Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
403.46 Кб
Скачать

Висновки

Австралія - це єдиний з усіх зелених материків, що весь лежить у південній півкулі. Тропік Козерога пересікає Австралію майже пополам. Австралія - найменший з усіх материків; площа Австралії - 7 631 500 кілометрів квадратних, а площа Австралії разом з прилеглими до неї материковими островами становить 7 703 850 квадратних кілометрів. Ця площа дорівнює приблизно площі США, або становить дві третіх території Європи. Вона в чотири рази менша за площу Африки і в 7 з половиною рази менша за площу Євразії.

Австралію омивають теплі води Індійського й Тихого океанів. Найвища температура на поверхні води (влітку +24 °С, узимку близько +20 °С) спостерігається в районі Коралового моря. Такі температурні умови сприяють росту коралових поліпів, які утворюють вапнякові споруди химерної форми. Ось чому вздовж північно-східної частини Австралії, ніби повторюючи обриси берегової лінії, простягається більш як на 2 тис. км найбільший у світі кораловий риф, що називається Великим Бар'єрним. Його ширина від 2 км на півночі до 150 км на півдні. Поверхню рифу під час припливів затоплює вода. Місцями риф переривається вузькими протоками, якими судна виходять у відкритий океан.

Австралія стає все більш привабливим напрямкок міжнародного туризму. Австралія - країна, що займає цілий континент. У країні порівняно невелике за чисельністю населення (близько 22 млн. чоловік) , ендемічні види флори і фауни , високі стандарти і рівень життя .

Австралія — високорозвинена індустріально-аграрна країна з багатогалузевою економікою і високим науково-технічним потенціалом. Посідає 12-е місце серед членів Організації економічного співробітництва і розвитку за основними статистичними показниками, включаючи життєвий рівень населення. Основні галузі промисловості: хімічна, гірнича, електротехнічна, гідроенергетична, сталеплавильна, харчова, текстильна та легка промисловість, машинобудування. Транспорт — залізничний, автомобільний, морський, трубопровідний, повітряний (428 летовищ). За масштабами обороту масових вантажів провідні позиції посідають порти Дампір (залізна руда), Порт-Хедленд (залізна руда), Ньюкасл (кам'яне вугілля і залізна руда) і Хей-Пойнт (кам'яне вугілля). Столиці всіх штатів розташовані на узбережжі і є вантажними портами загального типу. Мельбурн, Сідней, Брісбен і Фрімантл (аванпорт Перта) є найбільшими портами за показниками загального вантажообороту.

Згідно з Конституцією Австралії , країна являє собою федеративну державу з конституційно-монархічною формою правління. Політика в країні проводиться в рамках парламентської демократії. Монарх Великобританії є монархом Австралії , і його влада на території країни представлена ​​генерал -губернатором. Влада монарха на території окремих штатів і територій, що входять до складу країни , представлена ​​губернаторами та адміністраторами . Однак монархія в Австралії має в основному церемоніальне та історичне значення . За своєю суттю , політична система Австралії являє собою парламентську демократію. Жителі країни обирають законодавчі органи кожної території і штату , що входять до складу федерації , а також двопалатний федеральний парламент Австралії , який являє собою гібрид парламенту Великобританії , чинного на основі Вестмінстерської традиції , а також елементів унікальної австралійської федеральної практики .

Австралія - Високорозвинена індустріально - аграрна країна з сучасною багатогалузевий економікою і високим науково - технічним потенціалом. За основними статистичними показниками вона займає 12 місце серед країн - членів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Станом на 1 липня 2007, населення Австралії склало 20001546 чоловік. До кінця XVIII століття населення Австралії складали австралійські аборигени, остров'яни Торрес Стрейт і аборигени Тасманії (між цими трьома групами існують культурні і навіть зовнішні відмінності). Більшість населення Австралії - нащадки іммігрантів XIX і XX століть, при цьому більшість цих іммігрантів прибули з Великобританії та Ірландії. Заселення Австралії вихідцями з Британських островів почалося в 1788, коли на східному березі Австралії була висаджена перша партія засланців і засновано перше англійське поселення Порт-Джексон (майбутній Сідней). Добровільна імміграція з Англії прийняла значні розміри лише в 1820-ті, коли в Австралії стало швидко розвиватися вівчарство.

Австралі́йські мо́ви — майже цілком безписемні (за дуже рідкісними винятками) мови, переважно ізоляти, корінних племен Австралії.

У XVIII столітті, до приходу європейців у Австралію, за оцінками, нараховувалось близько 300 000 тубільців, які розмовляли не менш як 200 окремими мовами. Під час колонізації XIX — початку ХХ сторіч, колонізація почасти являла прямий етногеноцид, чисельність корінних австралійців різко скоротилася.

Австралійська кухня історично заснована на англійській кухні. Однак в останні 20-30 років вона увібрала в себе численні впливи кухонь всього світу і стала однією з найрізноманітніших у світі.

Загадка Улуру, або Айерс-рок, ще не розгадана. Найбільший в світі моноліт вражає людей своєю величчю. Розташовано це диво в 450 км. від Аліс-Спрінгс в Центральній Австралії. Його розміри: 3,6 км. - довжина, 2 км. - ширина, висота - 348 м, в поперечнику 9,4 км. Улуру міняє свій колір при різному освітленні, особливо це помітно на сході і на заході. Полягає він з польовошпатового аркозового пісковика. Улуру займає значне місце в легендах і законах племені аборигенів анангу, на землі якого розташований. У багатьох легендах повествуєтся про те, як предки сучасних аборигенів спорудили гору.

Місто вважається одним з основних комерційних, промислових і культурних центрів Австралії. Мельбурн також часто називають "спортивної та культурної столицею" країни, тому що в ньому проходять багато спортивні та культурні події в житті Австралії . Місто знамените своїм поєднанням вікторіанської і сучасної архітектур, численними парками і садами. У місті проводиться велика кількість щорічних культурних заходів, тут розташовані багато найбільших австралійські музеї та виставки.

Якщо Ви летите до Австралії на міжнародній авіакомпанії або австралійської авіакомпанії, то Ви отримуєте можливість придбати авіаквиток для внутрішніх перельотів з великою знижкою. Заборонено ввезення продуктів харчування, наркотиків, матеріалів тваринного і рослинного походження, вогнепальної зброї, озброєння і боєприпасів, мешканців дикої природи або предметів, виготовлених з тварин, що охороняються, деяких медичних препаратів (включаючи речовини, що містять спортивні стимулятори). Візитна картка Австралії — дорогоцінні й напівдорогоцінне каміння: опали, сапфіри, єдині у світі рожеві діаманти і перли. Рекомендована вакцинація проти жовтої лихоманки для дітей старше 1 року. В’їзд до країни по закордонному паспорту > 6 міс. дії. Потрібна довіреність від батьків на дітей до 18 років. Терміни видачі віз: до 15 днів. До всіх документів, представлених не англійською мовою, має додаватися нотаріально завірений переклад на англійську мову.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. http://getour.lviv.ua/?cat=5

  2. http://uk.wikipedia.org/

  3. http://vechervkarpatah.at.ua/publ/3-1-0-148

  4. Александрова А. Ю. Международный туризм. Учебник. - М.: Аспект Пресс, 2002. – 470 с.

  5. Архипов В.Я.Австралійская зовнішня торгівля в 2009 році.// Російський зовнішньоекономічний вісник, -2009. № 12 - С.24

  6. Глушко А.Н., Сазыкин А.М. География туризма: Учебное пособие. - Владивосток: ТИДОТ ДВГУ, 2002. - 265 с.

  7. Дмитревский Ю. Д. Туристские районы мира. - М., 2000. – 375 с.

  8. Дмитрук О.Ю. Туристичне країнознавство. – Київ: Київський університет, 2002.

  9. Масляк П.О. Рекреаційна географія: навч.посіб. – К.: Знання, 2008. – 343 с.

  10. Романов А.А. Зарубежное туристское страноведение: Учебное пособие. – Москва: «Советский спорт», 2001. – 288 с

  11. Романов А.А., Саакянц Р.Г. География туризма: Учебное пособие. - 3-е издание. – 2004.

  12. Сапожникова Е. Н. Страноведение. Теория и методика туристского изучения стран: Учеб. пособие. — М.: Академия, 2004. – 240 с.

  13. Спиридонов І.А. Світова економіка. Навчальний посібник. - Серія: Вища освіта. - М.: Инфра - М, 2009.-С. 315