Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
403.46 Кб
Скачать

12 Апостолів

З побережжя штату Вікторія можна побачити 12 скель Апостолів, що немов стоять на варті в декораціях обривів і відкритого океану. Ці скелі утворилися в результаті тисячолітньої роботи океану. До нашого часу збереглося тільки 8 з 12 первинних Апостолів. Побережжя 12 Апостолів налічує 10-20 мільйонів років - за цей час мільярди крихітних скелетів утворили відкладення вапняку на дні морить. Пізніше цей вапняк піддавався жорстокій дії хвиль і вітрів, поки не придбав свої дивовижні контури. Доріжка, що йде уздовж берегового обриву, у Дванадцяти Апостолів приводить до головного оглядового майданчика і до гори Кастл-рок, звідки відкривається чудовий вигляд на побережжі з висоти 200 м.

Великий Бар'єрний Риф

Це диво природи розміром з Великобританію і Ірландію разом узятих. Великий Бар'єрний Риф об'єднує більше 1000 островів - від невеликих прибережних піщаних острівців до тропічних островів - і служить будинком для численних морських мешканців. Колосальні коралові споруди тягнуться на 2500 км. від мису Йорк на півночі і до Бундаберга на півдні. Тут найрізноманітніша тваринна і рослинна екосистема на Землі. Великий Кораловий риф внесений до Списку усесвітньої спадщини.

Дика природа Тасманії

Острів Тасманія - світова спадщина дикої природи площею 1,38 млн. гектарів. Це цитадель тропічних лісів, альпійської природи і незайманих жител і рослин тварин (рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення). Природа Тасманії виняткова і їй немає аналогів в світі. Серце дикої тасманійськой природи - Національний Парк Диких Річок Франкліна-Гордона. Тут можна побачити гірські вершини, що вражають уяву, тропічні ліси, глибокі річкові долини, живописні ущелини. І серед всієї цієї пишності петляють заповідні річки. Не можна обійти стороною Національний парк-гору Крэдл-озеро Сент-Клэр. Із зазублених вершин каскадами скидаються крижані річки і впадають в прозорі озера. Тут відкривається приголомшливий вигляд на вікові тропічні ліси і альпійські вересові пустки.

Оперний Театр Сіднея

Оперний Театр Сіднея - видатна архітектурна споруда, світовий центр, де проводяться прем'єрні покази в різних областях виконавського мистецтва. Відкрившись в 1973 році, Оперний Театр встав в один ряд з будівлями, що мають світове значення. Воно було спроектоване данським архітектором Йорном Утзоном (Jorn Utzon). Будівництво Оперного Театру Сіднея продовжувалося близько 15 років. Двічі в тиждень проводяться спеціальні екскурсії за куліси Оперного Театру Сіднея. Відвідувачів проводять по складу декорацій, репетиційним, осветітельським і іншим приміщенням. Можна також замовити екскурсію по фойє і ложам або на уявлення з обідом. Органічні форми і відсутність зовнішніх декорацій перетворили Театр на споруду, непідвладну часу. Воно усесвітньо визнане сучасним дивом. Оперний Театр Сіднея - це комплекс майже з 1000 кімнат, тут розташовуються Сиднейськмй Симфонічеськмй Оркестр, Австралійська Опера, Австралійський Балет, Театральна трупа Сіднея, танцювальна трупа Сіднея.

Міст Сіднея

Міст Сіднея, споруджений в 1932 році, ніжно називали Вішалкою. Він став символом Австралії для всього світу. Міст будувався відразу від двох берегів. Його довжина 1149 метрів, він важить 52 800 тонни, в нім шість мільйонів заклепок, і для того, щоб його повністю перефарбувати, буде потрібно 272 000 літрів фарби. Для перевірки міцності моста перед його відкриттям на нього ввезли 96 залізничних складів, що приблизно прирівнюється до 5900 машин. Для того, щоб покрити міст одним шаром фарби, буде потрібно 10 років безперервної роботи і 30 000 літрів фарби. Міст Сіднея є і музеєм, і прекрасним оглядовим майданчиком. У опорі моста - 200 ступенів і з нього відкривається вигляд на місто в будь-яку сторону.

Золотий берег (Gold Coast)

Чудові золоті пляжі, прозора вода, шум прибою, бурхливе нічне життя, парки розваг і природні визначні пам'ятки - все це робить Голд Коуст одним з найулюбленіших місць відпочинку в Австралії туристів різного віку. Розташований в південній частині штату Квінсленд Голд Коуст зв'язаний авіасполученням з іншими містами країни, а по залізниці або автомобілем туди легко добратися з Брісбена або з того, що славиться своїми визначними пам'ятками північного побережжя штату Новий Південний Уельс. Привітний прийом і прекрасна погода протягом всього року зроблять ваш відпочинок в Голд Коусте незабутнім.

Райони виноробства

Австралія по праву вважається однією з передових виноробницьких країн світу. Гостям Австралії надається прекрасна можливість відвідати численні виноробницькі райони країни і покуштувати прекрасні вина і блюда місцевої кухні на тлі фантастичного природного ландшафту. Дегустація вин є одній з улюблених форм дозвілля як серед австралійців, так і закордонних гостей. До найважливіших районів виноградарства і виноробства відносяться Хантер-веллі (поблизу Сіднея), Баросса-веллі (поблизу Аделаїди), Маргарет-рівер (поблизу Перта) і численні виноградарські господарства навколо Мельбурну і на Тасманії.[8]

    1. Характеристика визначних туриських центрів Австралії

Мельбурн

Місто вважається одним з основних комерційних, промислових і культурних центрів Австралії. Мельбурн також часто називають "спортивної та культурної столицею" країни, тому що в ньому проходять багато спортивні та культурні події в житті Австралії. Місто знамените своїм поєднанням вікторіанської і сучасної архітектур, численними парками і садами. У місті проводиться велика кількість щорічних культурних заходів, тут розташовані багато найбільших австралійські музеї та виставки.

Туризм є найважливішою складовою економіки Мельбурна. В 2004 місто відвідало 7600000 австралійських туристів і 1880000 туристів з-за кордону. Завдяки проведенню в місті великої кількості спортивних змагань міжнародного рівня тут широко поширений спортивний туризм. В 2008 році Мельбурн вперше обігнав Сідней за таким показником, як кількість грошей, витрачений в місті австралійськими туристами.

З основних пам'яток можна виділити: Державна бібліотека Вікторії, будівля Парламенту штату Вікторія, Королівський виставковий центр, вокзал Фліндерс-стріт, Площа Федерації, башта Еврика, котедж капітана Джеймса Кука, собор Святого Павла, собор Святого Патріка, Ріалті-Тауерс. Найбільш популярними туристичними маршрутами Вікторії є "Золота Миля" Мельбурна (пішохідна оглядова екскурсія), Велика Океанська дорога і Дванадцять Апостолів, Парад Пінгвінів на острів Філліпа, Музей Золота і Соверен Хілл в Балларат, Національний Парк в горах Данденонг. Серед місцевих туристів користуються популярністю винні тури в долину річка Ярра, горах Грампіанс і півострів Морнінгтон.

Сідней

Місто Сідней знаменитий своїм оперним театром, мостом Харбор-Брідж і пляжами. Житлові квартали великого Сіднея оточені національними парками. Берегова лінія (як зовнішня "морська", так і внутрішньоміське) вкрай порізана. Вона рясніє численними затоками, бухтами, островами і пляжами. У Центральній частині міста розташована велика кількість торгових центрів, магазинів і бутиків. Шопінг, культурні та спортивні події, архітектура, історичні місця - приваблюють сюди туристів як з Австралії, так із-за кордону. Згідно зі статистикою, в 2004 місто відвідали 7800000 австралійських туристів і 2,5 мільйона іноземних гостей.

Голд-Кост

Щорічно, близько 10 млн туристів відвідують Голд-Кост, один з головних морських курортів Австралії, розташований між Сіднеєм і Брісбені. Серед переваг цього туристичного центру - м'який тропічний клімат, протяжні пляжі, з високими прибережними хвилями, які залучають серферів. Один раз в рік місто приймає знамениту гоночну серію Indy Car на Гран При Голд-Коста.

Тут же розташовано безліч тематичних парків і заповідників: "Sea World", парк водних атракціонів і шоу з морськими тваринами; парк "Cinema World" - "Австралійський Голлівуду"; Діснейленд; аквапарки, ресторани і казино. У самому місті знаходиться велика кількість висотних будівель, у тому числі, знаменитий хмарочос Q1 Tower висотою 322,5 м.

Кернс

Кернс займає 4-е місце за кількістю іноземних туристів, після Сіднея, Мельбурна і Брісбена. Основними природними рекреаційними ресурсами регіону є: Великий бар'єрний риф, вологі тропіки Квінсленда і плато Атертон, а також комфортний тропічний клімат і піщані пляжі Коралового моря.

Туристична інфраструктура міста включає велику кількість готелів, будинків відпочинку, пляжів, кафе і ресторанів. Побудовані спеціальні парки розваг і атракціонів, пропонуються різні екскурсії та розважальні тури.

Перт

Перт розташований на узбережжі індійського океану. Є досить великим містом Австралії. Розташований в районі твердолисті і вічнозелених лісів і чагарників.