, який засвідчується підписом керівника органу поліції (закладу, установи) та скріплюється відповідною гербовою печаткою органу (закладу, установи).