Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект ЗУ Про поліцію.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
136.26 Кб
Скачать

Стаття 35. Пониження та позбавлення спеціальних звань поліції

1. Співробітник поліції може бути понижений в спеціальному званні на один ступінь внаслідок застосування відповідного дисциплінарного стягнення на підставах і в порядку, встановленими Дисциплінарним статутом поліції.

2. Співробітникам поліції, пониженим в спеціальному званні на один ступінь, чергові спеціальні звання присвоюються в порядку, передбаченому цим Законом.

3. Співробітники поліції можуть бути позбавлені спеціального звання за вчинення кримінального правопорушення на підставі вироку суду, що набрав законної сили.

4. Наказ про присвоєння спеціального звання поліції, виданий з порушенням вимог, передбачених цим Законом, підлягає скасуванню незалежно віл часу, що пройшов з моменту його видання, наказом начальника органу поліції, який видав такий наказ (його наступника), наказом вищестоящого начальника або на підставі рішення суду.

5. Указ Президента України про присвоєння спеціального звання поліції, виданий з порушенням вимог, передбачених цим Законом, підлягає скасуванню незалежно від часу, що пройшов з моменту його видання, Указом Президента України або на підставі рішення суду.

6. Співробітник поліції, якому було присвоєно спеціальне звання внаслідок видання незаконного наказу, підлягає поновленню спеціальному званні, яке він мав до видання наказу, незалежно від його вини у виданні незаконного наказу та подальшого присвоєння спеціальних звань.

7. У разі, якщо на момент видання наказу про скасування наказу про присвоєння спеціального звання, співробітник поліції має повну вислугу років для присвоєння чергового спеціального звання, йому має бути присвоєно чергове спеціальне звання за умови дотримання вимог, передбачених цим Законом.

Розділ 7. Проходження служби в поліції Стаття 36. Служба в поліції та її види.

1. Служба в поліції є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності співробітників поліції з виконання покладених на поліцію завдань.

2. Час проходження служби в поліції зараховується громадянам України до їх страхового стажу, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

3. Співробітники поліції проходять службу в поліції виключно на контрактній основі.

4. Встановлюються наступні види служби в поліції:

1) служба (навчання) за контрактом курсантів (слухачів) вищих навчальних закладів поліції;

2) служба за контрактом рядового і молодшого начальницького складу поліції;

3) служба за контрактом середнього, старшого і вищого начальницького складу поліції.

5. Встановлення, зміна або припинення правових відносин співробітників поліції, які проходять службу, (зокрема, присвоєння та позбавлення спеціального звання, пониження та поновлення у спеціальному званні, призначення на посади та звільнення з посад, переміщення по службі, звільнення зі служби, залишення на службі понад граничний вік перебування на службі, направлення за кордон, укладення та припинення (розірвання) контракту, продовження його строку) оформлюються письмовими наказами по особовому складу на підставі відповідних документів, перелік та форма яких встановлюються Міністерством внутрішніх справ України.

6. Право видавати накази по особовому складу надається керівникам органів, закладів та установ поліції відповідно до повноважень, визначених законодавством та номенклатурою посад, затвердженою Міністерством внутрішніх справ України.

7. Порядок підготовки та видання наказів з питань проходження служби в поліції встановлюється Міністерством внутрішніх справ України.