Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект ЗУ Про поліцію.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
136.26 Кб
Скачать

Стаття 51. Службове сумісництво співробітників поліції

1. Призначення співробітників поліції на посади в порядку службового сумісництва, крім посад, пов’язаних із науково-педагогічною або науковою діяльністю, забороняється.

2. Призначення на посади в порядку службового сумісництва у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, здійснюється наказом посадової особи, до номенклатури призначення якої належить така посада, після одержання дозволу начальника органу (закладу, установи) поліції, в якому проходить службу співробітник поліції.

3. Співробітники поліції, які мають наукові ступені, вчені звання або високий рівень підготовки та відповідний досвід роботи за фахом, можуть залучатися до проведення навчальних занять із курсантами (слухачами) вищих навчальних закладів на умовах погодинної оплати праці з дозволу прямого начальника до номенклатури призначення якої належить посада, яку обіймає такий співробітник.

Стаття 52. Порядок призначення на посади співробітників поліції

1. Призначення та звільнення з посад співробітників поліції здійснюється виключно наказами посадових осіб, до номенклатури призначення яких належить відповідна посада.

2. Призначення співробітників поліції на посади, за якими штатним розписом передбачено подвійне найменування, здійснюється наказами посадової особи, до номенклатури призначення якої належить вища посада.

3. Зарахування на навчання до вищих навчальних закладів поліції курсантів, слухачів (в тому числі ад’юнктів, докторантів) здійснюється наказами начальників цих навчальних закладів.

4. Накази про зарахування співробітників поліції курсантами, слухачами (в тому числі ад’юнктами, докторантами) за денною формою навчання до вищих навчальних закладів поліції є підставою для звільнення їх зі штатних посад, які вони займають.

5. Випускники вищих навчальних закладів поліції призначаються після закінчення навчання на посади наказами посадових осіб відповідних органів (закладів, установ) поліції, до номенклатури призначення яких належить посада.

6. Співробітник поліції, якому відмовлено (якого позбавлено) у відповідній формі допуску до відомостей, що становлять державну таємницю, призначається на посаду, якою передбачено форму допуску, яку він має, або яка не передбачає допуску до відомостей, що становлять державну таємницю. У разі неможливості призначення на таку посаду співробітник поліції підлягає звільненню зі служби в поліції через службову невідповідність.

7. Вибуття до нового місця служби співробітника поліції здійснюється після надходження витягу з наказу про призначення, в тому числі доведеного технічними засобами передачі документованої інформації. Виключення співробітника поліції зі списків особового складу органу (закладу, установи) поліції має відбутися після здавання посади, але не пізніше ніж через місяць від дня одержання органом (закладом, установою) зазначеного витягу з наказу або іншого письмового повідомлення про переміщення по службі в поліції співробітника.

До зазначеного строку не включається час перебування співробітника поліції у відпустці, відрядженні, на лікуванні або під вартою.