Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
403.46 Кб
Скачать

Аліс-Спрінгс

Місто Аліс-Спрінгс приваблює туристів своєю близькістю до гори Улуру, а також великою кількістю казино, нічних клубів, ресторанів і тематичних парків. Серед відпочиваючих популярні екскурсії в Пустельний парк, на стару телеграфну станцію, до Центру рептилій, ботанічний сад і т. д. Для розміщення туристів доступні кілька готелів, хостелів, а також спеціальні парки для ночівлі гостей, що приїжджають на власних автомобілях.

Протягом року в Аліс-Спрінгс проводиться безліч різних фестивалів і уявлень, що включають гонки по пустелі і по річці Тодд.

Морські круїзи

Серед туристів, які відвідують Австралію, досить високою популярністю користуються морські круїзи в прибережній зоні. Більшість маршрутів передбачають заходи в порти Брісбена, Кернса, Сіднея, Мельбурна, Хобарта, Фрімантл (Перт), Аделаїди.

Також існують круїзи до Великого Бар'єрного рифу і островів, розташованих в цьому районі Тихого океану.

    1. Аналіз основних типів туризму розвинених в Австралії

ПЛЯЖНИЙ ВІДПОЧИНОК

Головним місцем для пляжного відпочинку є район Голд -Кост (Золоте узбережжя) , розташований між Сіднеєм і Брісбені . Практично 40 - кілометровий піщаний пляж притягує до себе не тільки австралійців , а й багатьох європейських цінителів подібного відпочинку . Оскільки район розташований на кордоні тропічній та субтропічній кліматичній областей , він приваблює туристів погожою сонячною погодою 300 днів у році , а єдиним погодних незручністю є лише підвищена вологість повітря , що має місце в сезон дощів.

На Голд -Кості виділяються три основні групи пляжів:

Main Beach - найпопулярніший і фешенебельний район з безліччю ресторанчиків , бутиків і кафе на будь-який смак . Тут же знаходяться 2 кращих готелю узбережжя - Sheraton Mirage Gold Coast і самий новий готель - Palazzo Versace .

Surfers Paradise - це головний курорт Голд -Коста , на території якого розташовані більшість готелів ( ANA , Novotel і інші). Тут все передбачено для відпочинку , активного спорту , масових розваг. Саме тут знаходяться кращі поля для гольфу. Також тут розташовані більше трьох десятків нічних клубів і дискотек.

Третя пляжна частина узбережжя - Broadbeach з готелях Grand Mercure , Conrad Jupiters .

На Голд -Кості звикли до заможним туристам - місцеві професіонали турбізнесу готові виконати будь-який каприз за Ваші гроші - тут можна замовити всілякі екскурсії: сафарі в тропічний ліс , польоти на вертольоті , повітряній кулі , круїзи , парки атракціонів.

ДАЙВІНГ

Справжньою меккою для шанувальників дайвінгу є Великий Бар'єрний Риф , состояшіх майже з трьох тисяч окремих невеликих коралллових рифів. В даний час це природне диво знаходиться під контролем екологів , оскільки, на думку багатьох учених , якщо глобальне потепління клімату продовжиться таким ж темпами , до 2050 року риф може повністю зникнути. Тому тим дайверам , хто ще не занурювався у підніжжя Рифа , на всяк випадок варто поквапитися - підводний світ тут виключно багатий. Варто лише сказати про те , що з 350 відомих науці видів коралів тут представлені більше 90%. Пліч-о -пліч з ними уживаються 10 тис. видів одних тільки губок , 1,5 тис. видів риб і 4 тис. видів молюсків.

На одному гектарі підводної площі можна зустріти близько 200 різних видів риб , серед яких , що необхідно відзначити окремо , зустрічаються і акули. З приводу їх небезпеки існують різні думки , тому якщо вам потрібні гарантії особистої недоторканності під водою - то на Рифі Вам навряд чи сподобається. Особливо ж ризиковим дайверам можна порекомендувати широко відомий місцевий атракціон - занурення в клітці до великим білим акулам .

Також можливі експедиції до найвідоміших із затонулих у Бар'єрного рифа кораблів , до яких відносяться англійські пароплави Yongala ( затонув в 1911 році) і Lady Bowen ( затонув в 1894 році), що спочивають на цілком доступною глибині.

Столицею Великого Бар'єрного Рифа вважається місто Кернс , який пов'язує між собою морським і авіаційним транспортом всі острови Рифа . Всім не особливо досвідченим дайверам рекомендується починати саме тут. А вже підучившись , можна приступати до дослідження архіпеллага .

Всього тут налічується близько п'ятисот островів - так що кожен цілком може вибрати острів собі до душі .

Для любителів культурного відпочинку цілком підійде острів Гамільтон , який славиться як самий цивілізований у всьому архіпеллаге . Тут є і ресторани, і дорогі магазини , і п'ятизіркові готелі .

Найкращий дайвінг , за словами фахівців , на острові Лізард . Острів , який є , по суті , частиною рифу , знаходиться в одному з кращих місць для дайвінгу на рифі - Cod Hole , відомому різноманітністю фауни і наявними там величезними рибами. А малі розміри Лізард дають можливість відпочити в " камерному " форматі , що надає цьому місцю додаткову принадність.

Cамий дорогий відпочинок - на острові Бедарра . Тут навіть не доведеться витрачати час на вибір готелю - їх практично немає. Замість них до послуг відпочиваючих відмінні двоповерхові вілли , здатні задовольнити смак найвимогливіших клієнтів.

ЕКСКУРСІЇ (детально ) І ЕКОТУРИЗМ

У плані екскурсійного туризму , Австралія являє собою практично невичерпне джерело вражень. Як і припускали наші далекі предки - відмінності між " землею антиподів " і Європою вельми і вельми великі , хоча перші і не живуть " вниз головою". Особливий інтерес європейців викликає не тільки унікальна природа австралійського континенту , а й звичаї корінного населення Австралії - аборигенів. Незважаючи на наступаючу з усіх боків цивілізацію , їм вдалося зберегти звичаї своїх предків - відомі випадки , коли аборигени відмовлялися від легких будиночків , побудованих для них урядом, оскільки корінному австралійцю покладено жити під відкритим небом. Вже мало кого в Австралії дивує вид родини аборигенів , смажачі м'ясо чесно видобутої ними на полюванні кенгуру на багатті за допомогою .... тефлоновою сковороди.

САФАРІ

У перекладі з мови суахілі " сафарі " - це " поїздка" , "подорож" . І якщо раніше в більшості випадків під сафарі малася на увазі справжнє полювання з відстрілом тварин , то тепер - це споглядання дикої природи в усьому її пишноті.

Привертає сьогодні мандрівників на сафарі і та обставина , що всі труднощі , з якими зіткнулися на своєму шляху перші мандрівники , вирушаючи в випалені сонцем австралійські степи , залишилися позаду. На сафарі мандрівників везуть джипи , обладнані кондиціонерами , провідники готують табір загодя , а єдиним нагадуванням про пригоди лишаються не шкури тварин , а відеофільми і фотографії .

Також популярні і дайв -сафарі біля берегів Великого Бар'єрного Рифа . Тут , до радощів звичайного дайвінгу , додаються ще й гострі відчуття при зйомці акул та інших морських мешканців.

СЕРФІНГ

Австралія завжди виступала в авангарді історії підкорення хвиль. " Країна ему і кенгуру " подарувала світу багатьох знаменитих серферів , а крім того , звідси беруть свій початок найвідоміші серф- турніри . Сьогодні Австралія - кращий майданчик для тренувань , як для початківців , так і для профі.

Південь, захід або схід , три океану і хвилі будь-якого ступеня складності - такий вибір щедро пропонує серферам Австралія .На східному узбережжі найкращий час для серфінгу - літо і осінь ( грудень - червень) , хоча хвилі приходять сюди круглий рік.

При цьому варто мати на увазі , що північну частину узбережжя Квінсленда закривають від хвиль Великий Бар'єрний риф і гряда дрібних островів. У деяких місцях , куди час від часу штормами приносить невеликі мінливі хвилі , серфінг унеможливлюють медузи - коробочки , зустріч з якими може коштувати людині життя . У районі Брісбена можливі зустрічі з акулами.

Хороші можливості для серфінгу починаються на південь від Острова Фрейзер - великого піщаного острова з пляжними хвилями. Вся , без винятку , берегова лінія Нового Південного Уельсу придатна для серфінгу. На відрізку між межею штату Квінсленд і Затокою Байрона знайдеться безліч відмінних пляжних і пікових хвиль.

Відмінні місця для серферів є і на південному заході Австралії , де берег схильний всім примхам Південного океану. На північ від населеного пункту Олбані (штат Західна Австралія ) знаходиться відоме багатьом серферам місце - гирло річки Маргарет ( Маргарет Рівер ), де у найгірші дні не буває хвиль менше двох метрів заввишки.

ГІРСЬКІ ЛИЖІ

Вершина плато Бен - Ломонд ( Ben Lomond ) на острові Тасманія є другою по висоті точкою в Австралії і досягає 1572 м. Саме плато має 14 км в довжину , 6 км в ширину , а переважні висоти в його межах перевищують 1300 м. Бен - Ломонд - головний гірськолижний район Тасманії. Він оснащений сучасним обладнанням, що забезпечує відмінне катання , яке починається в липні і закінчується у вересні. Для підйому на гору працює 3 підйомника T- bar і 3 підйомника Poma . Тут можна взяти обладнання на прокат , а також найняти інструктора. Біля підніжжя гори розташоване село . Плато дуже мальовничо ; є національним парком , де охороняються альпійська флора і фауна . Дорога від Хобарта до цього місця займає 2,5 години.

    1. Спеціальна туристична інформація про Австралію

Якщо Ви летите до Австралії на міжнародній авіакомпанії або австралійської авіакомпанії, то Ви отримуєте можливість придбати авіаквиток для внутрішніх перельотів з великою знижкою. Цей внутрішній квиток повинен бути виписаний разом з квитком на зовнішній переліт. Мінімальна кількість купонів (зупинок) — 2, максимальне — 8. Це означає, що максимально зі знижкою за цим проїзним Ви можете відвідати 8 різних місць в Австралії, зупиняючись у кожному на один або кілька днів. Дозволено вносити корективи або додавати різні пункти призначення безпосередньо на місці, в Австралії.

Заборонено ввезення продуктів харчування, наркотиків, матеріалів тваринного і рослинного походження, вогнепальної зброї, озброєння і боєприпасів, мешканців дикої природи або предметів, виготовлених з тварин, що охороняються, деяких медичних препаратів (включаючи речовини, що містять спортивні стимулятори). Без сплати митних зборів і податків в Австралію можна ввезти товари на суму 400 AUD (або 200 AUD для дітей до 18 років). Це правило діє тільки у разі провезення товарів в особистому багажі. Крім того, особи старше 18 років можуть безмитно ввезти в Австралію літр алкогольних напоїв (незалежно від їх міцності), 250 сигарет або 250 г іншої тютюнової продукції. Заборонено вивіз із країни тварин і рослин, предметів дикої природи (коралів, раковин, рептилій), без відповідного дозволу – предметів, що представляють історичну цінність, а також виробів з дерева і бамбука, шкіри, кістки, пір’я птахів, раковин і коралів.

Візитна картка Австралії — дорогоцінні й напівдорогоцінне каміння: опали, сапфіри, єдині у світі рожеві діаманти і перли. У древньому Римі опали цінувалися вище перлів та алмазів. Австралія дає близько 95% світового видобутку опалів. Найбільш цінними і рідкісними є чорні і прозорі опали.

Величезною популярністю користується мистецтво аборигенів (живопис, бумеранги, вироби з дерева, глиняний посуд). Широко відомі ковбойські капелюхи з маркою `Акуба`, плащі фірми `Дрізабон` й одяг `COOGI` (унікальна технологія багатошарового в’язання).

Рекомендована вакцинація проти жовтої лихоманки для дітей старше 1 року.

Природні небезпеки. Зустрічається 100 видів отруйних змій, в прибережних водах (Великий Бар’єрний риф) — близько 70 видів акул (чорна акула та рифова акула), медуза австралійська (морська оса), морська змія, бородавчаста риба і блакитний восьминіг.

Австралійці гранично лаконічні, вони знаходять стислість чудовим якістю. Ділові пропозиції треба висловлювати просто, стисло, в деталі вдаватися не слід. Описуючи товар, потрібно чесно указувати його плюси і мінуси. Ціну пропозиції не слід завищувати.

Напруга в мережі 240/250 В, частота струму 50 Гц. Розетки трехштекерние. Адаптер можна отримати в готелі або придбати в магазині.

Традиційний маршрут до Австралії: Літаком летіти до Токіо, а там пересідати на літак австралійської авіакомпанії Quantas. Взагалі, дістатися до Сіднея можна різними способами — хоч через Лондон, хоч через Куала-Лумпур. Все одно летіти довго (мінімум годин 20).

В’їзд до країни по закордонному паспорту > 6 міс. дії. Потрібна довіреність від батьків на дітей до 18 років. Терміни видачі віз: до 15 днів. До всіх документів, представлених не англійською мовою, має додаватися нотаріально завірений переклад на англійську мову.

Необхідні документи для отримання візи: копія внутрішнього паспорта, закордонний паспорт з терміном дії не менше 6 місяців після повернення (бажано наявність в ньому віз, наприклад, шенгенської), одне фото 3 × 4 см, повністю заповнена і підписана туристом анкета за формою 48R із зазначенням дати (заповнюється на англійській мові), оригінал довідки з місця роботи на фірмовому бланку з печаткою – із зазначенням посади та стажу роботи на даному підприємстві, місячного окладу або доходу, тривалості відпустки і її характеру (оплачувана або неоплачувана), копія документа, що підтверджує наявність коштів для даної поїздки (виписка з кредитної картки, виписка з банківського рахунку), відомості про наявність нерухомості та копії підтверджуючих ці відомості документів, оригінал або ксерокопія сторінок з візами попереднього закордонного паспорта (за наявності такого). До всіх документів, представлених не англійською мовою, неодмінно повинен додаватися завірений переклад на англійську. Якщо їде школяр чи студент, необхідно надати довідку з навчального закладу з підтвердженням факту навчання. Для дітей молодше 18 років, що виїжджають до Австралії без супроводу батьків, необхідні: нотаріально завірена копія свідоцтва про народження, оригінал та нотаріально завірений дозвіл батька (батьків), копії паспортів батьків або інших документів, що засвідчують особу (з підписом). Туристу – власнику власного бізнесу доведеться надати документи, підтверджуючі його законний характер (наприклад, свідоцтва про реєстрацію в податкових органах і про реєстрацію підприємства), відомості про доходи, що отримуються від бізнесу, документи, що підтверджують наявність будь-яких істотних активів на балансі підприємства. Крім того, до основного пакету документів додаються такі папери (при їх наявності): копія свідоцтва про шлюб, копія свідоцтва про народження дітей, копія броні авіаквитка. Термін перебування в країні – до 90 днів, термін оформлення візи – 14 робочих днів. Можливе оформлення термінової візи. Той же пакет документів необхідно надати громадянам Білорусі, Казахстану та Росії. Отримати австралійську візу досить складно. Статистика посольства – близько 10% відмов. У той же час це одне з небагатьох посольств, що надає письмове пояснення причин відмови. Тому – настійно радьте своїм любителям далеких мандрівок оформити страховку від невиїзду.